14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tiger Woodsilla jälleen loukkaantumishuolia – jää pois Arnold Palmerin nimikkokisasta

Vaiva jättää Woodsin osalta pienen kysymysmerkin myös Masters Tournamentin ylle.

Tiger Woods ei osallistu torstaina Orlandossa käynnistyvään Arnold Palmer Invitational -turnaukseen. Syynä on niskan venähdys, josta Woods kertoi maanantaina julki tulleen ilmoituksen mukaan kärsineensä jo viikkoja. Hän on saanut hoitoa niskaongelmiinsa, mutta vaiva ei salli vielä pelaamista.

Huolestuneimmille kannattajilleen Woods totesi, että hänen keväällä 2017 leikattu alaselkänsä on kunnossa, eikä tiedossa ole pidempiaikaista poissaoloa kilpakentiltä.

Woodsin kilpakalenterissa on seuraavaksi vuorossa Players Championship, joka pelataan ensi viikolla. Tähän viidenneksi majoriksi kutsuttuun kilpailuun hän ”toivoo” voivansa osallistua.

Tigerin historia Arnold Palmerin nimikkoturnauksessa on vailla vertaansa. Hän on juhlinut kisan voittoa kahdeksan kertaa, viimeksi kuusi vuotta sitten. Viimevuotisessa kilpailussa Woods jakoi viidennen sijan.

Woods sijoittui edellisessä turnauksessaan, Meksikon WGC-kisassa kymmenenneksi. Tähdellä on alkukeväästä ohjelmassaan useita kisoja, mukaan lukien Valspar Championship, WGC-sarjan reikäpeliturnaus sekä vuoden kohokohtiin kuuluva Masters Tournament.

Vaikka Woods toppuuttelee fanejaan, on selvää, että hänen loukkaantumishistoriallaan pidempi poissaolo on aina mahdollinen. Kyse saattaa olla myös riskinoton välttämisestä, sillä Masters häämöttää jo kuukauden päässä.

Mikäli maailmanlistan 12:s pystyy pelaamaan ensi viikon Playersissä, on tämän jälkeen vuorossa enää kolme kisaa ennen kauden ensimmäistä majoria. Tiger ei ole koskaan kilpaillut viikkoa ennen Mastersia, joten Valero Texas Open jäänee automaattisesti pois.

Kun Woods tuskin pelaa kolmea peräkkäistäkään kilpailua, hänet mitä ilmeisimmin – jos pelikunto edellyttää – nähdään ennen Mastersia maksimissaan kahdessa turnauksessa. Playersin mahdollinen sivuuttaminen voisi jättää valmistautumisen Augustan ”retkeä” ajatellen jo turhan ohueksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Utelias says:

    Median ihannoima Tiger on nuorille varoittavana esimerkki rajusta voiman käytöstä. Jo vuosia sitten kirjoitin täällä että Tiger ei tule pelaamaan seniorien tourilla, kun kroppa on finaalissa. Uraa ovat vaivanneet lukemattomat leikkaukset, vaivat ja
    myös henkiset ongelmat. Ei hyvältä näytä, no raha varmaa tekee onnelliseksi?