16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sami Välimäki on PGA Tourin kilpailun kärkipaikalla: ”Kaasua viikonloppuun ja yritetään voittaa”

Sami Välimäen katseet ovat korkealla Mexico Openissa. Kuva: Getty Images

Mexico Open on vasta puolivälissä, mutta suomalaisilla riittää jännitettävää viikonloppuna.

Sami Välimäki on näyttänyt viimeistään Mexico Openin kahtena ensimmäisenä kilpailupäivänä, että hän kuuluu maailman ykköskiertueelle.

Torstaina Välimäki sai kilpailuun vauhdikkaan startin pelaten yhden eaglen johdattamana kierroksensa tulokseen -7. Perjantaina hänellä oli edelleen sama ääni kellossa, kun päivän päätteeksi tuloskorttiin raapustettiin 67 (-4) lyönnin kierros.

Yhteistuloksella -11 Välimäki junttasi itsensä kisan kärkeen. Samassa tuloksessa ovat myös Matt Wallace ja Alvaro Ortiz. Perjantain kierros on vielä osalla pelaajista kesken, mutta oikeastaan vain kolme pelaajaa pystyy onnistuneella loppuvedolla hätyyttelemään kärkikolmikkoa.

Välimäellä on siten elämänsä tilaisuus tehdä Puerto Vallartassa sijaitsevasta Vidanta Golfista yksi unohtumattomista tapahtumapaikoista urallaan.

Perjantaina Välimäki teki kierroksellaan seitsemän birdieä ja kolme bogia. Putteri kävi eilisen tavoin lämpimänä.

”Tänään oli hyvää peliä ja löin paljon griiniosumia. Laitoin myös putteja mukavasti sisään. Pari hölmöä valintaa takaysillä, mutta tärkeät birdiet loppuun”, Välimäki kertoi Meksikosta.

Loistavasta puttaamisesta kertoo, että Välimäki on ollut koko kisan paras putteri kädessään. Strokes gained -tilaston lukema 5.78 on komeaa luettavaa.

”Hölmöt valinnat” viittasivat väyliin 13 ja 14, joilla hän teki peräkkäiset bogit. Ne hän paikkasi kahdella viimeisellä reiällä, joilla hyvin samanlaiset parimetriset birdieputit upposivat reikään.

Seuraaviin 36 reikään Välimäellä on yksi ja selkeä tavoite.

”Kaasua vaan viikonloppuun ja yritetään voittaa”, Välimäki paalutti.

Yllättävä hole in one ja lainaputteri oli perjantain PGA-tarina

PGA Tour on tarunhohtoisten golftarinoiden kehto. Yhdestä sellaisesta vastasi perjantaina Rafael Campos, joka arveli lyöneensä avauslyöntinsä par-kolmosella griinin edessä olevaan vesiesteeseen. Pallo jaksoi veden yli ja meni lopulta reikään saakka.

”Rehellisesti sanottuna en onnistunut lyönnissä, joten hoin itselleni ”mene veden yli, mene bunkkeriin”. Onneksi mailat ovat nykyään sellaisia, että paksullakin osumalla voi tapahtua tällaista”, Campos sanoi.

Holari oli Campokselle viikon toinen, kun hän onnistui tiistaina tekemään harjoituskierroksella ässän. Campoksen tarinat eivät jää holareihin, sillä hän pelaa putterilla, jonka lainasi läheiseltä par 3 -kentältä varsinaisen työkalun mennessä viikolla rikki.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen ponnisti paalulle kilpailussa, joka on todellinen tuhannen taalan paikka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (15 kpl)