Ruuska värikkään kierroksen päätteeksi Visbyn kisan johtoon – kaikki suomalaiset top 10:ssä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Ruuska värikkään kierroksen päätteeksi Visbyn kisan johtoon – kaikki suomalaiset top 10:ssä

Lauri Ruuska tähyää Visbyn saarella uransa toista voittoa Nordic Liigassa. Kuva: Swedish Golf Tour

Lauri Ruuska paineli lopun kolmesta bogista huolimatta turnauksen parhaan tuloksen.

Lauri Ruuska sai kunnolla koneensa käyntiin Ruotsissa Gotlannin saarella meneillään olevan Nordic Liigan kilpailun toisella kierroksella. Hän iski keskiviikkona turnauksen toistaiseksi kovimman tuloksen, 66, ja nousi top 15:n ulkopuolelta paalupaikalle.

Kokonaistuloksessa seitsemän alle oleva Ruuska teki kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella yhden birdien ja yhden eaglen, minkä jälkeen hän yltyi todelliseen lentoon.

Tarinagolfin pelaaja hurjasteli neljän birdien suoran ja siirtyi 12. ja 13. reiän onnistumisten myötä kierroksellaan tilanteeseen -9. Haamukierroksessa kiinni olleen Ruuskan tankki pääsi kuitenkin tyhjenemään hänen tehtyä lopussa kolme peräkkäistä bogia.

”Ensimmäiset 14 väylää oli kyllä kieltämättä aika unelmagolfia upealla kentällä. Kaikki osa-alueet toimivat ja uskalsin pelata aggressiivisesti”, yhden lyönnin Ruotsin Joakim Wikströmiä edellä oleva Ruuska sanoi.

”Aamusta kieltämättä oli Gotlantiin tosi epätavallinen, lähes tyyni keli, joka auttoi pelaamista, koska muuten kenttä vaatii paljon tarkkuutta. Lopussa tuuli vähän nousi ja aiheutti ongelmia, jotka sitten romuttivat haaveet todella alhaisesta kierroksesta. Kuitenkin kisan tähän mennessä paras tulos ja johtopaikka, niin pitää olla tyytyväinen.”

Vaikka Ruuska omaa jalon taidon pelata kaasu pohjassa, ei hän aio lähteä torstain päätöskierrokselle yltiöpäisenä birdiejahtiin.

”Huomenna pitää pysyä maltillisena ja lyödä paljon väyliä ja griinejä, jotta bogit pysyvät poissa. Birdiepaikkoja tulee kyllä tarpeeksi”, hän suunnitteli.

Suomalaisten vahvaa panosta Visby Openissa täydentää kolmatta sijaa jakava Juuso Kahlos (-5) sekä sijalla T10 oleva Linus Väisänen (-3).

Ruuskalle iso menestys kilpailussa olisi tärkeä. Hän on kiertueen rankingissa neljäntenä, kun kolmelle parhaalle on luvassa hyvä kategoria Challenge Tourille kaudeksi 2021. Päätöspäivän kärkiryhmä Ruuska-Wikström-Jacob Glennemo aloittaa finaalikierroksensa kello 9.40 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Ruuskalle kauden kolmas kakkostila Nordic Liigassa −"Tänään pelasin todella fiksua ja hyvää peliä"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje