11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Stewart Cink päivän birdiekuningas Ryder Cupissa

Stewart Cink (vas.) sai tuuletella birdieputtejaan varsin tiuhaan tahtiin Celtic Manorin Twenty Ten-kentällä. © Getty Images

Stewart

Vierasjoukkue USA on avauspäivän jälkeen kahdessa pelissä johdossa, yhdessä häviöllä ja yksi on tasan. Reikiä on kuitenkin pelaamatta kaikissa, kisan aikataulu sateen aiheuttaman katkoksen jälkeen pahasti jäljessä.

Päivä oli i raskas pelaajille, yleisölle ja kenttähenkilökunnalle. Seitsemän tuntia taukoa on hurjan pitkä aika, varsinkin kun sitä venytettiin päivän mittaan moneen kertaan. Perjantain kuningas varsinkin viheriöillä oli Stewart Cink joka upotti pitkiltä matkoilta kolme puttiia. Birdejä kertyi viisi yhdeksän reiän aikaan. Cink oli ryhmässään käytännössä yksin, sillä Matt Kuchar ei voittanut yhtään reikää. Pohjois-Irlannin Graeme McDowell ja Rory Mcillroy ovat 11:n jälkeen kaksi down. Jenkeillä on vahva ote pelistä..

Lee Westwood loisti Martin Kaymerin parina alkureílllä, saksalainen osallistui talkoisiin tasaamalla vaikeista asemista birdeillään kaksi par-viitosta joilla Dustin Johnson löi mathtavat avaukset. Eurooppa on tässä kisan avauspelissä yhden up, kaikkien mahdollisuuksien peli kuitenkin vielä.

Tiger Woods ja Steve Stricker nousivat perättäisten reikien voitolla johtoon , viimeisellä pelatulla (10:s) Ian Poulter tasoitti. Ympäripyöreä peli tämäkin. Woods ei ole vakuuttanut suorituksillaan, viikon edetessä hän voi kuitenkin nousta jopa ratkaisijaksi jos ensimmäisestä pelistä juna lähtee menemään oikeaan suuntaan.

Jeff Overton ja Bubba Watson eivät anna pistettä helposti Luke Donaldille ja Padraig Harringtonille. Ennen Donaldin tasoittavaa putti yhdeksännellä USA:n parivaljakko on yhden up. Donald jätti putin aamuun vedoten aiheellisesti siihen, että pimeys laskeutui Twenty Ten-kentälle varsin nopeaan.

Padraig Harrington ja Rory McIlroy varjojen mailla

Cinkin jälkeen eniten reikiä ryhmälleen voitti Lee Westwood (3). Martin Kaymer pääsi peliin mukaan vasta iltasession aikana, hän rakensi maltilla birdiet perättäisillä par-viitosilla pelastaen tasurit pitkälyöntisen Dustin Johnsonin nenän edestä. Vastaavasti nollamiehiä ja pettymyksiä ovat olleet Padraig Harrington sekä Rory McIlroy. Peli on toki nuori, joten tilanteet voivat tältä osin muuttua varsin radikaalisti.

Luvassa urakkatyötä vuorotta

Rickie

Kilpailun järjestelykomitea teki perjantaina varsin järkevältä tuntuvan muutoksen kisan aikatauluun. Kun nelipallot on saatu pelattua loppuun, pelataan kuusi nelinpeliä iltapäivällä ja tämän jälkeen kolmannella ottelukierroksella kaksi nelinpeliä ja neljä nelipalloa. Ottelumäärä pysyy siis samana, mutta yksi pelikierros nipistetään sillä pois, että kaikki pelaajat pääsevät estradille. Lauantaina pelit käynnistyvät kello 10.00 Suomen aikaa, otteluita jatketaan varmasti pimeän tuloon asti. Tästäkin huolimatta on selvää, että kolmannen kierroksen pelit jatkuvat vielä sunnuntaina ennen kaksinpelejä.

”Tämä muutos on hyvä, maanantaille venyttäminen ei ole millään muotoa hyvä ratkaisu. Olen kokenut sen uusinnassa mm. US Openissa. Näin on parempi”, kertoi mielipiteenään Colin Montgomerie.

Neljänkin ottelukierroksen läpivieminen sunnnuntai-iltaan mennessä vaatii sitä, että pelejä ei enää jouduttaisi keskeyttämään sateen vuoksi. Luvassa on todellinen golfmarathon ilman taukoja. Ensimmäisiin nelipalloihin osallistuvat 16 pelaajaa osallistuvat lauantaina kolmeen eri otteluun mikäli nyt asetetut aikataulut pitävät.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje