[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Nordic League

Ruuskalla kova loppukiri Nordic Liigassa – otti jo kauden kahdeksannen top 10 -sijoituksen

Lauri Ruuskalla oli perjantaina iso vaihde päällä Tanskan NL-turnauksessa.

Lauri Ruuska vastasi perjantaina kisan kovimmasta tuloksesta.

Lauri Ruuska (-6) esiintyi edukseen Hørsholmissa Tanskassa käydyssä Nordic Liigan kilpailussa. Hän jakoi perjantaina Willis Towers Watson Mastersin parasta kierrostulosta (65) ja kiipesi 25. sijalta kuudenneksi.

Tarinagolfin pelaaja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen ennustetun cut-rajan tuntumassa, joten otteet olivat pitkin kilpailua nousujohteisia. Hän aloitti kolmannen kierroksen kolmella peräkkäisellä birdiellä ja teki vielä kaksi lisää etuysillä.

Birdie-saldo karttui sisääntulossa kolmella birdiellä, ja hienon ”värikartan” sotki ainoastaan Kokkedal Golfklubin kentän 13. reiällä (par 5) tullut bogey.

”Kisa oli mukavan nousujohteinen. Ensimmäisen päivän peli oli jo melko lupaavaa, mutta kova sade aamulla verotti paljon tuloksen tekoa. Toisen päivän takaysillä sain koneen käyntiin ja palloa todella hyvin latuun, jonka jälkeen oli helppo painaa kaasua ja paljon pakkaselle”, Ruuska sanoi.

”Peli tuntuu kokonaisvaltaisesti olevan hyvässä kunnossa, joten tiesin että tämän aamun aikainen startti tyynemmässä kelissä antaa hyökkäyksen mahdollisuuden ja siinä onnistuin.”

Kyseessä oli Ruuskan kahdeksas top 10 -sijoitus Pohjoismaiden kiertueella tänä vuonna. Hän pelaa parasta kauttaan ammattilaisena onnistuttuaan myös voittamaan Saksan Fleesenseessä viime viikolla käydyn Euroopan kiertueen karsintojen ykkösvaiheen kilpailun.

”Aggressiivinen pelitapa viime aikoina on alkanut tuottaa hyvin tulosta, varsinkin kun avauslyönnit ovat alkaneet löytää hyvin väylälle ja se on alkanut näkyä alhaisina kierrostuloksina”, Ruuska mietti.

Kauden kovin Nordic Liigassa tullut sijoitus on kesäkuussa Swedish Golf Touriin kuuluvan turnauksen neljäs tila.

Niclas Hellberg ja Ruuskan tavoin ET:n karsintojen toiseen vaiheeseen edennyt Juuso Kahlos jakoivat kisassa 16. sijaa tuloksellaan -1. Kalle Sneck (+5) oli 46:s.

Miro Veijalainen, Linus Väisänen, Mikko Lehtovuori ja Simo Haavisto karsiutuivat.

Kilpailun voitti kotikentällään pelannut Andreas Lunding (-13). Tanskalainen oli tutuissa maisemissa ylivoimainen, sillä eroa kakkostilan jakaneisiin neljään pelaajaan kertyi kuusi lyöntiä. Lunding oli turnauksen ainoa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia lyönyt pelaaja.

Rankingin kärjessä jatkaa Ruotsin Christopher Sahlström. Linus Väisänen on sijalla 18 ja Ruuska kaksi pykälää alempana.