SHG järjestää karsinnan SM-kilpailuihin - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

SHG järjestää karsinnan SM-kilpailuihin

Lyöntipelin SM-turnaus pelataan tänä vuonna Lakiston kauniissa maisemissa.

Tämänvuotisen lyöntipelin SM-turnauksen isäntäseura Suur-Helsingin Golf järjestää tulevana sunnuntaina karsintakisan varsinaiseen pääkilpailuun. Suomessa ei SM-kisoissa ole tiettävästi aiemmin järjestetty vastaavaa. Kenttäyhtiön toimitusjohtajan Jarkko Raskin mukaan idea karsintaan tulikin hieman kauempaa.

”Otimme mallia isosta maailmasta. Mm. PGA Tourilla pelataan viikosta toiseen maanantaikarsintoja, ja ajattelimme kokeilla hieman samanlaista konseptia”, hän sanoo.

”SHG on perinteinen urheiluseura. Minusta tuntui hyvin luontevalta, että täällä järjestetään tällainen kisa. Meillä on paljon alle vitosen tasoituksella pelaavia, ja nyt on oikea aika katsoa viimeiset kuumat pelaajat varsinaiseen turnaukseen.”

Karsinta pelataan Lakistossa Cobra & Puma Golf Openin yhteydessä. Scratch-sarjan voittaja tai paras pelaaja, jolla ei vielä pelipaikkaa ole lunastaa villin kortin SM-kisoihin. Myös scratch-sarjan kaksi parasta SHG:n pelaajaa palkitaan villillä kortilla. Naisten sarjaan vaaditaan kuitenkin vähintään kymmenen osallistujaa.

”Kilpailu on avoin, joten villiä korttia kannattaa tulla yrittämään kauempaakin. Golfliitto on kuitenkin asettanut ehdoksi, että villin kortin saajan tasoitus pitää olla vähintään 5. Naisten sarjan villin kortin voittajalta edellytetään vähintään tasoitusta 8”, Raski sanoo.

Toimitusjohtaja on tyytyväinen kisajärjestelyiden etenemiseen ja kentän valmisteluihin.

”Olemme pitkin kautta pyrkineet virittämään kenttää kisavalmiuteen. Emme halua tehdä liian vaikeita olosuhteita. Haasteita pitää olla, mutta kentästä täytyy voida myös nauttia.”

”Viheriöiden leikkuukorkeus on nyt 3,5 millimetriä, mutta pudotamme sen kisoissa kolmeen milliin. Sen alemmaksi niitä ei voi leikata, meillä on sen verran muodokkaat griinit. Viheriöt jyrätään pari kertaa viikossa kisoihin saakka. Stimpmeter-lukemaksi on liiton suunnalta toivottu kolmea metriä.”

”Huolehimme kentänhoidossa, että Lakiston ”SM-olemus” säilyy elokuun jälkipuolelle pelattaviin senioreiden reikäpelin SM-turnaukseen saakka. Näin myös jäsenistö pääsee riittävästi testaamaan kisavirityksessä olevaa kenttää.”

Raskin mukaan kisahuumasta alkaa jo näkyä ensimmäisiä viitteitä, ja Lakistossa on mukavan odottavainen tunnelma. Kisojen sujuvuudesta pitää huolen taustaorganisaation lisäksi ne kaikki kuutisenkymmentä vapaaehtoista, jotka tekevät neljästä kisapäivästä SM-turnauksen arvoisen tapahtuman.

Sunnuntaiseen karsintakisaan oli tiistai-iltapäivään mennessä ilmoittautunut 55 miestä ja neljä naista, joista 49:n kotiseura on SHG. Kilpailuun otetaan enintään 100 pelaajaa. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 2.7. klo 18.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)