18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Quesne varmisti paikkansa ET:lle

Julien Quesne pelaa ensi kaudella Euroopan kiertueella. © Getty Images

Uran toinen voitto Challenge Tourilla toi Julien Quesnelle tullessaan merkittävän lisäarvon. Allianz Openin ykkönen sinetöi ”sarjanousunsa” Euroopan kiertueelle varmistettuaan sijoituksensa CT:n rankingissa 20 parhaan joukkoon.

Tällä kaudella 21 turnausta pelannut Quesne tienasi Lyonissa 24 000 euroa nostaen kauden kokonaisansionsa yli 70 000 euroon. Ranskalainen on kakkoskiertueen ansiolistalla yhdeksäntenä, kun CT:n ohjelmassa on jäljellä vielä kaksi turnausta.

Allianz Openissa kokonaistulokseen -16 päätynyt Quesne sai hyvän vastuksen Pierre Relecomista. Belgialainen pelasi finaalikierroksella Golf du Gouverneurin kentän viisi alle (66), mutta eroa voittajaan jäi kaksi lyöntiä.

”Ei tätä vielä oikein tajua”, sanoi kauden seitsemäs ranskalaisvoittaja. ”Pierre (Relecom) pelasi niin hyvin, että minulla oli täysi työ säilyttää keskittymiseni. Rentouduin hieman tehtyäni birdien 15:llä, mutta seuraavan birdien (17:s reikä) jälkeen tiesin että voittopysti on minun.”

”On kiehtova ajatus pelata ensi kaudella Euroopan kiertueella – tuskin maltan odottaa. Seuraava tavoitteeni on yltää CT:n rankingissa viiden parhaan joukkoon. Jos pelaan kaksi jäljellä olevaa kilpailua kuten täällä, niin uskon sen olevan mahdollista.”

Muista ranskalaisista Benjamin Hebert, Edouard Dubois ja Charles-Edouard Russo ovat niin ikään varmistaneet korttinsa ET:lle kaudeksi 2012. Lisäksi rankingissa 17:ntenä olevalla Anthony Snobeckilla on toinen jalka oven välissä kirkkaimpiin valoihin.

Ainoana suomalaisena Challenge Tourilla pelaava Antti Ahokas (-5) oli Lyonissa 30:s. Vaatimattomat 10 622 euroa meneillään olevalla kaudella ansainnut lappeenrantalainen ei mahdu tällä erää kiertueen tienestilistalla sadan joukkoon.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje