[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Saksa nousi uusinnassa suomenmestariksi – Jämsä kukisti miesten kisan tiukassa kamppailussa Kulokorven

Elina Saksa, Juho Vaara ja Jaapo Jämsä juhlivat mestaruuksia Kuusankoskella. Kuva: Juha Hakulinen

Juho Vaara vei selvällä erolla paragolf-sarjan mestaruuden.

June Weckmanin (-3) neljän lyönnin etumatka ei riittänyt Kuusankosken Koski-Golfissa viikonvaihteessa käydyssä lyöntipelin SM-turnauksessa. Elina Saksa kiri lauantaina rinnalle, ja kukisti 16-vuotiaan lupauksen toisella playoff-reiällä

Pickala Golf Clubia edustavalle Saksalle mestaruus maistui makealle.

”Vihdoinkin. Minulla oli sisällä tunne, että milloin se hyvä kisa tulisi. Nyt se tuli sieltä ulos. Pelillisesti olisi ollut vielä parempaankin saumat, mutta onneksi tämä riitti”, Saksa kertoi tiedotteessa.

Keväällä California State Universitystä valmistunut Saksa oli viime vuonna lyöntipelin SM-kilpailuissa hopealla, ja nyt hän onnistui kirkastamaan mitalin värin kultaiseksi.

”Mukavampi tätä on pitää kuin yksittäistä hopeamitalia”, hän sanoi mestarin kiertopalkinto sylissään.

Pronssia naisten sarjassa otti Saksan seurakaveri Fanni Grönlund tuloksella -1.

Miesten sarjassa peli oli koko kilpailun ajan tasaista ja kovatasoista. Lauantaina kärkipaikka vaihtui tiuhaan, mutta lopulta pisimmän korren veti Pickala Golf Clubia edustava Jaapo Jämsä kovalla voittotuloksella, -15.

Kristian Kulokorvella (-14) oli viimeisellä reiällä mahdollisuus venyttää ratkaisu uusintaan, mutta hän ei onnistunut upottamaan vaadittavaa birdie-puttia. Pronssimitalille ylsi kotikentällään pelannut Jesse Saareks (-13).

Jämsä ei tehnyt päätöskierroksella ainuttakaan bogia, ja vasuri oli muutenkin kaikin puolin tyytyväinen peliinsä.

”Etuysillä lähti lyönnit hyvin, mutta en vain saanut mitään sisään. Sitten laitoin vähän pidemmän putin 11:llä sisään, ja se rentoutti. Sen jälkeen oli oikeastaan aika täydellistä peliä loppuun asti”, tuloksen 67 lauantaina pelannut Jämsä sanoi.

Isoimmat kiitokset voittopuheessa sai Turusta aamulla Kuusankoskelle ajanut maajoukkuepelaaaja Katri Bakker, joka toimi päätöskierroksella poikaystävänsä caddiena.

Jämsä voitti viime vuonna Finnish Tourin rankingin, mutta suomenmestaruus maistui tuoreeltaan vähintään hyvältä kuin menestys kauden 2022 kokonaiskilpailussa.

”Tuntuu erittäin hyvältä. Ensimmäinen aikuisten sarjan mitali, niin totta kai se tuntuu kivalta”, hän totesi.

Meri-Lapin Golfklubia edustava Juho Vaara (+9) otti mestaruuden paragolf-sarjassa kahdeksan lyönnin marginaalilla Hirsala Golfin David Barberiin. Tapiola Golfin Sami Kankkunen (+18) oli kolmas.

Vaara vakuutti, että isosta erosta huolimatta mestaruus ei tullut helpolla.

”Oli tiukka kaksi päivää. Peli kulki ja oli mukavaa. Viime vuonna jäätiin parin lyönnin päähän, mutta nyt napattiin voitto kotiin”, hän sanoi.