- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourin kisat pelataan ilman yleisöä – mahdollista myös Mastersissa

Players Championshipin avauskierroksen harvalukuinen yleisö seuraa komissaari Jay Monahanin tiedonantoa. Kuva Getty Images.

PGA Tourin ratkaisu päästää yleisö Players Championshipin avauskierrokselle herättää närää.

PGA Tourin komissaari Jay Monahan ilmoitti torstai-iltana, että kiertueen osakilpailut pelataan huhtikuun alkuun asti tyhjille katsomoille. Yleisökielto astuu voimaan huomenna perjantaina. Käynnissä oleva Players Championshipin avauskierros on siis toistaiseksi viimeinen yleisön edessä pelattava kisakierros.

Yleisön päästäminen kisakatsomoihin on saanut osan pelaajista suunniltaan. Kisasta on kuitenkin toistaiseksi vetäytynyt vain yksi pelaaja, C.T. Pan, joka ehti jo kritisoida turnauksen hygieniatasoa.

Yleisökiellon jaksolle sijoittuu neljä kilpailua: The Players Championship,  Valspar Championship, WGC Match Play ja viimeisenä Valero Texas Open. Dominikaanisessa Tasavallassa samaan aikaan WGC:n kanssa pelattava Corales Puntacana Resort & Club Championship siirretään myöhempään ajankohtaan.

Monahan korosti, että tilanne elää koko ajan ja ratkaisut voivat muuttua. Moni kiertuetta läheltä seuraava toimittaja pitää kuitenkin todennäköisenä, että muitakin kisoja tullaan myös perumaan. CBS Sportsin Kyle Porter uskoo, ettei edes Players Championshipiä pelata loppuun asti.

Valero Texas Openin jälkeen on vuorossa kauden ensimmäinen major-turnaus, Masters. Se kuuluu PGA Tourin ohjelmaan, mutta kilpailun järjestäjänä toimii Augusta National Golf Club, jonka ulostuloa seuraavaksi odotetaan.

Mastersin läpivienti näyttää ainakin tällä hetkellä todennäköiseltä, mutta yleisön määrää todennäköisesti rajoitetaan. Mahdollista on sekin, että myös Masters pelataan tyhjille katsomoille. Augusta National odotetaan tiedottavaan asiasta viikonloppuna tai viimeistään ensi maanantaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje