16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tiger Woods aloittaa kautensa levänneenä ja fyysisesti vahvempana

Viime vuonna pitkältä sairauslomalta palannut Woods myönsi kilpailleensa odotettua enemmän. Tämä vei jaksamisen loppuvuodesta koetukselle.

Tiger Woods starttaa torstaina San Diegossa kauden 2018−2019 ensimmäiseen turnaukseensa. Edellisestä virallisesta kilpailusta, Ryder Cupista, on jo lähes neljä kuukautta, joten yhdysvaltalaisen tuloskunto on luonnollisesti arvoitus.

Hän kertoi kilpailun alla tuntevansa itsensä pirteämmäksi kuin vuosi sitten. Fysiikkaan ja jaksamiseen on kiinnitetty huomiota, sillä viime kauden tiivis kisaruljanssi kävi syksyä kohden raskaaksi.

”Olin loppuvuodesta todella väsynyt, koska en odottanut, että kisoja kertyisi niin paljon. Vietin tauon aikana paljon aikaa kuntosalilla, ja voimaa on kertynyt lisää. Jalat tuntuvat nyt sellaisilta kuin niiden pitääkin.”

Yksi harjoituskauden suosikkiaktiviteeteista oli vapaasukellus, jota hän ei ollut pystynyt jatkuvien selkävaivojen vuoksi vähään aikaan tekemään.

”On hienoa laittaa räpylät jalkaan ja hypätä mereen, se tekee hyvää kropalle. Olin sitä jo kaivannut.”

Woodsilla, 43, riittää Farmers Insurance Openia isännöivästä golfkeskuksesta hyviä muistoja, sillä hän on haalinut Torrey Pinesillä yhteensä seitsemän voittoa. Näistä tuorein on peräisin viiden vuoden takaa.

Saavutuksista merkittävin on vuoden 2008 U.S. Open, jonka 18 reiän uusinnassa Tiger päihitti Rocco Mediaten. Tuo dramaattinenkin voitto on edelleen hänen viimeisin major-tittelinsä.

Tiger on tyypillisesti pelannut kauden avauskisansa Torrey Pinesissä. Vuosi sitten hänen iskukykyänsä epäiltiin, mutta Woods yllätti monet tasapainoisilla otteillaan päätyen turnauksessa 23:nneksi. Tämä on hänen paras sijoituksensa neljän edellisen San Diegon visiitin puitteissa.

Käytän caddieta tähtäysapuna joissakin pidemmissä puteissa, joten silloin tanko saa olla paikoillaan.

Parempaa oli luvassa kauden edetessä, ja Woods osoitti kuuluvansa edelleen maailman eturivin tähtipelaajiin. Hän nousi PGA Tourin finaaliturnauksen voiton jälkeen maailmanlistalla sijalle 13 oltuaan vielä vuodenvaihteessa kaukana 600:n huonommalla puolella.

Tiger myönsi San Diegossa katselleensa tallenteista jälkeenpäin Tour Championshipin kohokohtia. Varsin odotettua: olihan kyseessä paitsi todellinen merkkipaalu – uran 80:s voitto PGA Tourilla – myös ensimmäinen ykköstila viiteen vuoteen.

Tigerin bägissä on paljon uudistunutta sisältöä. Kuva: Getty Images

Woodsille Farmers Insurance Open merkitsee ensimmäistä uusien sääntöjen mukaan pelattavaa kilpailua. Hän kertoi totutelleensa kotipuolessaan puttaamaan lipputanko reiässä.

”Käytän caddieta tähtäysapuna joissakin pidemmissä puteissa, joten silloin tanko saa olla paikoillaan. Hieman nopeammilla viheriöillä ja kaltevilla pinnoilla, kuten Augustassa, tangosta on luultavasti etua myös lyhyissä alamäkiputeissa.”

Tour Championshipin voiton lisäksi Tiger kokosi vuonna 2018 kaksi kakkostilaa ja neljä muuta top 10 -sijoitusta. Hän kilpaili viime kaudella Ryder Cup huomioiden 20 turnausta, mutta on ilmoittanut vähentävänsä tänä vuonna pelaamiensa kisojen määrää.

Woods starttaa uuteen kilpailuvuoteen myös uusituin välinein. TaylorMaden M3-draiveri ja -puukolmonen ovat vaihtuneet M5-sarjan mailoihin. M1-sarjan puuviitosen hänen bägissään puolestaan on korvannut M3-sarjan versio.

TaylorMade-rautojen selkämyksestä löytyy merkkiyhdistelmä P7TW: mailat ovat syrjäyttäneet Woodsin viime vuonna käyttämät TW Phase 1 -prototyyppiraudat. Putteri on vanha tuttu Scotty Cameronin Newport 2 GSS.

Yhdysvaltain golftoimittajien järjestön (GWAA) myöntämän Ben Hogan -palkinnon onnistuneen paluunsa vuoksi vastaanottanut Woods saa Torrey Pinesin kisan kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Tony Finausta ja kotikulmillaan pelaavasta, vuoden avauskisan voittaneesta Xander Schauffelesta.

Eurooppalaisista kahden kentän kilpailuun osallistuvat muun muassa ”Farmersissa” debytoiva Rory McIlroy, Torrey Pinesissä ensimmäisen PGA Tourin kisansa kaksi vuotta sitten voittanut Jon Rahm sekä maailmanlistan ykkönen Justin Rose.

Turnauksen voittoa puolustaa Jason Day.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje