27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

AimPoint ja uusi putteri siivittivät Dustin Johnsonin kärkeen Playersissä

TPC Sawgrassin viheriöillä vuosikausia tuskaillut Johnson päätti tehdä asialle yhdellä kertaa enemmänkin.

Edellisessä kilpailussaan (RBC Heritage) pahasti viheriöllä epäonnistunut Dustin Johnson on viimeisin huippupelaaja, joka on siirtynyt AimPoint-tähtäysmenetelmän käyttäjäksi. Sen ”Express-version” avulla pelaaja saa visuaalisen näkymän edessä olevasta kallistuksesta sormien avulla.

Johnsonin tähtäykset näyttivät olevan The Players -turnauksen ensimmäisellä kierroksella kohdallaan, sillä hän upotti torstaina putteja yhteensä 33 metrin edestä. Siinä on suurin syy, miksi Johnson jakaa kisan kärkipaikkaa viiden muun pelaajan kanssa tuloksellaan 66 (-6).

”Siitä (AimPointista) oli ehdottomasti apua. Puttipelini perustuu fiilikseen ja juuri tästä menetelmässäkin on kyse. Homma toimi”, Johnson kertoi lehdistölle.

Dustin Johnson luottaa ainakin tällä viikolla TaylorMaden Spider Mini -putteriin. Kuva: Getty Images

”DJ:llä” on ollut tyypillisesti vaikeuksia TPC Sawgrass -golfkeskuksen Stadium-kentällä, sillä paras saavutus yhdeksästä edellisestä Players-visiitistä on jaettu 12. sija viime vuodelta. Yksi suurimmista ongelmista on liittynyt kentän viheriöihin.

”Täällä on vaativat viheriöt; ne ovat ennen kaikkea vaikeita lukea. Tänään kuitenkin onnistuin siinä todella hyvin.”

AimPointiin siirtyminen ei ole tällä viikolla ainoa Johnsonin tekemä muutos. Hän käyttää Playersissä ensimmäistä kertaa TaylorMaden Spider Mini -putteria. Hän upotti avauspäivänä uudella kulmaraudallaan  muun muassa yhden yli kymmenmetrisen birdieputin yhdeksännellä reiällä (kentän 18.).

Tiger Woodsin, Phil Mickelsonin (lyömässä) ja Rickie Fowlerin ryhmän peliä seurasi torstaina valtava yleisömäärä. Kuva: Getty Images

Johnson pelasi keskiviikkona yhdeksän reiän harjoituskierroksen Adam Scottin kanssa, joka on jo pitkään käyttänyt AimPoint-metodia. Australialaiselle selvisi vasta torstain kierroksensa jälkeen, että DJ ja hänen caddienaan toimiva Austin-veljensä tähtäilevät putteja tutulla menetelmällä.

”Aikamoinen kaksikko häärää tuolla AimPointin kanssa”, Scott sanoi hymyillen.

Muut tuloksen 66 ensimmäisellä kierroksella pelanneet olivat: Webb Simpson, Chesson Hadley, Matt Kuchar, Patrick Cantlay ja eurooppalaisista Ruotsin Alex Norén.

Tiger Woods löi tuloksen 72. Hänen ryhmässään Rickie Fowler käytti kaksi lyöntiä enemmän, ja takaysillä helisemässä ollut Phil Mickelson selvisi vain vaivoin alle 80 lyönnin.

Paljon isompaa aihetta juhlaan ei ollut toisella, Justin Thomasin, Rory McIlroyn ja Jordan Spiethin muodostamalla kolmen edellisen FedEx Cupin mestarin tähtisikermällä. Parhaiten sarkansa kuokki Thomas 71 lyönnin tuloksellaan. McIlroyn (73) ja Spiethin (75) saldo painui yli parin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje