Nordic Liigan loppuhuipennus käsillä – Ruuskalta vaaditaan finaalikisassa kauden parastaan tavoitteensa toteutumiseksi - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Nordic Liigan loppuhuipennus käsillä – Ruuskalta vaaditaan finaalikisassa kauden parastaan tavoitteensa toteutumiseksi

Lauri Ruuskalla on vielä paljon pelissä Nordic Liigan finaaliturnauksessa. Kuva: MoreGolf Mastercard Tour

Rankingin kolme parasta saa ensi vuodeksi hyvän kategorian Challenge Tourille.

Nordic Liigan kausi 2020 huipentuu keskiviikkona Ruotsissa Öölannin saarella käynnistyvässä Lindbytvätten Tour Final -kilpailussa. Suomalaisista kiertueen päätösturnaukseen osallistuvat Lauri Ruuska, Juuso Kahlos, Linus Väisänen ja Matias Honkala.

Tilanne on Ruuskan osalta kilpailun alla kutkuttava. Hän on NL:n rankingissa viidennellä sijalla, kun kolmelle parhaalle on luvassa ensi kaudeksi Challenge Tourille hyvä kategoria.  Nousu kolmen joukkoon edellyttäisi häneltä Ekerum Golfklubbin kentällä voittoa tai vähintään yksin otettua kakkostilaa.

”Finaalissa on kivasti panosta. Kenttä on itselle mieluisa, ja peli tuntuu kohtuullisen hyvältä, joten pitää vain malttaa oman pelin tuoda hyvät tulokset tällä viikolla”, Ruuska pohdiskeli.

Viime viikon Race to Himmerland by Freja -kilpailun toisen päivän tuulinen sää tuotti Ruuskalle vaikeuksia, eikä päätöspäivän -4-tulos enää riittänyt nostamaan häntä 21. sijaa korkeammalle.

”Oli vähän hankala kisa. Entistä kovempi tuuli aiheutti toisella kierroksella ongelmia, kun heti alusta asti en saanut palloa haltuun raudoilla, eikä muutenkaan tuntunut mikään onnistuvan”, hän sanoi.

Ruuska on pelannut tällä kaudella kaikki Nordic Liigan pisteitä tarjoavat kilpailut. Saldo on mainio: koossa on seitsemän top 8 -sijoitusta, josta viisi on top-kolmosia.

Parannus viime kauteen nähden on ollut melkoinen, sillä hän päätyi viime vuoden rankingissa 21:nneksi. Tuolloin 21 kilpailua toivat mukavat kahdeksan top 10 -sijoitusta, mutta ei yhtään sijoitusta kolmen joukkoon.

Nordic Liigan pistejakoa tarkastellessa pääpaino on tiukasti voitoissa, jotka ovat kiertäneet Tarinagolfin pelaajaa tänäkin vuonna. Rankingissa jokaisella Ruuskan edellä olevalta pelaajalta löytyy vähintään yksi ykköstila.

Road to Europe -rankingia johtava Ruotsin Mikael Lindberg on jo käytännössä varmistanut Challenge Tourin kategorian 13. Kuva: MoreGolf Mastercard Tour

Esimerkiksi listalla kakkosena olevalla Marcus Helligkildellä on yli puolet vähemmän top-kolmosia kuin Ruuskalla, mutta kauden kruunuina ovat yksi voitto ja yksi yksin otettu kakkostila. Nämä ovat tuoneet tanskalaiselle puolet koko kauden pistesaaliista.

Tyypillisesti Nordic Liigassa rankingin viisi parasta saa kortin haastajakiertueelle. Tänä vuonna paikkoja on tarjolla vain kolme, sillä kisojakin on lähes tuplasti vähemmän kuin NL:ssa tavallisina kausina.

Muiden suomalaisten sijoituksia Nordic Liigan rankingissa:

22. Juuso Kahlos
27. Linus Väisänen
39. Matias Honkala

Kansallisilla rankingeilla pienempi merkitys – Made in Denmark isoin porkkana

Samanaikaisesti ylläpidettävillä Tanskan Ecco Tourin ja Ruotsin MoreGolf Mastercard Tourin rankingeilla on huomattavasti pienempi merkitys kuin Nordic Liigan – joihin Tanskan ja Ruotsin kiertueet kuuluvat – kokonaiskilpailulla. Ruuskan tänä vuonna pelaamista kisoista puolet on ollut Ecco Tourin ja puolet Ruotsin MoreGolf Mastercard Tourin kisoja. Nordic Liigan finaalikilpailu kuuluu Ruotsin kiertueeseen.

Ecco Tourin Race to Himmerland avaa rankingin parhaalle tanskalaiselle ja kahdelle muulle pelaajalle pääsyn European Tourin Made in Denmark -kilpailuun. Kilpailu peruuntui tänä vuonna koronapandemian vuoksi. Ensi vuonna kisa on tarkoitus pelata toukokuun viimeisellä viikolla. Karsinta jatkuu kisaan asti ja valinta tehdään kisaa edeltävän viikon ranking-sijoituksen perusteella.

Kilpailuja isännöivät maat saavat kisoihin käyttöön tietyn määrän kategorioiden 6. ja 14. villejä kortteja. Ne päättävät itse, miten paikat jaetaan. Kansalliset ranking-sijoitukset tyypillisesti vaikuttavat nokkimisjärjestykseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje