11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Shin naisten maailmanlistan ykköseksi - McIlroy palasi kärkikymmenikköön

Uusi aikakausi. Jiyai Shin otti maailmanlistan ykköspaikan välittömästi Lorena Ochoan lopetettua uransa. © Getty Images

Jiyai Shin on uusi naisten maailmanlistan ykkönen. Asia sinetöityi Shinin voitettua viikonvaihteessa Japanin kiertueen turnauksen. Kolme vuotta listan kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Lorena Ochoa päätti uransa kotimaassaan pelattuun turnaukseen, ja on nyt toisena. Ochoan voimassa olevat pisteet kuitenkin haihtuvat vähitellen, koska uusien kertymä on jatkossa nolla.

Tällä kaudella jo kolmannen kisansa Meksikossa voittanut Ai Miyazato on Rolex Rankingissa kolmantena. Eurooppalaisista Suzann Pettersen on viidentenä ja Anna Nordqvist seitsemäntenä.

Quail Hollow Championshipin sunnuntaina voittanut Rory McIlroy vastasi miesten maailmanlistan näkyvimmästä noususta uuden viikon alkajaisiksi. Tiistaina 21-vuotissyntymäpäiviään viettävä pohjoisirlantilainen paransi edellisviikon sijoitustaan neljä pykälää, ollen listalla nyt yhdeksäntenä.

McIlroyn esitys Pohjois-Carolinassa pelatun kisan kahdella viimeisellä kierroksella oli vakuuttava. Hän pelasi turnauksen jälkimmäiset 36 reikää yhteensä 16 alle, ja voitti toiseksi tulleen Phil Mickelsonin neljällä lyönnillä.

Martin Kaymerin sijoitus heikkeni McIlroyn nousun johdosta yhden sijan, ja hän on nyt kymmenentenä. World Rankingin kärkikymmeniköstä putosi sen sijaan Anthony Kim, jonka uusi sijoitus listalla on 11:s.

21

21 vuotta tiistaina täyttävä Rory McIlroy on nuorten tähtipelaajien ykkösnimi maailmalla. &copy Getty Images

Tiger Woodsin asemaa maailmanlistan kärkipaikalla voidaan pitää jo tukalana, sillä mikäli toisena oleva Mickelson voittaa tällä viikolla pelattavan Players Championshipin ja Woods sijoittuu viiden parhaan ulkopuolelle, on Mickelson viikon kuluttua uusi maailmanykkönen.

Sevillassa Espanjan avoimet voittaneesta Alvaro Quirosista tuli sunnuntaina vuodesta 1972 pelatun turnauksen kolmas espanjalainen voittaja. Samalla hänen maailmanlistan sijoituksensa koheni tuoreimman päivityksen myötä neljää sijaa, 31:nneksi.

Japanin Tourilla, The Crownsin finaalikierroksella ennätyksellisesti tuloksen 58 pelannut ja myös kisan voittanut 18-vuotias Ryo Ishikawa venyi puolestaan edellisviikon 47. sijalta mukavasti ylöspäin, aina sijalle 38 saakka.

Mikko Ilonen ei onnistunut Espanjan avoimien 46. sijan avulla keräämään riittävästi pisteitä säilyttääkseen tai parantaakseen viime viikon sijoitustaan. 192:s sija on neljä pykälää edellisen listan noteerausta heikompi. Ilonen yrittää kartuttaa pistetiliään seuraavaan kerran toukokuun jälkipuolella Wentworthissa pelattavassa BMW PGA Championshipissä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje