Saudirahaa lisää LET:lle – Aramco Team Series -kisat pelataan New Yorkissa, Lontoossa ja Singaporessa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Saudirahaa lisää LET:lle – Aramco Team Series -kisat pelataan New Yorkissa, Lontoossa ja Singaporessa

LET:llä pelataan neljä joukkuekisaa, joiden rahoittamisesta vastaavat saudiarabialaiset tahot. Tiedotteen mukaan olennaista on edistää tasa-arvoa ja viedä golf uudelle tasolle.

Saudi-Arabia satsaa kilpagolfiin yhä enemmän. Kun maassa paraikaa pelataan miesten Euroopan kiertueen kisaa, julkistettiin tiedote neljästä saudirahalla toteutettavasta Ladies European Tourin kisasta kaudelle 2021. Niiden ajankohta ei vielä ole tiedossa.

Minitour kantaa nimeä The Aramco Team Series. Kolmen kierroksen mittaiset kisat pelataan New Yorkissa, Lontoossa, Singaporessa sekä tietenkin Saudi-Arabiassa King Abdullah Economic Cityssä, Royal Greens Golf & Country Clubilla, jossa myös ET-kisaa pelataan. Kaikissa kilpailuissa jaetaan palkintorahaa miljoona dollaria.

Formaatti on joukkuekisa, jossa joukkueiden kapteenit saavat varata itselleen joukkuekaverin esimerkiksi NBA:sta tutun varauskäytännön mukaisesti. Joukkueen kolmas jäsen valitaan sattumanvaraisesti ja neljäs jäsen on statukseltaan amatööripelaaja. Joukkueen mahdolliset voittorahat jaetaan ammattilaisten kesken.

Kilpailuiden rahoittamisesta vastaa energia ja kemian alan yhtiö Aramco sekä Golf Saudi -järjestö tukenaan muita saudiarabialaisia tahoja.

“Aramco oli avainroolissa, kun golf tuotiin Saudi-Arabiaan ja tavoitteenamme on edistää sukupuolienvälistä tasa-arvoa ja luoda mahdollisuuksia tulevien sukupolvien urheilutähdille”, Ahmed A. Al-Subaey, Aramcon myynti- ja markkinointiosaston varajohtaja lausui.

“Tänään alkaa uusi sivu LET:n historiassa. Tämä Aramco Team Series vie golfia ja urheilua täysin uudelle tasolle ja olen äärimmäisen innoissani näistä neljästä kilpailusta. Viime marraskuussa olimme tekemässä historiaa, kun Saudi-Arabiassa pelattiin ensimmäinen naisten ammattilaisturnaus. Silloin loimme pohjaa näille uusille kilpailuille”, Ladies European Tourin toimitusjohtaja Alexandra Armas hehkutti innoissaan.

Armasin mukaan Aramco Team Seriesin kisat ovat erittäin tärkeitä niin kiertueen pelaajille kuin katsojille, ja ne auttavat saavuttamaan uusia yleisöjä ympäri maailmaa. LET aikoo julkaista kauden 2021 kilpailuohjelmansa pikapuoliin. Silloin selviää myös se, milloin Aramco Team Series -kisat pelataan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje