Sensaatiomainen korealaisnuorukainen jyräsi hurjalla tuloksella debyyttivoittoon PGA Tourilla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sensaatiomainen korealaisnuorukainen jyräsi hurjalla tuloksella debyyttivoittoon PGA Tourilla

Joohyung Kim on noussut salamannopeasti parrasvaloihin. Kuva: Getty Images

Edes kilpailun ensimmäisellä reiällä tullut tuplapar ei estänyt PGA Tourilla historiaa tehneen Joohyung Kimin ylivoimaista voittoa.

Joohyung Kimillä (-20) oli vain yksi päämäärä saapuessaan Greensborossa Pohjois-Carolinassa pelattuun Wyndham Championshipiin. Voitto. Muussa tapauksessa hänellä ei olisi pääsyä tällä viikolla käynnistyviin PGA Tourin pudotuspeleihin.

Tämän tavoitteensa kesäkuussa 20 vuotta täyttänyt korealaissensaatio hoiteli erinomaisen tyylikkäällä tavalla. Hän pelasi Sedgefield Country Clubin kentällä käydyn kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 61, ja jyräsi voittoon viiden lyönnin erolla maanmieheensä Sungjae Imiin ja USA:n John Huhiin.

Lukuisia turnauksia Korean ja Aasian kiertueilla voittanut Kim nousi tv-kuviin ja suuren yleisön tietoisuuteen sijoittumalla vajaat kaksi kuukautta sitten U.S. Openissa 23:nneksi. Hän kiipesi tuolloin maailmanlistalla 60 parhaan joukkoon, ja sai PGA Tourin väliaikaisen jäsenyyden.

Kim on ensimmäinen PGA Tourilla voittanut 2000-luvulla syntynyt pelaaja.

DP World Tourin ja PGA Tourin kalenteriin kuuluvasta Scottish Openista tuli kolmas sija, ja hän väläytteli osaamistaan myös Open Championshipissä. Detroitin turnauksessa Kim ihastutti yleisöä seitsemännelle sijallaan, ja ensimmäiseen ykköstilaansa PGA Tourilla hän tarvitsi lopulta vain viisi runkosarjan tavallista kilpailua.

Kimiltä vaadittiin FedEx Cupin playoffeihin pääsemiseksi voittoa, vaikka hänen pisteensä siihen olisivat riittäneet jo ennen viikonvaihteen kilpailua. Syy oli sama kuin Will Zalatoriksella vuosi sitten: väliaikainen jäsenyys kiertueelle ei taannut hänelle pudotuspelipaikkaa ilman ykköstilaa.

Maailmalistalla jo sijalle 21t toiseksi parhaana korealaisena aivan Sungjae Imin kantaan nousseen Kimin saavutuksen tekee entistä hehkeämmäksi se, että hän aloitti turnauksen tekemällä ensimmäisellä reiällä (par 4) tuplaparin. Hänestä tuli vasta kolmas pelaaja vuonna 2003 käynnistyneellä ShotLink-aikakaudella, jossa kilpailija tekee avausreiällä tuloksen neljä yli tai sitä heikomman, ja alittaa kierroksellaan parin. Kimin tulos torstaina oli 67 (-3).

Soulista kotoisin olevasta Kimistä tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen PGA Tourilla voittanut 2000-luvulla syntynyt pelaaja.

Lue seuraavaksi: "Lumiukolla" kisan aloittanut tuleva supertähti paalulla PGA Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje