Phil Mickelsonin kanssa Royal Portrushin haltuun ottanut Mikko Korhonen: ”Kenttä on reilu” - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Phil Mickelsonin kanssa Royal Portrushin haltuun ottanut Mikko Korhonen: "Kenttä on reilu"

Mikko Korhonen käynnistää The Open -kilpailun torstaina Pohjois-Irlannissa Royal Portrushin kentällä kello 8.47 paikallista aikaa eli kello 10.47 Suomen aikaa. Kisa on Korhoselle uran kolmas major, ja ensimmäinen The Open. Ennen häntä The Openissa on suomalaisista pelannut vain Mikko Ilonen.

”Kyllä tämä on tavallaan ’se’ kisa golfissa. Onhan tämä sellainen epätodellinen haave, mikä on syntynyt joskus pikkupoikana”, Korhonen luonnehtii The Openia, joka pelataan tänä vuonna jo 148:tta kertaa. Irlannin saarella kisa pelattiin viimeksi 1951.

Korhonen ehti tutustua kenttään tiistaina yhdessä Alexander Björkin ja Phil Mickelsonin kanssa.

”Kiersimme tänään koko kierroksen. Eilen ehdin vain chippailla ja pitchailla tunnin verran. Hyvä kenttä, täytyy sanoa. Kenttä on reilu, eivätkä pinnat ole liian kovia. Aika paljon tulen lyömään spoonia ja draiveria tiiltä. Sen jälkeen onkin oltava tarkkana, sillä griinit ovat suhteellisen pienet”, hän luonnehti.

Harjoituspäivinä sää on ollut tyyni ja aurinkoinen. Se sopisi hyvin Mikko Korhoselle, joka ei tunnustaudu links-golfin suureksi faniksi. Kuva: Getty Images.

Kenraaliharjoituksessa Skotlannissa Korhonen pokkasi 48. sijan. Sijoitusta merkittävämpää oli päästä mukaan viikonlopun kierroksille ja kohentaa pelituntumaa.

”Viime viikko oli käytännössä puistogolfia, niin märkä ja hidas kenttä oli. Nyt liikkuu pallo selkeästi kovempaa. Kovin tuulista keliä ei kai ole luvassa. Jos tuuli nousee, niin tästä kentästä tulee kova testi. Avain onnistumiseen on välttää väyläbunkkerit ja pysyä lähestymisillä aika keskellä griiniä.”

Merkittäviä muutoksia mailavalikoimaansa Korhonen ei ole links-kenttää silmällä pitäen tehnyt. Vain hiekkamailassa on ”vähän pienempi bounce, muita muutoksia bägiin ei tule.”

Korhonen ei yleensä ole ollut halukas kertomaan tavoitteitaan yksittäisten kilpailuiden suhteen, mutta The Openin kohdalla on toisin.

”Haluan päästä cutista läpi, jotta saan pelata myös viikonloppuna. Toisena tavoitteena on pelata kärsivällisesti ilman suuria jännitteitä ja paineita ja nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Uskon, että se johtaa hyvään lopputulokseen.”

Lue seuraavaksi: Royal Portrush valmistautuu kaikkien aikojen The Openiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje