[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Nordic League

Ruuska taipui niukasti kakkoseksi kovassa voittokamppailussa – ”Kuuma putteri antoi mahdollisuuden”

Lauri Ruuska oli Espanjassa helmi-maaliskuussa pelattujen Nordic Liigan kisojen eliittiä. Kotiinvietäväksi tarttui kolme top 8 -sijoitusta, joista kaksi oli top-kolmosia. Kuva: Getty Images

Kyseessä oli Lauri Ruuskan toiseksi kovin saavutus Nordic Liigassa.

Lauri Ruuska (-9) jakoi hienosti kakkostilan keskiviikkona Barcelonassa PGA Catalunya Resortissa päättyneessä Nordic Liigan kilpailussa. Hän pelasi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 71 häviten voiton vieneelle Jeppe Huldahlille yhdellä lyönnillä.

Samaiselta toiselta sijalta kolmanteen päivään lähtenyt Ruuska teki viisi birdieä ja kolme paria heikompaa reikätulosta. Jälkimmäisistä Stadium Coursen kahdeksannella reiällä (par 3) lipsahtanut tuplabogey osoittautui tasaisessa kärkitaistelussa kalliiksi. 18. reiällä siunaantui vielä laadukas ja birdie-paikka, jota hän ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

”Tänään oli aika kovaa taistelua. Tiiltä oli kokonaisuudessaan aika heikko päivä ja joutui tekemään kaikkensa, että tulos pysyi alle parin. Onneksi putteri oli kuumana ja antoi mahdollisuuden voittoon. Annoin viimeisellä hyvän mahdollisuuden neljästä metristä nousta tasoihin, mutta putti livahti alapuolelta ohi”, Ruuska sanoi.

”Kokonaisuutena monella tavalla hyvä kisa ja oli kiva päästä pelaamaan voitosta.”

Kyseessä oli Ruotsin Martin Erikssonin kanssa saman tuloksen pelanneen Ruuskan toiseksi paras saavutus Nordic Liigassa. Tämän listan kärjessä on syksyllä 2017 Uppsalasta tullut ykköstila, joka on myös suomalaisten viimeisin voitto Pohjoismaiden kiertueelta.

Ruuska esiintyi Espanjassa pelatuissa Nordic Liigan talvi- ja kevätsarjan kilpailuissa tasapainoisesti ollen myös ainoa suomalainen, joka eteni jokaisen kisan finaalikierrokselle. Onnistumista täydensi helmikuun loppupuolella käydyn Lumine Hills Openin kolmas sija, jota hän jakoi muun muassa ammattilaisena debytoineen Matias Honkalan kanssa. Viime viikonlopun Ecco Tour Spanish Mastersissa Ruuska kiri kahdeksanneksi.

Tarkoituksena oli vetää tähän tiukka kahden kuukauden talvikausi ja hyvin olen jaksanut sen painaa.

Tarinagolfin pelaaja on nyt sijoittunut Nordic Liigan kilpailuissa kaikkiaan 13 kertaa top 10:een. Hänen tiensä vie Espanjasta Portugaliin, missä on ohjelmassa harjoittelua ja vähän kilpailemistakin.

”Tästä menen seuraavaksi vielä muutamaksi päiväksi Portugaliin pelaamaan yhden Portugal Pro Golf Tourin kilpailun. Valmentaja David (Da Silva) tulee paikalle, niin pääsee treenaamaan yhdessä ja valmentaja näkemään peliä.”

”Se on viimeinen etappi tällä kahden kuukauden talvileirillä. Tarkoituksena oli vetää tähän tiukka kahden kuukauden talvikausi ja hyvin olen jaksanut sen painaa. Huhtikuussa ei tule olemaan mitään kisoja, joten ehtii myös huilata sitten.”

Ruuskan kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta PGA Catalunya Championshipissä pelanneelle Jeppe Huldahlille viime päivät ovat olleet poikkeuksellisen menestyksekkäitä, sillä hän voitti myös NL:n edellisen, lauantaina päättyneen turnauksen. Molemmissa kilpailussa tanskalainen kiri päivän parhaalla tuloksella reilusti kärjen takaa voittoon.

Keskiviikkona Huldahl pelasi tuloksen 67. Seitsemästä birdiestä viisi syntyi seitsemän viimeisen reiän jaksossa.

Aleksi Myllymäki (-3) pelasi yhdeksän ensimmäistä (10–18) reikää viisi alle käyden parhaimmillaan kahdeksannella sijalla. Loppu ei ollut yhtä lennokas, ja tuloksen 69 pelannut Myllymäki jakoi 16. sijan. Juuso Kahlos (-1) sijoittui 24:nneksi, muut suomalaiset karsiutuivat.

Huldahl on neljän turnauksen jälkeen Nordic Liigan rankingin kärjessä.  Ruuska on neljäntenä ja tällä viikolla karsiutunut, viime viikonvaihteen kolmonen, Linus Väisänen 12:ntena. Kauden päätteeksi viisi parasta saa kortin Challenge Tourille.

Nordic Liigan varsinainen ydinkausi alkaa huhtikuun jälkipuolella Tanskassa.