[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ruotsi emännöi naisten ET:n kisaa

Anna Nordqvist pääsee ensimmäistä kertaa ammattilaisuransa aikana pelaamaan LET:n kisan kotimaassaan © Getty Images

Anna

LET:n päämajassa on aihetta nostaa lippua salkoon monestakin syystä. Solheim Cupin voitto toi hurjan paljon lisää mainetta Euroopan Tourille. Ennen joulua saatiin julkaistua Tourin varsin kattava ohjelma joka varmasti vielä täydentyy. Merkittävä asia on Ruotsin palaaminen kisoja järjestävien maiden joukkoon.

Maan parhaimpiin kenttiin lukeutuva Vasatorp Tournament Course Helsingborgissa on näyttämönä kun LET:n pelaajat kisaavat syyskuussa Ruotsissa ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2008 . Ruotsin puuttuminen kiertueen ohjelmistosta on ollut melkoinen ihmetyksen aihe kilpailijoiden, median kuin naisgolfia seuraavien keskuudessa, sillä menestys on jo 80-luvulta asti ollut loistavaa.

Ruotsalaiset ovat voittaneet Tourilla 80 kertaa, emännöineet Solheim Cupia erittäin onnistuneesti kahdesti ja kaikkien aikojen paras naispealaja Annika Sörenstam on ruotsalainen. Syksyllä pelatussa Solheim Cupissa voittoa olivat pelaajina juhlimassa Sophie Gustafson, Maria Hjorth, Anna Nordqvist ja Caroline Hedwall.

Rahasta länsinaapurissakin on kilpailujen järjestämisessä pulaa, LET:n ohjelmistoon 6-9.syyskuuta istutetun kisan palkintosummaa ei vielä ole julkistettu.Minimipotti on viimeisten vuosien ajan ollut 200.000 euroa, joka oli jaossa Finnair Mastersissa vuosina 2005-2011.

Ajankohta on ruotsalaisille edullinen, sillä British Open pelataan poikkeuksellisesti vasta syyskuussa Vasatorpin kisan jälkeen. Emäntien toiveissa on, että he saisivat ainakin muutaman LPGA Tourilla pelaavan tähden lämmittelemään osakilpailuunsa ennen kauden viimeistä Majoria joka pelataan Royal Liverpoolin kentällä.

Hedwall kauden tulokas

Caroline

LET:n kauden rookieksi valittiin luonnollisesi Caroline Hedwall joka pelasi 20 kisaa ja voitti niistä neljä ollen rahalistalla kolmas. Tulevan vuoden aikana Hedwallin kisojen määrä LET:lla laskee reilusti, sillä hän tulee pelaamaan melkoisen paljon LPGA Tourilla.

Suomalaisten panos kiertueella oli ennakko-odotuksiin nähden hyvä. Minea Blomqvist oli kerran toinen, kolmasti kymmenen joukossa. Rahalistalla hän oli 25:s, ansioita kertyi reilut 83.000. Ursula Wikströmin (54.000) sijaluku oli 39:s.

Kaisa

Kaisa Ruuttila oli (46.000) 54:s. Ruuttilan alku kaudelle oli mahdollisimman synkkä. Hän pelasi ensimmäisen kierroksen Marokossa tulokseen 89 ja joutui ulosliputetuksi kiertueen sääntöjen mukaan. Kauden mittaan top-ten sijoituksia kertyi hänellekin kaksi, lisäksi Ruuttila käväisi voittamassa yhden Ruotsin Nordea Tourin kilpailun.

Jenni Kuosalle (99.) euroja kertyi 18.000. Hanna-Leena Ronkainen pääsi jatkoon ainoassa pelaamassaan kilpailussa.

Riikka Hakkaraisen kausi oli vaikea. Hän karsiutui kaikissa kisoissaan, tienestilistalle merkitään kuitenkin reilut 700 euroa jotka hänelle tilitettiin osallistumisesta Skotlannin pro-am kilpailuun. Nähtäväksi jää, lähteekö Hakkarainen hakemaan paikkaa LET:lle kaudeksi 2012 tammikuussa pidettävien karsintojen kautta.