18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Omassa luokassaan

Lee Westwoodilta puuttuu vielä major-kisan ja World Tourin kilpailun ykköstila © Getty Images

Lee2.pv

Lee Westwood sivusi torstaina Amata Springsin kentällä Aasian Tourin kierrosennätystä 60. Perjantain kierroksen (64) jälkeen hän oli jos mahdollista vieläkin iloisempi tuloksestaan.

”Pelasin toisella kierroksella jopa paremmin kuin avauspäivänä. Kaikki lyöntini toimivat, peli oli täysin kontrollissa. Viimeisen viheriön ( 9.) uponnut par-putti oli se, joka tuotti minulle kuitenkin eniten iloa. Sain pelattua kaksi kierrosta ilman bogeja”, Westwood kertoi medialle pelin jälkeen. Myös perjantain tulos oli päivän paras kahden lyönnin marginaalilla, torstaina John Daly pääsi viiden lyönnin päähän.

Eroa Charl Schwartzeliin ja Michael Thompsoniin on 11 lyöntiä. Aasian Tourin kaikkien aikojen murskaavimmman voiton on ottanut vuonna 2005 Shanghaissa Ernie Els, joka kukisti seuraavaa 13 lyöntiä.

Joonas Granberg (75-69) paransi kuudella lyönnillä ja selvisi vaivatta jatkoon kuuden perättäisen karsiutumisen jälkeen.

Joonas

”Perjantain tulos ei tullut yllätyksenä. Torstaina oli hienoista epäonnea, minun olisi silloin pitänyt helposti pelata muutama lyönti parempi tulos. Tästä on hyvä lähteä hakemaan hyvää suoritusta viikonloppuun. Westwood on pelannut ihan omassa zonessaan, tästä on hyvä kuitenkin laskea se, kuinka pitkä matka ehdottomalle huipulle vielä onkaan”, Granberg ynnäili.

Sanonta ensimmäisellä kierroksella ei voi voittaa kilpailua, mutta sen voi menettää , joutaa romukoppaan Amata Springs-kentällä nähdyn Lee Westwoodin esityksen jälkeen. Iltapäivällä pelannut Westy teki 10 birdietä ja eaglen. Lyöntejä kertyi tasan 60. Suorituksen arvoa nostaa kovasti se, että muulla pelaajakatraalla oli vaikeuksia 70 lyönnin alittamisessa.130:sta pelaajasta Westwoodin ja John Dalyn (65) lisäksi vain 13 muuta ylsi tuloksiin 68-69.

Vaikka perjantaina lähdetään vasta toiselle kierrokselle, tuntuu Westwoodin kauden neljäs ykköstila jo liiankin selvältä. Hän on voittanut viimeiset neljä kisaansa kaukana kotoaan, kahdesti Etelä-Afrikassa, kertaalleen Indonesiassa ja Koreassa. Thaimaan pääkaupunki sopisi tähän hyvin jatkoksi.

Majorien ja World Tourin kisojen voitot välttelevät Lee Westwoodia, joka on jäänyt kuluvan kauden aikana Luke Donaldin ja Rory McIlroyn varjoon.

Vaikka Westwoodin jälkeen maailmanlistan ykkösenä ovat olleet Martin Kaymer ja Luke Donal, on 38-vuotias englantilainenkin kunnostautunut voittamalla Indonesiassa, Koreassa sekä Etelä-Afrikassa. Euroopan maaperällä hän on viimeksi juhlinut Portugalissa lokakuussa 2009. Majoreissa tuli päättyvällä kaudella kaksi top-ten sijoitusta. Kun mukaan otetaan neljän viimeisen kauden 15 majoria, Westwood on sijoittunut niissä yhdeksän kertaa 11:n ensimmäisen joukkoon. Kakkostiloja on kaksi, kolmosia samanverran. Tasaisuus on kuitenkin tässä mielessä tylsää, vain voittajat muistetaan.

Westy nousi Dubain kilpailun jälkeen Euroopan Tourin virallisen Career Money listin ykköseksi, ansioita on jo yli 26,3 miljoonaa euroa. Maailmanlistalla McIlroy ja Westwood ovat pienin eroin toinen ja kolmas. Thaimaan kisasta saattaa tullla Westwoodille vuoden neljäs ykköstila. Ensimmmäiset väylät lupasivat paljon.

Kautta 2012 silmälläpitäen taistelu WR:n ykköspaikasta tulee varmasti olemaan tiukkaa. Donaldin, McIlroyn ja Westwoodin lisäksi Tiger Woods on melkoinen jokeri, ulos ei voi laskea myöskään Martin Kaymeria ja Dustin Johnsonia.

Suomalaisista Amata Springsin kentällä aloitt upeasti Kalle Samooja tehden kahdella ensimmäisellä birdien ja eaglen. Kierroksen edetessä oli vaikeampaa, turkulaisen tulokseksi tuli 73. Joonas Granbergin kortista lyöntejä löytyy 75.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje