16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Adam Hadwin debytoi voittajana PGA Tourilla – häämatka vaihtui Mastersiin

Hadwin tarjosi loppusuoralla vasta toisen kilpailunsa kahteen vuoteen pelanneelle Patrick Cantlaylle loistavan tilaisuuden playoffiin.

Innisbrook Country Clubilla pelatun Valspar Championshipin loppuratkaisusta muodostui mielenkiintoinen tarina. Adam Hadwin (-14) antoi Patrick Cantlaylle oljenkorren, mutta voitto lähti hänen matkassaan Kanadaan. Kaksikon välistä eroa tulostaululla jäi yksi lyönti.

Tammikuussa tuloksen 59 pelannut Hadwin näytti etenevän vääjäämättömästi kohti voittoa, kunnes hän sortui veteen menneen avauksen jälkeen tuplabogiin 16. reiällä. Edellisellä bogin tehnyt Cantlay nousi vaivihkaa tasoihin, ja tämä oli tilanne myös ennen viimeistä reikää.

Cantlay iski lähestymisensä bunkkeriin, ja kolmas lyönti jäi lähes viiden metrin päähän reiästä. Päivän kolmas bogi vei mahdollisuudet uusintaan, samalla kun Hadwin viimeisteli varsin helposti voiton sinetöineen parinsa.

Et voi olla ikinä varma voitostasi ennen kuin homma on taputeltu loppuun asti. Peli tuntui tänään helpolta 16. reiän epäonnistumista lukuun ottamatta. Olen hieman onnekas, kun istun tässä voittajana. – Adam Hadwin

Kymmenen turnausta kattavalla ”medical extensionilla” pelannut maailman entinen amatööriykkönen, Cantlay, varmisti kakkossijastaan tienaamillaan 680 400 dollarilla kortin PGA Tourille loppukaudeksi.

Cantlay oli kaksi vuotta sivussa hankalan selkävamman vuoksi ja meinasi reilu vuosi sitten lyödä kokonaan hanskat tiskiin. Hän oli menossa parhaan ystävänsä, caddie Chris Rothin kanssa päivälliselle Kaliforniassa, kun jälkimmäinen jäi katua ylittäessään kohtalokkaasti auton alle.

UCLA:n yliopistojoukkueen entinen supertähti alkoi sittemmin harjoitella uudelleen, ja pelasi viikonvaihteessa vasta toisen kilpailunsa pariin vuoteen. Lopputulos oli hänen osaltaan loistava, vaikka toki voitto olisi lämmittänyt enemmän mieltä.

Juuri tällä hetkellä kortin varmistuminen ei tunnu lohduttavalta. En saanut vietyä tätä päätyyn saakka. Yritin saavuttaa hänen etumatkansa ja onnistuin siinä. Sitten lahjoitin voiton. – Patrick Cantlay

Hadwinille, 29, Tampan turnauksen menestys toi muutoksia lähiaikojen suunnitelmiin. Hän on menossa ensi viikolla naimisiin, ja häämatka on varattu Ranskan Polynesiaan. Jälkimmäisen kanadalainen joutuu kuitenkin perumaan, sillä hänelle avautui paikka reilun kolmen viikon kuluttua pelattavaan Masters Tournamentiin.

Kaukaa viisaana Hadwin oli ottanut häämatkan lentolippuihin peruutusturvan siltä varalta, jos sattuisi saamaan kutsun Augustaan, kentälle, jota hän kutsuu maailman vihreimmäksi paikaksi.

Häitään hän ei sentään aio perua, joten Dell Match Playn kohdalle on vedettävä henkselit. Voitto nosti Hadwinin maailmanlistalla sijalle 51, ja kirkkaasti reikäpeliturnaukseen pääsevien joukkoon. Hän on näillä näkymin viides pelaaja, joka ei aio osallistua viikolla 12 pelattavaan WGC-sarjan kilpailuun.

Jim Herman ja Dominic Bozzelli (-12) jakoivat kolmannen sijan. Henrik Stenson (-8) oli parhaana eurooppalaisena seitsemäs.

Jason Dufner sinetöi kahden viimeisen reiän birdiellä 11. sijan, ja samalla paikan Austinin reikäpelikilpailuun. Päivän kovimman tuloksen (64) lyönyt Tony Finau nousi viidenneksi, mutta se ei näillä näkymin riiitä Dell Match Play -turnaukseen. Finaun uusi maailmanlistasijoitus on 70:s, ja viiden peruutuksen jälkeen hän jäisi nyt ensimmäisenä kisan ulkopuolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje