5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stricker kiinni kolmen suorassa

Ei kahta ilman kolmatta? Steve Stricker on jälleen kiinni John Deere Classicin voitossa. © Getty Images

John Deere Classicin voittoa puolustava Steve Stricker kohensi huomattavasti mahdollisuuksiaan lyötyään turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 63. Hän johtaa Illinoisissa pelattavaa perinteistä kisaa kahdella lyönnillä ennen saman tuloksen lauantaina iskenyttä Brendon de Jongea.

Tilanteen tekee finaalipäivänä erityisen kiinnostavaksi se, että Strickerillä on sunnuntaina mahdollisuus päästä juhlimaan kolmannen kerran peräkkäin John Deere Classicin voittoa. Tilanteessa -20 olevan Strickerin osakkeita kohentaa fakta, joka kertoo hänen johtaneen kaikkia neljää edellistä voittoon päättynyttä turnaustaan 54 reiän jälkeen.

”En liiemmin mieti menneitä ja tulevia numeroita tai mitä tahansa. Aion keskittyä sunnuntaina vain niihin juttuihin, joita pystyn tekemään kentällä”, Stricker sanoi. ”Tärkeintä on pitää huomio omassa pelissä, siinä olen onnistunut hyvin viimeiset neljä-viisi vuotta.”

Mikäli John Deere Classic huipentuu Strickerin juhliin, on kyseessä vasta 20. kerta PGA Tourin historiassa kun sama turnaus voitetaan kolme kertaa peräkkäin. Tähän ovat aiemmin pystyneet mm. Tiger Woods, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Tom Watson ja Johnny Miller. Woods on onnistunut tempussa kuusi kertaa, viimeksi vuosina 2005-2007 (Bridgestone Invitational).

”Olisihan se merkittävä juttu. On tarpeeksi työlästä voittaa joku turnaus kolme kertaa, saati sitten peräkkäin”, Stricker sanoi.

Turnausta kahden kierroksen jälkeen johtanut Chez Reavie (-17) ja Kyle Stanley (-16) ovat myös hyvissä kyttäysasemissa päätöspäivää ajatellen. Cameron Percy ja kaksi kisaa tällä kaudella voittanut Mark Wilson jakavat viidettä sijaa tilanteessa -13.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje