Tiger Woods on tehnyt hyvän nousun maailmanlistalla. Kilpakumppanit uskovat vahvasti hänen menestyvän jatkossa myös majoreissa. Kuva: Getty Images.
PGA Tour |
13.5.2018

Tulikuuma Tiger Woods pelasi uran parhaan kierroksensa Playersissä − nousi kaukaa yhdeksänneksi

Webb Simpson kasvatti etumatkansa kärjessä jo seitsemään lyöntiin.

Lyönnin turvin Players Championshipissä jatkoon päässyt Tiger Woods (-8) oli rautaa PGA Tourin lippulaivaturnauksen kolmannella kierroksella. Tiger jakoi tuloksellaan 65 päivän kovinta tulosta Jordan Spiethin kanssa.

Kyseinen seitsemän alle -kierros on myös hänen kaikkien aikojen paras noteerauksensa TPC Sawgrass -golfkeskuksen Stadium-kentällä.

Lauantain ensimmäisissä ryhmissä startannut Woods laittoi nopeasti sorvin käyntiin. Hän teki neljä birdieä viiden ensimmäisen reiän jaksossa ja iski vielä kaksi lisää ulosmenon lopussa. Vain 11 kertaa putannut Woods paransi kahdella lyönnillä Playersin kisakentällä pelaamansa etuysin ennätystä.

Homma ei jatkunut sisääntulossa yhtä lennokkaana, vaikka Tiger lisäsikin birdiemääränsä kahdeksaan ennen viimeistä kolmannesta. Jatkossa hienon kierroksen ainoa parista poikennut reikätulos oli 14:nnen bogi. 65 on hänen paras koskaan Playersissä pelaamansa tulos.

Woods jakaa 54 reiän jälkeen yhdeksättä sijaa Tommy Fleetwoodin, Ian Poulterin, Matt Kucharin ja kahden muun pelaajan kanssa.

”Kuten sanoin jo aiemmin tällä viikolla, olen saanut pelifiilikseni takaisin. On ollut kysymys vain siitä, miten saan kaikki asiat loksahtamaan kohdalleen. Mukava kierros. Suurin ero oli siinä, että sain upotettua muutamia putteja”, Woods sanoi.

Tigerin kolmannen kierroksen viheriötyöskentelyssä olikin eroa kuin yöllä ja päivällä verrattuna viime viikkoiseen Wells Fargo Championshipiin. Yksi syy puttipelin tahmeuteen Pohjois-Carolinassa taisi olla Mastersista alkanut pitkähkö kilpailutauko.

Nähdyn perusteella ei ole vaikea uskoa, että Woods tulee katkaisemaan liki viisi vuotta kestäneen voitottoman kautensa jo pikapuoliin. Tiger osaa voittamisen taidon, mutta helppoa se ei hänellekään ole nimenomaan henkilökohtaisten odotusten vuoksi. Ulkopuolinen hälinä ja rummutus ei tähteä sen sijaan ole koskaan häirinnyt.

Perjantaina kenttäennätystä (63) sivunnut Webb Simpson (-19) pelasi myös kolmannella kierroksella jämäkästi. Tulos 68 siivitti hänet jo seitsemän lyönnin karkumatkalle ennen Danny Leetä. Maailmanlistan ykkönen, Dustin Johnson (-10), on kolmantena.

Fleetwood ja Poulter nousivat nyt parhaaksi eurooppalaisiksi, kun kärkipäässä pari päivää viihtynyt Alex Norén epäonnistui lauantaina. Tuloksen 75 pelannut ruotsalainen jakaa 42. sijaa tilanteessa neljä alle.

Kommentit

Voi kuule tintti… Tiger on edelleen ja aina maailman tunnetuin ja kovin urheilija. Ikina. Ja kun han pelaa, ihmiset ja media seuraa. Ne, jotka pahoittaa mielensa asiasta, on joko rasisteja tai lajista mitaan ymmartamattomia. Golfissa ei talla hetkella ole kun kolme legendaa hengissa: Tiger, Jack ja Gary. Ja kun yksi heista (Tiger) pelaa PGA Touria, ja varsin hyvalla menestyksella, niin totta kai asiassta puhutaan.
Ma ehdotan sulle tintti, etta menet taistelemaan sen 90n rikkomisen kanssa ja kerrot sitten meille kaikille kun se tapahtuu. Me kaikki ollaan siita iloisia sinun puolesta!

GOLFTINTTI: Pitäiskös sun ottaa aikalisä. Tiger on huippu. Ei se oo Tigerin vika, jos väki siitä tykkää. Maailman paras, joten sulle vaan leppoisia kesäpäiviä ja otappa jotain rentouttavaa.
Ps. Kuten myös Philli ja muut ovat mukavaa kahtottavaa.

Tulee kyllä korvistakin jo ulos Tiger Woods. Ensin TV seuraa kahta surkeaa kierrosta lähes lyönti lyönniltä, haastattelut jokaisen kierroksen jälkeen, en ainakaan huomannut muiden nimekkäiden juuri ja juuri cutin selvittäneiden haastattelua. Sitten yksi loistava kierros ja eikös se taas ole golfin pääuutinen. Selostajien kommentit kaikkina päivinä ovat aivan uskomattomia – ainoa joka uskaltaa sanoa edes jotain epäonnistumisista on Faldo. Muut kuin isiä, jotka selittävät jälkasvunsa olevan paljon parempia kuin muut mutta ’olihan tuo putti todella hankalasta paikasta’ yms.
Säälitti Phil Mickelson joka joutui pelaamaan Woodsin kanssa 2 ensimmäistä kierrosta. Peli ei kulkenut, hymyä ei näkynyt, äkkiä pois oli varmaan tärkein ajatus. – ja selostajat: Woods ja Mickelson nykyään hyviä kavereita, Mickelson kertonut kuinka arvostaa Woodsia pelaajana (nimenomaan pelaajana, kuinka muuten voisikaan?). Se, että Woods lähtee mukaan tähän uskomattomaan henkilöpalvontaan kertoo hänestä paljon. Hän voisi sen saada aisoihin, mutta ei niin tee.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.