18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla alkavat totiset hetket

Ernie Els voi aloittaa kautensa kruunaamisen viikonlopun The Barclaysista. © Getty Images

Torstaina starttaava The Barclays aloittaa PGA Tourilla FedEx Cupin playoffit. The Barclaysissa saavat kilpailla vielä FedEx Cupin 125 kärkimiestä. Seuraavan viikonlopun Deutsche Bank Championshipissa mukana ovat 100 kärkinimeä. Kahden viikon kuluttua BMW Championshipissa kisaavat 70 parasta ja syyskauden pääkisassa The Tour Championshipissa mittelevät FedEx Cupin 30 parasta.

Vuonna 2007 lanseeratulla FedEx Cupilla on haluttu tuoda lisäjännitystä syksyn kisoihin, kun majorit on jo pelattu. Tänä vuonna FedEx Cup on myös pelaajien henkilökohtaista valmistautumista Ryder Cupiin ja toistensa kisakunnon mittailua.
FedEx Cupin syyskisat ovat kovaa rankkausta, mutta tällä hetkellä listalla häntäpäässä majailevilla on vielä mahdollisuuksia päästä mukaan listan kärkikahinoihin. Syyskaudella kisoista jaettavat FedEx-pisteet ovat nimittäin arvoltaan viisinkertaisia muihin PGA Tourin kisoihin verrattuna.
FedEx Cupia johtaa ennen syyskauden neljän kisan päätösrupeamaa Ernie Els. Kaksi kisaa kaudella 2010 voittanut Els on tällä kaudella tehnyt paluun kilpagolfin eliittiin. Pari viime vuotta sujuivat varjojen mailla, mutta maaliskuussa tulleet PGA Tourin kisojen voitot ovat pitäneet Elsin otsikoissa koko kauden aina suosikeista puhuttaessa. Majoreissa Els on tällä kaudella sijoittunut kolmesti 20 parhaan joukkoon. Paras sijoitus on U.S. Openista, jossa Els oli kolmas.
FedEx Cupin piikkipaikka on Elsille täysin tuntematon. Eteläafrikkalainen on parhaimmillaan ollut FedEx Cupissa sijalla 19 vuonna 2007. FedExin henki on se, että hyökätä täytyy, muuten tulee noutaja. Dramaattiseen yhdysvaltalaiseen urheilukulttuuriin FedEx Cupin syyskisojen viisinkertainen pisteytys sopii mainiosti, sillä tilanne pistetaulukossa voi vaihtua aivan yllättäen ja yhdessä viikonlopussa. Ernie Elsin rauhallinen luonne ja raudanluja kokemus kilpakentiltä todennäköisesti sopivat hyvin FedEx Cupin henkeen. Siitä kertoo sekin, että Els on joka vuosi päässyt mukaan kaikkiin syyskauden kisoihin.
FedEx Cupia sen koko historian ajan hallinnut ja Tiger Woods on kaukana kärkisijoista. Woods on pistetrankingissa vasta sijalla 112. Päästäkseen mukaan puolentoista viikon päästä pelattavaan Deutsche Bankiin, pitää Woodsin sijoittua viikonloppuna 60 parhaan joukkoon. Muuten pelit syksyn isoissa kisoissa jäävät siihen.
Joka tapauksessa kuluva viikko on Woodsille merkityksekäs, sillä maanantaina voimaan astui ero Elin Woodsista. Tiger Woods on jälleen poikamies, mutta miten se vaikuttaa maailmanlistan ykkösenä sinnitelleen amerikkalaisen peliin, on mahdoton kysymys. Sitä ei tiedä kuin Woods itse.
Parhaiten eurooppalaisista yhä mukana FedEx -karkeloissa on Justin Rose, joka on viidentenä. Englantilainen Rose onkin ainoa eurooppalainen pisterankingin 20 parhaan joukossa. Rory McIlroy on sijalla 21. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje