18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Nummenpään hyvä vire jatkuu

Elina Nummenpää on aloittanut LET-karsinnat hienosti.

Elina Nummenpää jatkaa parhaana suomalaisena naisten Euroopan kiertueen karsintafinaalissa. Hän on kisassa sijalla 29, kun osa pelaajista on edelleen kentällä. Al Maaden -kentältä urakkansa aloittanut Nummenpää pelasi perjantaina Amelkisillä ja tulos oli lyönnin parempi, 70.

”Tänään taas rento ja hyvä fiilis aamusta asti. Aamulla naureskeltiin rangella Nooran (Tamminen) ja cädiemme kanssa ja lämmittelyssä oli aika rento meininki. Kierros alkoi vähän tahmeasti lyönnin kannalta. Jotenkin oli vähän huono olo mikä onneksi meni Buranalla pois”, Nummenpää kertoi.

Ainoana suomalaisena cut-rajan paremmalla puolella oleva Nummenpää sai juonen päästä kiinni etuysin loppupuolella.

”Sain hyvän menon päälle ja sillä mentiin koko kierros – vähän niin kuin semi-flowssa, ja hyvällä pelirohkeudella. Putit vaan ei oikeen uponnu, mutta ne oli kyllä hyviä oikeastaan koko päivän. Griiniosumia 16 ja kaksi missattua, mutta nekin oli forella muutaman metrin päässä reiästä. Päivän ainut bogi tuli kolmella putilla vaikeasta paikasta.”

”Tästä taas mennään huomiseen, hyvällä fiiliksellä. Illalla varmaan taas pieni sali ja ehkä vähän Yatzya Jannen (poikaystävä Janne Mommo) ja sveitsiläisen kämppiksen kanssa.”

Tamminen: Fiilis ihan ok

Noora Tammisen lyönti kulki perjantaina paremmin.

Noora Tammisen lyönti kulki perjantaina paremmin.

Niin ikään Amelkis-kentällä pelannut Noora Tamminen (81:s) on kahden lyönnin päässä cut-rajasta. Hyvillä mielin kolmannelle kierrokselle jatkavan tamperelaisen päivän urakka käsitti yhden birdien ja yhden bogin.

”Tänään lyöminen oli paljon parempaa kuin eilen, putit eivät vaan oikein uponneet. Bogi tuli siitä kun olin jälleen kerran väyläbunkkerissa avauksen jälkeen. Fiilis on kuitenkin ihan ok”, Tamminen sanoi.

Karsinnat tuloksella 77 aloittanut Sofia Härkönen (Amelkis) oli kokonaistilanteessa neljä yli ennen viimeistä reikää. 18:lla lipsahtanut tupla nipisti kuitenkin sijoitusta raskaalla kädellä. Härkonen (+6) on 36 reiän jälkeen sijalla 115.

”Tänään oli jo erilaista menoa. Paljon varmempaa lyömistä. Olinkin koko ajan griinillä. Ei ne ihan lipulla ollut, mutta aina noin viidessä metrissä. En vaan saanut näitä sisään. Aika monta puttia kiepsahti”, Härkönen sanoi,

”Harmittaa, kun ois voinut paremmalla puttipelillä nousta helposti. Nyt jää parille päivälle paljon tekemistä. Mutta ei mahdotonta.”

Linda Henrikssonille (+8) toinen kierros oli vaikea. Al Maadenilla perjantaina pelannut Henriksson löi tuloksen 77 ja putosi 128. tilalle.

”Kuusi bogia ja yksi birdie. Lyöminen ei ollut ihan yhtä hyvää kuin aiempina päivinä. Lisäksi valitsin viisi kertaa väärän mailan lähestymisiin. Kun hyvätkään lyönnit eivät päätyneet lipulle, tuntui pelaaminen vaikealta. Nyt ei auta kuin hyökätä seuraavat kaksi päivää”, purki Linda tuntojaan.

Karsintafinaalin johtoon siirtyi Espanjan Virginia Espejo (-10). Ruotsin Camilla Lennarth ja britti Emily Taylor (-9) jakavat toista sijaa.

Marko Kuivasaari 14.12. klo 17.26

Elina Nummenpää avasi karsinnat vahvasti Elina Nummenpää avasi suomalaiskvartetin Ladies European Tourin karsinnan ensimmäisen päivän parhaiten. Hän pelasi yhden alle ja on cut-rajan sisäpuolella. Kisaa johtaa Ruotsin Isabella Ramsay tuloksella -7.

<a href=Elina Nummenpää pelasi LET:n karsinnan avauspäivän hienosti ja vaikka draivi ei hänen mielestään ollut ihan kunnossa, tuli 17 griiniosumaa." src="/wp-content/uploads/2012/12/12121214455589.jpg" width="505">

Elina Nummenpää pelasi LET:n karsinnan avauspäivän hienosti ja vaikka draivi ei hänen mielestään ollut ihan kunnossa, tuli 17 griiniosumaa.

Ladies European Tourin karsinnat Marokon Marrakechissa kahdella kentällä käynnistyivät tulostason osalta odotetusti: jos kortin aikoo saada, pitää pelata reilusti alle parin. Kärkipelaajien tuloksia verrattaessa näyttäisi siltä, että Al Maaden –kenttä on jonkin verran hankalampi, vaikka ennakkoon suomalaispelaajat sanoivat niiden olevan hyvin samantyyppisiä.

Elina Nummenpää avasi 4+1 kierroksen kisan räväkimmin. Kymppitiiltä startannut Elina oli pitkään kaksi alle, mutta takaysin toisella reiällä napsahti bogi ja lopputulokseksi tuli -1. Sijoitus on yhteistuloksissa 46.

”Aamulla oli hyvä ja rauhallinen fiilis ja sellaisena se pysyi kentälläkin. Kelikin oli täydellinen”, kertoi tyytyväinen Elina, vaikka draivi ei hänen mielestään ollutkaan ”ihän täydellisessä meiningissä”.

”Sain 17 griiniosumaa ja putit olivat hyviä, mutta silti tuli ainoastaan kaksi birkkkua. Muutama lisää olisi vaan saanut upota. Lipunpaikat olivat tänään vähän vaikeita.”

Noora Tamminen aikoo pudotella avaukset perjantaina väylälle.

Noora Tamminen aikoo pudotella avaukset perjantaina väylälle.

Noora Tammisen avauspäivän tulos oli +2 ja kortti melko värikäs: kolme birkkua, kolme bogia ja yksi harmittava tupla.

”Päivä oli aika vaikea. Löin avauksia väyläbunkkereihin ja ne ovat syviä. Sieltä ei yleensä pysty lyömään lipulle”, kertoi Noora kierroksestaan.

Noita bunkkereita lukuun ottamatta Tamminen oli peliinsä tyytyväinen ja nuotit huomiselle ovat selvät: avaukset väylälle ja hyvää tulee.

Linda Henriksson pelasi ainoana suomalaisena Amelkis-kentän ja tulos oli +3.

”Päädyin väärälle puolelle lippua kaikissa bogeissa ja birdiet eivät tippuneet kuppiin millään. Avaukset olivat tänään hyviä ja lähestymiset päätyivät viheriöille. Pientä tarkkuutta kallistuksien kanssa, niin ensimmäiset putit lyhenevät ja peli helpottuu”, raportoi Linda.

Sofia Härkösen päivä käynnistyi nahkeasti ja hänen tuloksensa oli +5.

”Etuysillä en saanut lyönnistä yhtään kiinni. Draivit olivat elottomia ja lähestymisetkin aina väärällä puolella. Puttaaminen oli hyvää, vaikkakaan birkut eivät sitten ihan uponneet.

Takaysillä sain jo hiukan juonesta kiinni. Eli toivoa ei ole heitetty. Seuraavina päivinä vaan palloa lipulle ja birkut sisään”, viestitti Härkönen.

Lalla Aicha Tour Schoolin finaalikarsinnoissa 141 naista pelaa ensin neljä kierrosta. Al Maaden –kentän maanantaiseen viidenteen kierrokseen pääsee mukaan 60 pelaajaa ja 30 parasta saa kortin LET:lle.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje