Spieth matkalla kohti voittoa Havaijilla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Spieth matkalla kohti voittoa Havaijilla

Jordan Spieth antoi itselleen aplodit upotettuaan eagleputin Plantation Coursen 18. reiällä. Kuva: Getty Images

Jordan Spieth (-24) ei nostanut jalkaa pois kaasulta Kapaluan turnauksen kolmannella kierroksella. Etumatka lähimpään uhkaajaan kasvoi viiteen lyöntiin, ja vain totaalinen epäonnistuminen estää hänen voittonsa vuoden 2016 ensimmäisessä kilpailussa PGA Tourilla.

Päivän nimi oli kuitenkin Brooks Koepka, joka iski lauantain tiimellyksessä taululle lukemat 63. Ensimmäistä kisaansa Niken tallissa pelaavan Koepkan tulos olisi voinut olla parempikin, sillä hän ei onnistunut tekemään birdietä Plantation Coursen kahdella helpoimmalla reiällä. Viiden lyönnin ero Spiethiin jätti päätöspäivälle silti pienen oljenkorren Spiethin saavuttamiseksi.

Hienosta esityksestään huolimatta Spiethin kolmen kierroksen tulos, 195, uupuu lyönnin verran Ernie Elsin nimissä olevasta Kapaluan 54 reiän ennätyksestä. Spieth ei turvallisen oloisesta johdostaan huolimatta halua julistautua voittajaksi.

”Katselin sääennustusta, ja tyyntä on luvassa. On oletettavaa, että Brooks (Koepka) ja Patrick (Reed) pelaavat huomenna 7-8 alle. Siinä tapauksessa minun on pelattava reilusti kuutosella alkava kierros voittaakseni”, Spieth sanoi.

Koepka käväisi takaysillä parhaimmillaan lyönnin päässä Spiethistä, mutta sisääntulon puolivälin kolme birdietä ja 18. reiän eagle antoivat jälkimmäiselle enemmän tilaa hengittää.

Spieth hämmästeli erään loistavasti sujuneen osa-alueen toimivuudesta viime vuoden voittajien kutsuturnauksessa.

”Olen hieman yllättynyt chipeistäni, sillä en ole kiinnittänyt niihin suuremmin huomiota viimeisen kuukauden aikana. Olen keskittynyt puttaamiseen ja svingiin, mutta chipit ovat onnistuneet tällä viikolla erinomaisesti.”

Els pelasi vuoden 2003 turnauksessa 31 alle, ja hän on kiertueen historiassa ainoa, jonka lopputulos on alittanut 72 reiän kilpailussa parin vähintään 30 lyönnillä.

”Siinä olisi tavoitetta. On parempi asettaa itselleen tulostavoite, sen sijaan että alkaisin katsella, kuinka lähellä seuraava pelaaja ahdistelee. 30 alle olisi jotain, mitä en ole koskaan saavuttanut.”

Spieth pelasi Kapaluassa neljä kertaa ennen tämän viikon kilpailun starttia, mukaan lukien kaksi kierrosta Brandt Snedekerin kanssa.

”Et voi tehdä montaa virhettä pysyäksesi hänen (Spiethin) kannoillaan. Jordan lyö niin paljon laadukkaita lyöntejä. Ja silloin kun ei lyö, hän pelastaa parin hienolla lähipelillään”, Spiethin tavoin tuloksen 65 lauantaina pelannut Snedeker sanoi.

Ainoana pelaajana bogeilta toistaiseksi välttynyt Patrick Reed on kolmantena, kuusi lyöntiä kärjestä. Snedeker ja Fabian Gomez (-15) jakavat neljättä sijaa. Ruotsin David Lingmerth (-11) on parhaana eurooppalaisena sijalla 12.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje