[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Noora Komulainen taisteli päätösreiän birdiellä kauden neljännen top 10 -sijoituksen

Noora Komulainen kausi jatkui Intiassa mukavissa merkeissä. Kuva: Tristan Jones/LET

Komulainen lämpeni Intian turnauksessa loppua kohden.

Noora Komulainen pelasi toisen peräkkäisen kuutosella alkavan tuloksen DLF Golf and Country Clubilla käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa. Edellispäivän tavoin kierrokseensa 69 lyöntiä käyttänyt Komulainen päätyi Hero Women’s Indian Openissa lopputulokseen 286 (-2), jolla heltisi mainiosti jaettu kahdeksas sija.

Hän teki etuysillä kovaa nousua pelattuaan ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle. Jatko ei sujunut yhtä railakkaasti. Kaksi bogia vaaransi lähes varmalta näyttäneen top 10 -sijoituksen, jonka Komulainen onnistui kuitenkin sinetöimään 18. reiän birdiellään.

Komulainen aloitti urakkansa tuloksella 77, mutta kuului kolmena jälkimmäisenä päivänä turnauksen parhaiden joukkoon.

”Ensimmäinen päivä oli haastava. Kävi pari kertaa huonoa tuuria ja olin lähipelissä vähän unessa. Onneksi löysin hyvän tatsin loppuviikkoon. Löin palloa aika hyvin ja putti oli OK”, Komulainen sanoi.

Komulainen otti viikonvaihteessa jo vuoden neljännen top 10 -sijoituksensa. Ensimmäinen tuli kauden avauskilpailussa Keniassa, jossa hän venyi viidenneksi. Pickalan kotikisassa Komulainen oli yhdeksäs ja Pohjois-Irlannin turnauksessa kymmenes.

Sunnuntaina Komulaisen kanssa pelannut Sanna Nuutinen (+5) menetti tuloksen 76 myötä asemiaan, ja putosi jakamaan 31. sijaa. Ursula Wikström ja Elina Nummenpää (+11) jakoivat 48. sijaa. Linda Osala karsiutui.

Hero Women’s Indian Openin voitti ylivoimaisesti Aline Krauter (-15). Kaikki kierrokset alle 70 lyönnillä pelannut saksalainen jätti toiseksi sijoittuneen Ruotsin Sara Kjellkerin (-10) viiden lyönnin päähän. Intian Diksha Dagar (-8) oli kolmas.

Voitto oli Stanfordin yliopistojoukkueeessa college-golfia pelanneelle Krauterille, 23, ensimmäinen ammattilaiskentillä

Noora Komulainen jatkaa LET-kiertueen pistetilastossa parhaana suomalaisena sijalla 36. Kärjessä on Ranskan Celine Boutier.