26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Sami Välimäelle jälleen huippusijoitus – nyt neljäs Nordic Liigassa

Sami Välimäki on pelannut viimeviikkoina uransa parasta golfia. Kuva: SGL/tiedote

Hyvä taistelu jätti Välimäen vain kahden lyönnin päähän Timberwise Finnish Openin uusinnasta.

Sami Välimäki on kuulunut elokuussa kansainvälisten kilpakenttien ehdottomiin kotimaisiin valopilkkuihin.

Kahden peräkkäisen Saksan kiertueella otetun voiton jälkeen hän yltyi taistelemaan lauantaina Alastarossa käydyn Nordic Liigan kisan ykköstilasta. Hieno loppukiri toi Nokia River Golfin pelaajalle lopulta maukkaan neljännen sijan.

Välimäki oli – tehtyään kaksi birdieä ja kaksi bogia – etuysin jälkeen kierrostaan parissa. Sisääntulo käynnistyi neljällä parilla, kunnes hän otti viimeiselle kolmannekselle uuden taisteluilmeen.

Kahta peräkkäistä birdieä seurasi bogey, jonka jälkeen tuloksen 69 pelannut Välimäki täräytti vielä loppuun päivän viidennen ja kuudennen birdien.

”Koko kisan ajan oli vähän huonoa lyömistä, mutta tuloksenteko oli vahvaa. Pystyin selviytymään tänään ekat 13 reikää ja lopussa sain pari birkkua tehtyä. Mutta hyvä viikko tuloksellisesti”, Välimäki kertoi Golfpisteelle.

”Nyt vähän treeniä ja katsellaan, mihin päästään seuraavaksi pelaamaan.”

Välimäki (-8) hävisi Timberwise Finnish Openin voiton vieneelle Ruotsin Anton Wilbertssonille kahdella lyönnillä. Open Championshipissä viime vuonna pelannut Islannin Haraldur Magnus ja Norjan Jarand Ekeland Arnøy (-9) jakoivat kakkostilan.

Vaikka voitto karkasi tällä kertaa kahden lyönnin päähän, ei sillä ollut kauden päätavoitteen kannalta merkitystä. Tänä vuonna ammattilaisena debytoinut Välimäki lähti jahtaamaan Challenge Tourin korttia Saksan Pro Golf Tourille ja sinetöi ”sarjanousunsa” viime viikolla Tsekissä otettuaan kiertueella kolmannen voittonsa.

Päätöspäivä ei muilta osin sujunut suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla. 36 reiän jälkeen Välimäen kanssa kuudetta sijaa jakanut Linus Väisänen (-3) oli finaalikierroksella vaisu jäätyään tulokseen 74. Sipoolainen jakoi lopputuloksissa 12. sija muun muassa amatööri Eemil Alajärven ja Antti Ahokkaan kanssa.

”Oli valmiudet pelata hyvä rundi, mutta en saanut ihan viimeistä puristusta irti. Tulos on ihan tyydyttävä, sillä tuuli oli napakka. Etuysillä olisi pitänyt pystyä vähän lähemmäksi lyömään”, Ahokas sanoi tiedotteessa.

”Ei missään nimessä parasta, mutta ei missään nimessä huonointakaan. Kiva oli kilpailla.”

Kolmikko jäi Välimäestä viiden ja Wilbertssonista seitsemän lyönnin päähän. Voittohaastattelusta kävi ilmi, että jälkimmäinen pelasi tällä viikolla mielikentällään.

”Tasaista suorittamista minulta koko kilpailun ajan – pelasin hyvin tiiltä griinille ja puttasin todella hyvin. Luotin näkemiini puttilinjoihin ja omaan juttuuni”, lähes 10 000 euron ykköspalkinnon kuitannut Wilbertsson sanoi.

”Olen odottanut tätä viikkoa koko vuoden. Alastaro Golf on paras kenttä Nordic Liigan kalenterissa tänä vuonna. Vaikea kenttä, jossa voi välillä ottaa riskejä ja välillä taas pitää olla varovainen.”

Kilpailun isäntä kotikentällään toiminut Jaakko Mäkitalo (+6) oli 45:s.

Väisänen jatkaa Nordic Liigan rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 16. Johdossa on Ruotsin Christopher Sahlström.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje