18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Sääolot typistivät kolmannen kisapäivän EM-kisoissa

Lauri Ruuska pelaa hyvää kisaa Skotlannissa. Kuva: Juha Hakulinen

Miesten henkilökohtaisten EM-kisojen kolmas kilpailukierros Skotlannin St Andrewssa keskeytettiin sään johdosta iltapäivällä. Kilpailua jatketaan aamulla kello 9.00 Suomen aikaa.

Keskeytyshetkellä Lauri Ruuska oli pelannut neljä reikää ja jakoi kisan kakkossijaa tuloksella -2.

”Nautin olostani täällä, kenttä sopii minulle hyvin. Se on melko pitkä ja viheriöt ovat suuria ja tasaisia. Pitkiä putteja on mukava upottaa”, hän totesi Skotlannin golfliiton sivuilla julkaistussa artikkelissa.

Ruuska tulee todennäköisesti olemaan ainoa viimeiselle kierrokselle selviytyvä suomalainen. Muut suomalaiset ovat pelanneet kierroksensa loppuun ja lähimpänä jatkopaikkaa, lyönnin päässä siitä, on Albert Eckhardt (+11/ 76, 73, 75).

Jatkopaikka oli pitkään miehen ulottuvilla, mutta kierros päättyi kahteen bogeyhin.

Kristian Kulokorpi (+13) on jäänyt jatkopaikasta kolme lyöntiä. Linus Väisänen (+15), Erik Myllymäki (+15) ja Miki Kuronen jo reilusti enemmän (+16).

* * * * *

7.8 kello

Lauri Ruuska näytti, että joukkueiden EM-kisojen toisen kisapäivän epäonnistuminen on taakse jäänyttä elämää. Ruuska, joka lähti miesten EM-kisojen kakkospäivään jaetulta kakkossijalta, pelasi toisen kilpailukierroksensa tuloksella par (71) ja piti asemansa jaetulla toisella sijalla yhteistuloksella -4.

Lopullinen sijoitus selviää illan mittaan, sillä osa kärkipään pelaajista ei vielä ole edes käynnistänyt toista kierrostaan. Asetelma on kuitenkin erittäin lupaava, sillä tulostaso St Andrewn the Duke -kentällä on pysynyt torstaina matalana ja parin alitukset ovat olleet harvassa. Päivän paras noteeraus on kaksi alle.

Toiseksi paras suomalainen kilpailussa on torstaina 13 reikää pelattuaan yhteistuloksessa +7 oleva Albert Eckhardt, joka on sijalla T79.

Kristian Kulokorpi (76, 75) on sijalla T95, Linus Väisänen (toinen kierros kesken) sijalla T105, Erik Myllymäki (74, 80) sijalla T122 ja Miki Kuronen (75, 80) sijalla T127.

Kolme kierroksen jälkeen jatkoon etenee 60 parasta ja tasatuloksessa olevat. Ensimmäisen kierroksen jälkeen raja oli +5.

Sami Sarpakunnas

* * * * *

6.8. kello 21.10
Miesten Euroopan mestaruuskilpailut St Andrewn the Duke’s -kentällä alkoivat Lauri Ruuskan osalta tahmeasti bogeylla. Se herätti Ruuskan, joka pelasi sen jälkeen varmaa peliä, ollen ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen tuloksessa yksi alle parin.

Pykälää suuremman vaihteen Tarinagolfia edustava pelaaja iski silmään rei’illä 12–16, joille hän teki neljä birdietä. Kierros päättyi kahteen bogeyhin ja Ruuska päätyi jakamaan avauspäivän jälkeen toista sijaa tuloksella 67 (-4). Kilpailua johtaa lyönnillä Irlannin Gary Hurley.

Brittein saarten pelaajat ottivat ensimmäisenä päivänä tuloslistan kärkipään vahvasti haltuunsa. Ruuskan kanssa kakkossijalla keikkuu Englannin Ben Stow ja neljännen sijan jakavat Mansaarta edustava Tom Gandy (13 reikää) sekä Skotlannin Scott Borrowman.

Kilpailun 14 kärjessä on peräti yhdeksän Brittein saarilta tulevaa pelaajaa.

Loistava avauspäivä petaa Ruuskalle hyvät mahdollisuudet taistella hyvistä sijoituksista kiven kovassa seurassa. Ruuska väläytteli tuloskuntoaan myös neljä viikkoa sitten Linna Golfissa pelatuissa joukkueiden EM-kisoissa, joissa hän jakoi avauspäivän jälkeen neljättä sijaa pelattuaan tuloksen 67. Kotikisoissa toinen kierros ei kuitenkaan enää sujunut toivotulla tavalla.

Kaikki suomalaiset iskuetäisyydellä

Muut suomalaiset eivät löytäneet keskiviikkona parasta peliään. Toisaalta kaikkien suoritus riittää pitämään heidät iskuetäisyydellä vähintäänkin jatkopaikkaa silmällä pitäen.

Lyöntipelimuotoisessa kilpailussa ratkaisevalle viimeiselle kierrokselle selviytyvät kolmen ensimmäisen kisapäivän jälkeen kisan 60 parasta ja tasatuloksessa olevat.

Täyden kierroksen pelanneista kilpailijoista toiseksi paras suomalainen on sijalla T45 tuloksella +3 oleva Erik Myllymäki. 20 parhaan joukkoon Myllymäellä on matkaa vain kolme lyöntiä.

Miki Kuronen
jakaa sijaa 62 tuloksella +4 ja Kristian Kulokorpi sijaa 79 tuloksella +5.

Linus Väisänen on 13 reiän jälkeen ja Albert Eckhardt 16 reiän jälkeen tuloksessa +4.

Avauskierros on edelleen kesken. Kilpailu päättyy lauantaina. Torstaina suomalaisista ensimmäisenä kilpailunsa avaa kello 9.10 Suomen aikaa Miki Kuronen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Abhibarn says:

    Laurilla Vanajanlinnassa sama tulos avauskierroksella, toivottavasti toisen kierroksen blackout, 11 lyöntiä ei toteudu näissä karkeloissa.

    Rauski says:

    Tässä kun on muutamia vuosia seurannut maajoukkueiden edesottamuksia, niin aikamoinen kisarumba on näillä kavereilla. Lähes kaikki kotimaankisat ja lisäksi erilaisia kilpailuja ulkomailla ja reissaamista. Eikö nyt esim FT:n kategorioihin (ESIM kategoria 2 jolu WAGR ranking 1-1000) voisi saada omaa kategoriaa maajoukkuepalaajille niin voisivat paremmin kiertää noita ulkomaan kilpailuja. Ei kai se nyt ole kuin sopimuskysymys. Hyvin Late on vetänyt, mutta muilla ei nyt näytä ihan niin hyvin menneen, potentiaalia kaikilla on vaikka mihin.