5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ryan Palmer ja Sean O´Hair johtavat Bridgestone Invitationalissa

Vijay Singhinkin caddiena toiminut Paul Tesori ja Sean O'Hair arpovat sunnuntaina voittotaistossa. © Getty Images

Tulostaso Bridgestone Invitationalin kolmantena päivänä oli edellisiä kovempi. Ryan Palmer ja Sean O´Hair nousivat kärkeen yhteistuloksella yhdeksän alle parin. Kumpikaan kärkiparista ei tehnyt kolmannella kierroksella bogeja. Palmer pelasi kierroksensa tulokseen 63 (-7) ja O´Hair tulokseen 64.

Lauantain parhaan kierroksen pelasi japanilainen Katasumasa Miyamoto, joka pelasi tuloksen 62. Miyamoto nousi kierroksellaan 48 sijaa tuloslistalla ja on kymmenentenä, yhteensä viisi alle parin.
Toisena tuloksella kahdeksan alle parin on Matt Kuchar. Kahden lyönnin päässä johtavasta kaksikosta ovat Ernie Els, Peter Hanson ja Justin Leonard.
Phil Mickelsonille lauantain kierros oli vaikea. Yhdysvaltalainen aloitti kierroksensa bogilla. Mickelson onnistui tekemään kierroksella kolme birdietä, mutta vastapainoksi syntyi neljä bogia. Mickelson ei kolmannella kierroksellaan osunut aikaisempien tavoin väylille. Lefty osui noin joka kolmanteen väylään, mikä pudotti myös griiniosumaprosenttia.
Matkaa Mickelsonilla sinne neljän parhaan joukkoon, jossa maailmanlistan herruus odottaa, on kaksi lyöntiä. Ei mikään mahdoton tehtävä ja Mickelson on näyttänyt kovissa paikoissa osaavansa takaa-ajon. Viimeisimpänä esimerkkinä U.S. Mastersin kolmas kierros, jolla Lefty runnoi kiinni Lee Westwoodin viiden lyönnin johdon.
Tiger Woods on kolmen kierroksen jälkeen 11 yli parin. Woods pelasi lauantaina tuloksen 75, +5, ja on sijalla 78. Kolmanneksi viimeisen Woodsin taakse ovat jääneet vain Ruotsin Henrik Stenson ja MichaelJonzon.
Alex Cejka jatkaa vahvasti Turning Stone Championshipissa
Alex Cejka pelasi kolmannen kierroksensa viisi alle parin ja on tilanteessa 15 alle parin. Cejkalla on kahden lyönnin johto ennen yhdysvaltalaista Chris Couchia. Charley Hoffman, Woody Austin ja RorySabbatini jakavat kahdeksatta sijaa tuloksella 10 alle parin.
Neljästi European Tourilla voittanut Cejka ei ole koskaan vielä onnistunut valloittamaan kisaa Atlantin tuolla puolen. Saksalaisen viimeisestä voitosta on kulunut kahdeksan vuotta.
Ilari Ceder
Maailmanlistalla taitaa alkaa Phil Mickelsonin aikakausi
<a href=Phil Mickelsonilla on nyt sitä vaadittavaa salistajan katsetta, jolla maailmanlistan valloitus onnistuu. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/08/10080707275028.jpg" width="460">

Phil Mickelsonilla on nyt sitä vaadittavaa salistajan katsetta, jolla maailmanlistan valloitus onnistuu. &copy Getty Images

Phil Mickelson jakaa toista sijaa Bridgestone Invitationalissa kahden pelatun kierroksen jälkeen. Yhteensä kuusi alle parin oleva amerikkalainen on lyönnin jäljessä kisaa johtavasta Retief Goosenista. Toista sijaa jakaa Mickelsonin kanssa Justin Leonard.

Tiger Woods pelasi toisen kierroksensa kaksi yli parin. Maailmanlistan ykkössijaa ainakin vielä nimissään pitävä Woods ei tunnu saavan pelistään Firestonen kentällä mitään otetta. Woods teki kierroksellaan viisi bogia ja kolme birdietä. Itselleen tutulla ja rakkaalla kentällä Woods sai perjantaina kuitenkin parempaa otetta putteihin, hän puttasi 27 kertaa. Osaltaan tätä selittää todella huono griiniosumaprosentti, 39. Woods ei osunut siis edes joka toiseen viheriöön.
Woodsin kompurointi Firestonessa alkaa vaikuttaa siltä, että maailmanlistan ykköspaikan vaihtuminen ei ole enää laisinkaan Woodsin käsissä. Pitkään listan ykkössijaa hamunnut ja monta tilaisuutta hukannut Mickelson on nyt sellaisen mahdollisuuden edessä, josta homma on hoidettava loppuun. Mickelson nousee maailmanlistan kärkeen voittamalla, olipa Woodsin sijoitus mikä tahansa. Jos Mickelson on neljän parhan joukossa ja Woods 37 parhaan ulkopuolella, vaihtuu valta niin ikään. Vallanvaihdos alkaa kuulostaa aika todennäköiseltä.
French Openissa nilkkansa satuttanut Lee Westwood joutui keskeyttämään Bridgestone Invitationalin. Nilkka turposi ja vaivaa sen verran, että Westwood missaa vielä seuraavan viikonlopun majorin, PGA Championshipin. Ryder Cupissa pelaamisestakaan ei ole vielä varmuutta.
Alex Cejka johtaa Veronassa
Ei, ei Italian Veronassa, vaan New Yorkin osavaltion pohjoisosassa pelattavassa Turning Stone Championshipissa. Saksalainen on kahden kierroksen jälkeen kymmenen alle parin. Cejka pelasi toisen kierroksensa tulokseen 68, neljä alle parin.
Toista sijaa jakavat amerikkalainen Chris Tidland ja eteläafrikkalainen Rory Sabbatini.
Hyvissä asemissa on niin ikään Nordea Scandinavian Openin pari viikkoa sitten voittanut Richard S. Johnson. Ruotsalainen jakaa 14. sijaa tuloksella viisi alle parin.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje