[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Nurmijärven Golfklubi ja Suur-Helsingin Golf ylivoimaisia seurajoukkueiden SM-kilpailuissa

Kuva: Juha Hakulinen

Nurmijärvi kirkasti viimevuotisen hopeansa kullaksi. SHG:lle voitto oli naisten puolella toinen peräkkäinen.

Seurajoukkueiden SM-turnauksen kultajuhlia vietetään tänä vuonna Suur-Helsingin Golfissa ja Nurmijärven Golfklubilla. Kullo Golfissa pelatuissa kisoissa naisten mestaruuden voittanut SHG uusi viimevuotisen mestaruutensa näytöstyyliin, ja vuoden takaisen hopean kullaksi kirkastanut NGK oli yhtä lailla omilla luvuillaan miesten sarjassa.

Nurmijärven Golfklubin kolmen kierroksen voittotulos oli -26. Hopealle sijoittunut Espoo Ringside Golf päätyi tulokseen -18. Pronssille nousi Pickala Golf Clubin joukkue (-12). Nurmijärvelle hopean kirkastaminen kullaksi oli tämän viikonvaihteen tavoite, joka täyttyi lopulta komeasti.

”Tämä meni juuri niin kuin suunniteltiin. Eiliset bestballit petasivat aika hyvän tilanteen meille tälle päivälle. Tänään oli yksi meidän parhaista single-päivistä kautta aikojen. Siellä oli kuitenkin kolme kutosella alkavaa tulosta”, omien laskujensa mukaan seitsemättä joukkuekultaansa juhlinut Ossi Mikkola, 33, sanoi.

Joukkueen nuoret pelaajat, Eemeli Järvinen, 23, ja Elmo Gerkman, 19, esiintyivät viikonvaihteessa vakuuttavasti. Gerkmanin 68 lyönnin kierros oli sunnuntain toiseksi paras noteeraus.

”Meillä oli tänään tosi hyvä ja tasainen päivä”, joukkueen mestaruuspuheen pitäjäksi valittu Gerkman totesi.

Järvinen nosti monien muiden asioiden ohella esille seuran tärkeän tuen.

”Kiitos seuralle tuesta, tämä on tärkeä kisa meille. Vaikka olin neljä vuotta Jenkeissä, ja siellä pelattiin koko ajan joukkuekilpailuja, niin kyllä tämä on se oikea joukkuekilpailu”, hän sanoi.

Henri Satama, 36, on joukkueen konkari. Hän muistelee, että oli voittamassa ensimmäistä seurajoukkuemestaruutta Nurmijärven riveissä jo vuonna 2007. Mutta vielä ei ole aika siirtyä sivuun, vaikka siitä jo hänelle vähän vihjailtiinkin.

”On hienoa, että tulee nuoria uusia pelaajia, ja se on seuralle tärkeä juttu. Mutta me pelataan Ossin kanssa täällä niin kauan, että junnut tulevat meistä ohi”, Kullon kentän sunnuntaina 69 lyönnillä selvittänyt Satama nauroi.

SHG:lle ei löytynyt vastusta

Tia Teiniketo, Hanna-Leena Ronkainen ja Reetta Teräväinen ovat olleet nyt kaksi vuotta voittamaton kolmikko naisten seurajoukkuetasolla. Tämän vuoden mestaruus tuli Suur-Helsingin Golfille (+2) hurjalla 18 lyönnin erolla Espoo Ringside Golfiin (+20). Koskigolfin (+23) joukkueelle ojennettiin pronssiset mitalit.

”Eilen pelasimme hyvin, repäisimme silloin ison eron. Itsellä ainakin tämä päivä oli vähän taistelua. Tämän päivän peliä ei voi hehkuttaa, mutta se oli riittävän hyvää”,  SHG:ssa prona toimiva Ronkainen pohdiskeli.

”Eilen pelattiin ja tänään selviydyttiin”, kolmikko sanoi yhteen ääneen.

Kun homma on kaksi vuotta sujunut tällä kolmikko kultatahdissa, he eivät näe mitään syytä, miksi hyvää mestaruusputkea kannattaisi lähteä ensi vuonna katkaisemaan.

”Meidän juniorikaarti on sen verran nuorta, mutta me kannatellaan siihen asti meidän joukkuetta”, Ronkainen lupasi.