Oona Vartiaisen ote pitää Englannissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Oona Vartiaisen ote pitää Englannissa

Valmiina European Tourille? Lauantai on suuri mahdollisuus Oona Vartiaiselle.

2.pv

Oona Vartiainen on kestänyt loistavasti mahdolliset paineet LETAS-kiertueen päätoskilpailussa. Turkulainen on kiertänyt kaksi ensimmäistä kierrosta tehden niiden aikana vain kaksi bogia, birdejä on kertynyt kuusi.

Espanjan Natalia Escuriola (-9) on viiden lyönnin päässä, mutta Vartiaiselle (-4) on oleellisempaa pitää paikkansa kärjen tuntumassa ja jättää Krista Bakker (+2) takanaan. Bakker on sortunut epätasaisuuteen, tuloskortissa on birdejä peräti kahdeksan. Kaksi tuplabogeyta ja kuusi bogia ovat kasvattanee eron Vartiaiseen peräti kuuteen lyöntiin.

Hänen kanssaan samaa sijalukua 15. jakaa Sanna Nuutinen.

Teemu Tyry

1.pv.

Flunssasta kisan alla kärsinyt Oona Vartiainen (-3) ja Krista Bakker (-1) käyvät kovaa kisaa viimeisestä tarjolla olevasta paikasta European Tourille. Kolmen kierroksen kisassa Vartiaisen on noustava kärkipäähän ja Bakkerin edelle noustakseen pistelistalla viidenneksi ( tai korkeammalle) ohittaakseen tämän.

Teoriassa on mahdollista sekin, että molemmat päätyisivät pistelistalla viiden joukkoon, mutta tämä vaatisi neljäntenä olevan Johanna Gustafssonin (even) täydellistä sulamista kahdella viimeisellä kierroksella.

Kilpailua johtavat tuloksella neljä ale Olafia Kristinsdottir sekä Natalia Escuriola, joka on jo varmistanut kortin pääkiertueelle.

Teemu Tyry

title_113386

Naisten haastajatason LETAS-kiertue huipentuu torstaista lauantaihin pelattavaan WPGA International Challenge -kilpailuun. Englannin Stokessa suomalaisilla, etenkin Krista Bakkerilla ja Oona Vartiaisella on paljon pelissä.

Kauden päätteeksi rahalistan viisi parasta pelaajaa nappaa ensi kaudeksi pelioikeuden naisten Euroopan kiertueelle. Ennen kauden viimeistä kilpailua rahalistalla viidentenä on Krista Bakker ja kuudentena Oona Vartiainen.

Viime viikolla Azoreilla hienon loppukirinsä ansiosta toiseksi kirinyt Bakker ohitti onnistumisen myötä Vartiaisen rahalistalla.

title_116736Parhaassa tapauksessa molemmat suomalaiset löytyvät lauantain jälkeen rahalistalta viiden parhaan joukosta, mutta se edellyttää käytännössä sitä, että he sijoittuvat vähintään kolmen parhaan joukkoon eivätkä muut viimeisistä pelioikeuksista taistelevat pelaajat yllä kärkipään sijoille.

Kärkikolmikosta Saksan Olivia Cowan ja Isi Gabsa ovat jo oman paikkansa top 5:ssä varmistaneet, eikä kolmantena olevan Espanjan Natalia Escuriolankaan suistaminen viiden kärjestä käytännössä onnistu ilman suomalaisten kaksoisvoittoa.

Kaksi viimeistä top 5 -paikkaa ratkotaan siis suomalaisten, neljäntenä olevan Ruotsin Johanna Gustavssonin, Englannin Kym Larratin (kuudes rahalistalla) ja Skotlannin Michele Thomsonin (seitsemäs rahalistalla) kesken.

Asetelma on huomioitu myös järjestäjien puolesta, sillä Vartiainen saa torstaina seurakseen Larratin ja Ranskan Emilie Piquetin. Bakker puolestaan pelaa Escuriolan ja Ranskan Ariane Provotin kanssa. Molemmat ryhmät starttaavat vasta iltapäivällä kello kahden jälkeen Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Mika Brunou says:

    LETAS ei näytä julkaisevan ollenkaan rahalistaa vaan siellä mennään pelkästään pistelistalla. Täten myös amatööreillä on mahdollisuus kamppailla tasavertaisesti ammattilaisten kanssa OoM-sijoituksista menettämättä amatöörioikeuksia. Erikoista on vielä se, että pisteet eivät vastaa suoraan rahanjakoa, vaikka joukossa ei olisikaan amatöörejä. Lisäksi 30000 euron ja 35000 euron kisoista jaetaan ihan saman verran pisteitä, vaikka rahamäärät ovatkin hieman erisuuruisia. Lisäksi kiertueella oli tällä kaudella yksi 50000 euron kisa, josta jaettiin 1,5-kertaiset pisteet. Ja muuten, viimeisen kisan top-5 sijatkin (tai paremmat) voivat riittää molempien suomalaisten suoraan korttiin (5. sija tuottaa 1900 pistettä), tosin siihen tarvitaan mm. OoM-neloselta Johanna Gustavssonilta MC.