Kauden avauksen alla kuohuu – kiertue kohtelee LPGA:n tähtiä kuin kakkosluokan kansalaisia - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kauden avauksen alla kuohuu – kiertue kohtelee LPGA:n tähtiä kuin kakkosluokan kansalaisia

LPGA:n kauden 2023 ensimmäisellä turnausviikolla on ollut fiaskon merkkejä ilmassa. Kuva: Getty Images

Kauden avausturnauksen ympärillä on huomio ollut kaikessa muussa kuin itse kilpailussa.

LPGA Tourin kausi 2023 alkaa torstaina juhlavasti viime vuoden voittajille tarkoitetulla Tournament of Champions -kilpailulla. Pro am -henkisessä turnauksessa on tavalliseen tapaan mukana myös yli 50 julkkista lähinnä viihteen ja urheilun saralta.

Viikon puolivälissä päähuomio Orlandossa Lake Nona Golf & Country Clubilla tuntui olevan kuitenkin aivan muussa kuin golfissa – jossain, joka kyseenalaistaa kiertueen kunnioituksen lajin parhaita pelaajia kohtaan.

Keskiviikkona kerrottiin, että kilpailun 29 LPGA-pelaajalle ei ollut tarjolla pukuhuonetta.

Ensimmäisessä kerroksessa oleva klubin vakituinen naisten pukuhuone vaurioitui viime vuoden puolella Hurrikaani Ianin aiheuttaman tulvan vuoksi, ja kaapit jouduttiin poistamaan. Väliaikainen pukuhuone tarjottiin pelaajille klubin yläkerrasta.

Turnausta sponsoroivan Hilton Grand Vacationsin urheilumarkkinoinin varatoimitusjohtaja Aaron Stewartin mukaan LPGA Tour hylkäsi suunnitelman väliaikaisesta pukuhuoneesta noin viikko sitten. Kiertue ei pitänyt ajatuksesta, että pelaajien suihku- ja kylpyhuonetilat olisivat alakerrassa ja pukukaapit yläkerrassa.

Klubin miesten pukuhuone puolestaan oli varattu kilpailun yleisölle avoimeen käyttöön.

Myöhemmin keskiviikkona klubille toimitettiin 36 pukukaappia, jotka sijoitettiin klubin ensimmäiseen kerrokseen. LPGA-pelaajien on kuitenkin jaettava kyseinen tila kilpailun pro amiin osallistuvien miesten ja VIP-lipun turnaukseen lunastaneen yleisön kanssa.

Jodi Ewart Shadoffia valmentava, entinen ammattialsipelaaja ja PGA Tour -voittaja Grant Waite kertoi paikan päällä, ettei pelannut urallaan koskaan pääkiertueen turnausta, jossa pelaajille ei olisi ollut omaa pukuhuonetta.

Lake Nonassa pitkään jäsenenä ollut entinen tähtipelaaja Annika Sörenstam valitteli tapahtunutta ja muistutti, että pelin pitää olla keskiössä.

”Harmillista, että tällaisia asioita joudutaan puimaan. Toivottavasti he pystyvät järjestämään kaiken logiikan, ja voimme keskittyä olennaiseen”, Sörenstam kertoi.

Yllättävää on sekin, ettei myöskään viime vuoden turnauksessa ollut erikseen pukuhuoneita LPGA-pelaajille ja pro amin miesosallistujille. Kun kyse on lajin ammattilaisurheilun ylimmästä kiertueesta ja kovatasoisesta huippu-urheilutapahtumasta, voisi olettaa, että perusasiat saataisiin hoidettua kohtuullisessa ajassa etukäteen.

LPGA:n komissaari Mollie Marcoux Samaan totesi Orlandossa, ettei tiennyt pukuhuoneongelmista mitään ennen tiistaita eli kaksi päivää ennen kilpailun käynnistymistä.

Pukuhuone-episodi ei ole ainoa asia, joka aiheuttaa suurta hämmästystä Lake Nona Golf & Country Clubilla. Pelaajille ilmoitettiin, ettei kentän harjoitusalueita voi käyttää kuin tuntia ennen oman harjoituskierroksen käynnistymistä. Jos taas harjoituspäivään ei sisälly harjoituskierrosta, harjoitusalueelle ei ole lainkaan asiaa.

Pelaajien olisi voitava luottaa siihen, että heidän näytelmän päätähtinä ei tarvitsisi huolehtia muusta kuin varsinaisesta suorituksesta. Tämän tavoitteen toteutumiseksi LPGA Tourilla tuntuu olevan vielä kohtalaisen paljon työsarkaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje