Rose kiilasi kärkeen - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Rose kiilasi kärkeen

Justin Rosella on tuoreessa muistissa tieto, kuinka PGA Tourilla voitetaan. © Getty Images

Lauantaina toistamiseen tuloksen 65 pelannut Justin Rose on vahvin ehdokas Palm Harborissa Floridassa pelattavan Transitions Championshipin ykköseksi. Hän nousi 54 reiän jälkeen turnauksen paalupaikalle lyönnin erolla seuraaviin. Neljä kilpailua PGA Tourilla voittanut englantilainen näytti viime kaudella kykynsä voittaa myös Atlantin takana. Menestykset Memorial Tournamentissa ja AT&T Nationalissa tulivat lopulta vaivattoman esityksen jälkeen.

Rosea (-13) Innisbrookissa lähimpänä väijyvät pelaajat ovat sen sijaan vielä vailla voittokokemusta PGA Tourilla. Brendon de Jonge ja Webb Simpson ovat britistä lyönnin päässä, kiertuetulokas Scott Stallingsin ja Gary Woodlandin jakaessa neljättä sijaa tilanteessa -11. Stallings selvitti kiertueella ensimmäisen kerran cutin viime viikolla pelatussa Puerto Ricon turnauksessa, Woodlandin päästyä aistimaan uusinnan jännittävää ilmapiiriä Bob Hope Classicissa.

Stallings on takaa-ajajien joukon suurin yllättäjä. Länsirannikon kisaputkessa ilman jatkopaikkoja jäänyt pelaaja sai Puerto Ricossa avausmerkinnät tienestisarakkeeseen hieman yli 11 000 dollarin ansioillaan. Lauantaina hänen 66 lyönnin kierroksensa kohokohta oli kahdeksannen reiän hole-in-one. Tästä Stallings sai mukavan hurmoksen päälle, sillä hän teki ässänsä jälkeen sisääntulossa vielä viisi birdietä.

Vaikka muutamalla takana olevalla pelaajalla ei vielä sen suurempia meriittejä ammattilaiskentiltä löydy, ei Rose aio sortua virheellisiin ajatuksiin.

”Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki menisi sunnuntaina tuosta vain. Valppaana on oltava, tapahtui sitten mitä tahansa. Tietysti tunnen finaalikierroksen ojat ja allikot, ja sen mitä on tulossa. Siitä voi olla jonkun verran apua”, hän sanoi.

25-vuotiaalla

25-vuotiaalla Webb Simpsonilla on aineksia nousta alle kolmekymppisten eliitin ykkösrintamaan. &copy Getty Images

Rosen kolmen kierroksen tulos 200 on vain lyönnin heikompi kuin Transitions Championshipin 54 reiän ennätys. Toki on tunnettua, että Rose viihtyy Copperheadin kaltaisilla vaativilla kentillä, mutta kovaa tulostehtailua on helpottanut osaltaan Tampa Bayn seudun poikkeuksellisen upeat sääolosuhteet.

Jos Rosen ei tarvitse ensisijaisesti vilkuilla neljän edellä mainitun pelaajan tekemisiä sunnuntaina, saattaa suurin uhka löytyä jaetulta kuudennelta sijalta. Viime viiikolla World Tourin kisan voittanut Nick Watney pelasi lauantaina niin ikään tuloksen 65, ja on vain kolme lyöntiä kärjen takana.

Sergio Garcian (16:s) tahti laantui kolmannella kierroksella. Hieman rikkonainen kolmas kierros sujui 72 lyönnillä, ja hän on päätöskierroksen alla kuusi lyöntiä Rosea jäljessä. Maailmanlistan ykkönen Martin Kaymer (37:s)voi myös heittää hyvästit voittohaaveilleen. Hän pelasi kolmannella kierroksella kisan toistaiseksi huonoimpansa (71) ollen jo yhdeksän lyöntiä kärjestä.

Poimintoja:

6. Brandt Snedeker, -10 13. Stewart Cink, -8 13. Peter Hanson, -8 16. Jim Furyk, -7 16. Rory Sabbatini, -7 16. Paul Casey, -7 29. Vijay Singh, -5 29. Matteo Manassero, -5 37. Retief Goosen, -4 37. Charley Hoffman, -4 37. Lucas Glover, -4 54. Peter Uihlein (a), -2 54. Bubba Watson, -2 64. Stuart Appleby, par

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje