Onko Tomsista yllättäjäksi? - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Onko Tomsista yllättäjäksi?

44-vuotias David Toms ei ole voittanut yhtään kisaa viiteen vuoteen. © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Viisi vuotta voitoitta tarponut David Toms on raivannut itsensä mukaviin asemiin vara-majoriksikin kutsutussa Players Championshipissä. Hän johtaa kisaa kaikkien yllätykseksi 36 reiän jälkeen. Tomsin johtotulos -10 muodostuu 12 birdiestä ja kahdesta bogista.

Tomsin tilastot TPC Sawgrassilla eivät ole mairittelevia. 18 kilpailusta kymmenen on päättynyt kahden kierroksen jälkeen. Joukossa on vain yksi top-ten sijoitus.

”Yritin tavoitella tällä kentällä liian pitkään vain täydellisiä lyöntejä. Vasta viime vuosina olen ymmärtänyt keskittyä ”omaan lyöntiini”, kymmenen vuotta sitten PGA Championshipin voittanut Toms sanoi.

Toisena oleva Nick Watney (-9) missasi sisääntulossa monta hyvää birdiepaikkaa, mutta sai yhden viimeisellä reiällä. Sen avulla Cadillac Championshipin voittaja pelasti paikkansa lauantain johtopallossa yhdessä Tomsin kanssa.

Kolmatta sijaa jakaa tasokas joukko: Graeme McDowell, Steve Stricker,Luke Donald sekä Lucas Glover.

Ensin mainittu oli yksi kauden 2010 valovoimaisimmista pelaajista. Hän voitti US Openin lisäksi mm. ratkaisevia matseja Ryder Cupissa ja löi Tiger Woodsin Chevron World Challengen uusinnassa vuoden loppupuolella.

McDowell heräämässä

Vuosi 2011 ei ole imarrellut pohjoisirlantilaista. McDowell esimerkiksi karsiutui kolmessa peräkkäisessä kisassaan ennen Playersiä.

”Olen jo välillä miettinyt, saanko enää parsittua peliäni kokoon. Voitanko enää? Oliko tämä tässä? Mutta urheilu on hullua, ikinä ei tiedä mitä kulman takana odottaa”, McDowell pohdiskeli.

Luke Donaldin kuntokäyrä on ollut tänä vuonna McDowelliin verrattuna päinvastainen. Reikäpelin maailmanmestaruuden helmikuussa voittaneesta Donaldista tuli perjantaina ensimmäinen pelaaja seitsemään vuoteen, joka on pelannut TPC Sawgrassilla 36 reikää ilman bogeja.

Britti on jäänyt sitten viime syyskuun ainoastaan kerran top-kympin ulkopuolelle. Hänen osakkeensa ovat viikonloppuna voittoa ajatellen erittäin korkealla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Playersin cutin ulkopuolelle jäi paljon kovia nimiä. Mm. Camilo Villegas, RickieFowler, Mark Wilson, Ernie Els, Francesco ja Edoardo Molinari, Paul Casey, JimFuryk sekä Padraig Harrington voivat alkaa punomaan uusia juonia seuraavia kisoja varten.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje