11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Padraig Harrington omilla luvuillaan Malesiassa

Padraig Harrington on pelannut pitkälti yli 40 kisaa peräkkäin ilman ykköstilaa © Getty Images

Padraig

Padraig Harringtonin menestys hänen voitettuaan kaksi kertaa British Openin (2007.2008) ja PGA Championshipi (2008) ei ole ollut odotettua. Vain voitot muistetaan, irlantilainen on yltänyt ykköseksi ainoastaan PGA Grand Slamissa , major-voittajien neljän miehen turnajaisissa lokakuun lopulla 2008.

Ryder Cup-joukkueeseen 2010 valinta meni piukille, epävireinen Harrington ei vakuuttanut, mutta saavutti nelinpeleissä ja nelipallossa kuitenkin kaksi voittoa.

Viikonloppuna hän pelasi Malesiassa Aasian Tourin kisan joka on kulkenut kaiken aikaa Harringtonin johtaessa. Avauspäivän tulos oli hurja 64, kolmen kierroksen jälkeen hän johti jo viidellä lyönnillä eikä laskenut viimeisenäkään päivänä muita kantaansa. Harringon voitti kilpailun tuloksella 20 alle, toiseksi sijiottui Korean superlupaus Noh Seung-yul.

Mielenkiintoista sinällään, Padraig Harrington on pelannut lähes koko kisan 3/4 svingillä.

”Niskani on kipeytynyt kisan edetessä. Olen joutunut lyömään vajaita lyöntejä joihin ei tule backsspinniä. Pallo on juossut väyliä myöten sitäkin pidemmälle. Lähestymisissä olen joutunut ottamaan yleensä numeroa isomman mailan kuin tavallisesti. Jos tämä kipu olisi ollut torstaina ennen kisan alkua, en luultavasti olisi lähtenyt lainkaan mukaan”, Harrington julisti kolmen kierroksen jälkeen antamassaan lausunnossa.

Hän on pudonnut World Rankingilla 22:ksi. Tilastot paljastavat myös sen, että Harrington on viimeisen kahden vuoden aikana kuitenkin sijoittunut peräti 17 kertaa kymmenen joukkoon, kakkostilojakin on neljä. Ehkä Malesiasta tullut oleva voitto avaa sen kuuluisan ketsuppipullon korkin ja ykköstiloja tulee vielä syksyn suurkilpailuissa?

Muista nimimiehistä kilpailussa olivat mukana mm. Colin Montgomerie sekä Retief Goosen.

Noh Seung-Yulin esitykset vakuuttavat

Noh

Nuorista pelaajista omien Touriensa kautta ovat pinnalle nousemassa USA:n Rickie Fowler, Italian Matteo Manassero, Japanin Ryo Ishikawa sekä Korean Noh Seung-Yul joka on hyvin lähellä Aasian rahalistan kuninkuutta. Vasta 19-vuotias Noh voitti alkuvuodesta Malesian mestaruuden, kolmessa pelaamassaan majorissa hän pääsi kahdessa jatkoon. Erittäin pirteästi palloa lyövän nuoren miehen vaikea nimi kannattaa pistää mieleen, hänestä kuullaan varmasti.

Vertailun vuoksi jälleen kerran. Aasian kautta aikojen ensimmäinen major-voittaja Y.E.Yang aloitti golfin pelaamisen 19-vuotiaana ja kävi tämän jälkeen vielä 1,5 vuotta kestäneen varusmiespalveluksen. Nohilla on aikaa rikkoa muitakin aasialaisten ennätyksiä ja nousta todelliseksi supertähdeksi.

Teemu Tyry

Iskandar Johor Open, live scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje