[9][10]

[9][10]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Sakke Siltala ja Markus Luoma uusivat mestaruutensa SM-lyöntipelissä – tytöissä vaihtui valta

Krista Junkkari pelasi Mussalossa perjantaina SM-kisojen ainoan kuutosella alkavan tuloksen. Kuva: Getty Images

Krista Junkkari oli täysin omilla luvuillaan alle 21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Paahteisessa säässä pelatut tyttöjen ja poikien lyöntipelin SM-kilpailut saatiin perjantaina päätökseen Kymen Golfin kentällä Kotkassa.

Kankaisten Golfin Sakke Siltala ja Helsingin Golfklubin Markus Luoma puolustivat onnistuneesti viimevuotisia mestaruuksiaan ja Koski-Golfin Krista Junkkari kirkasti hopeansa kullaksi. Mestari vaihtui myös 18-vuotiaissa tytöissä, kun vuosi sitten karsiutunut Virvik Golfin Matilda Svahn tuli nyt kuin uudesti syntyneenä jättäen koko joukon taakseen.

Ylivoimaisin mestari Mussalossa oli Krista Junkkari (+1), jolle 21-vuotiaissa tytöissä hopeaa ottanut Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä hävisi 14 lyönnillä. Päätöspäivään viiden lyönnin johtoasemasta lähtenyt Junkkari laittoi perjantaina ison vaihteen päälle lyöden kaikki sarjat huomioiden kilpailun ainoan kuutosella alkavan tuloksen, 68.

”Päätöspäivä meni hyvin. Paikkoja oli pelata vielä kovempikin tulos, mutta yksi virhe maksoi tänään vähän liikaa”, hän sanoi viitaten 14. reiän tuplabogiin.

Vuoden 2019 EM-hopeamitalistin ote oli läpi turnauksen nousujohteinen, mikä ilmenee myös kierrostuloksista.

”Oma peli kehittyi koko ajan kisan loppua kohden, ja nyt jäi hyvä fiilis lähteä jatkamaan pelin työstämistä. Vähän jäi vielä kokonaisuus hampaankoloon, joskin tästä sai itseluottamusta mukaan”, Junkkari totesi.

Pronssia otti lyönnillä Järvelälle hävinnyt Tammer-Golfin Lisa-Maria Vaitovaara.

Kenttä oli vaativa, joten alle parin tulokseen saa olla enemmän kuin tyytyväinen.

Nuorempien tyttöjen sarjassa Matilda Svahnin (+2) vuodentakainen pettymys vaihtui kiistattomaan mestaruuteen, kun Viipurin Golfin Ada Huhtala taipui päivän kovimmasta tuloksesta huolimatta neljän lyönnin erolla. Mitalissa kahden päivän jälkeen kiinni olleen Salo Golfin Ella Mäki-Tanilan (T5) ote kirposi perjantaina, ja Tawast Golfin Kerttu Hiltunen kiilasi rutiinisuorituksellaan pronssille.

Sakke Siltala nousi tällä kertaa rinnalle ja ohi. Kuva: Juha Hakulinen

Pojissa oli samat voittopuheen pitäjät kuin vuoden 2019 kisoissa Nurmijärvellä. Sakke Siltala (-3) kiipesi 18-vuotiaiden sarjassa vuosi sitten kolmannelta sijalta voittoon, Kotkassa hän pysytteli paalulla alusta loppuun päihittäen Koski-Golfin Jesse Saareksen viidellä lyönnillä. Tarinagolfin Anton Roth (+5) oli kolmas.

”Päätöskierros ei eronnut hirveästi kahdesta ensimmäisestä kierroksesta. Pelasin pelisuunnitelman mukaan, eikä isompia numeroita tullut korttiin. Pysyin kärsivällisenä ja pelasin vain omaa peliäni”, Siltala sanoi.

Kotkassa ei ollut etukäteen odotettavissa tulosiloittelua, ja näin myös kävi. Siltala oli lopulta turnauksen ainut pelaaja, jonka lopputulos painui alle parin.

”Kenttä oli vaativa, joten alle parin tulokseen saa olla enemmän kuin tyytyväinen. Viime vuonna oli kieltämättä helpompi lähteä viimeiselle kierrokselle, koska silloin ei ollut niin paljon paineita kuin nyt. Vaikea näitä kisoja on muuten toisiinsa verrata: olen vain tyytyväinen, että sain hoidettua homman kotiin”, Siltala jatkoi.

Markus Luoma (+5) kävi 21-vuotiaiden poikien sarjassa kovaa taistelua kultamitalista kotikentällään pelanneen Elias Haaviston kanssa. Kaksikko oli tasoissa ennen finaalikierroksen viimeistä kolmannesta, kunnes Haavisto pelasi reiät 13 ja 14 yhteensä viisi yli parin. Loppu oli voittokamppailun kannalta ”maaliin laskettelua”, ja Luoma otti toisen peräkkäisen kullan kahden lyönnin marginaalilla.

St. Laurence Golfin Otto Tolvanen ja Pickala Golf Clubin Jaapo Jämsä jakoivat pronssin yhdeksän lyöntiä Luomasta jääneinä.