[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Neljään birdieen kilpailunsa lopettanut Tuomas Nukari kiri lyöntipelin SM-kultaan

Tässä syntyy birdie väylälle 17. Tuomas Nukarille ei löytynyt lauantaina pysäyttäjää. Kuva: Juha Hakulinen

Ella Mäki-Tanila otti naisten ja Tero Peltola toimintarajoitteisten mestaruudet.

Toiseksi viimeisessä ryhmässä kentälle lähtenyt Tawast Golfin Tuomas Nukari (-15) otti huimalla esityksellä miesten lyöntipelin SM-kultaa. Nukari teki birdiet neljälle viimeiselle reiälle, ja kova loppukiri toi lopulta voiton yhden lyönnin erolla Antti-Jussi Lintuseen (-14).

Lintuselle oli vielä Park-kentän 18. reiällä mahdollisuus nousta Nukarin rinnalle, mutta vajaasta sadasta metristä lyöty lähestymislyönti kierähti reiän reunalta ulos. Pickalan loistavaa panosta täydensivät kolmanneksi sijoittunut Juuso Kahlos (-12) ja neljänneksi noussut Tyko Tuohimaa (-11).

Nukari teki etuysillä neljä birdieä, mutta pari bogia pitivät hänet vielä siinä vaiheessa Lintusen ja Kahloksen takana. Reiältä 15 alkanut birdieputki käänsi kuitenkin kilpailun hämeenlinnalaisen eduksi.

”Putteri toimi hyvin, ja siihen koko kisa lopulta ratkesi. Näin viimeisellä reiällä Eliaksen (Haavisto) putista vähän linjaa, ja olihan se makea fiilis, kun pallo rullaa hyvällä griinillä hitaasti kohti reikää”, yleisön raikuviin aplodeihin putillaan räjäyttänyt Nukari kertoi.

Nukari on jo pitkään kuulunut maan kärkiamatööreihin, mutta väliin on mahtunut myös muutaman vuoden pelitauko terveydellisistä syistä. Siihen peilaten voitto maistuu entistäkin paremmalta.

”On tässä hetken aikaa oltu jo peleissä takaisin, mutta kyllä sen muistaa, millaista se jossain vaiheessa oli. Se antaa vähän perspektiiviä tähän voittoon”, Nukari myönsi.

Lyöntipelin Suomen mestarille oli odottamassa pieni porkkana, sillä voiton myötä Nukari sai kutsun Vierumäellä pelattavaan Challenge Tour -kilpailuun. Nukari on pelannut kyseisen kisan vuonna 2016, joten aivan tuntemattomille teille voittaja ei ole tällä kertaa lähdössä.

”Se oli kiva bonus tähän voiton päälle. Kiva päästä ottamaan revanssia, kun viimeksi ei mennyt kovin hyvin”, hän sanoi.

Naisten kilpailu oli Mäki-Tanilan hallussa

Naisten SM-kilpailu oli kaikki neljä kierrosta Salo Golfin Ella Mäki-Tanilan hallintaa. Vaikka ero ei missään vaiheessa revennyt mitenkään jättimäiseksi, ei kukaan myöskään realistisesti uhannut Mäki-Tanilan mestaruutta. Varma tekeminen tiiltä griinille oli voiton avain.

Mäki-Tanilan voittotulos oli lopulta -5. Toiseksi tulleeseen Aura Golfin Elina Saksaan (-2) eroa jäi kolme lyöntiä. Pronssisen mitalin sai Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä (+1).

Ella Mäki-Tanila on naisten Suomen mestaria. Kuva: Juha Hakulinen

Palkintojenjakoa odotellessa Mäki-Tanila oli ehtinyt jo tasata pulssinsa kierroksen jäljiltä.

”Nyt on rauhallinen ja kiva fiilis. Kentällä vähän jännitti, ja loppuun asti piti pelata”, 16. ja 18. reiälle bogit tehnyt Mäki-Tanila huokasi.

Naisten SM-kulta oli Salo Golfin pelaajalle uran ensimmäinen aikuisten sarjoista saavutettu mitali.

”Junioreissa olen voittanut kerran reikäpelin SM-kultaa. Noita kakkossijoja on tullut nyt pari kappaletta, niin kyllä tämä tuntui kivalta”, alle 21-vuotiaiden lyöntipelikisoissa aiemmin tänä kesänä hopealle jäänyt Mäki-Tanila sanoi.

Peltolan pelivire kesti loppuun asti

Toimintarajoitteisten pelaajien sarjassa saatiin tuttu voittaja, kun Tarinagolfin Tero Peltola otti jo viidennen virallisen Suomen mestaruutensa.

”Tuossa meidän pystissä taitaa olla jo kuudes nimi”, Peltola huikkasi.

Peltola (+14) kävi tiukan kamppailun kultamitalista Juho Vaaran (+17) kanssa. Molemmilla oli vaikeuksia lauantain päätösrei’illä, mutta Peltolan veto kesti paremmin loppuun asti, vaikka läheltä piti, ettei voitto livennyt kädestä.

”Löin viimeisellä väylällä kaksi varapalloa tiiboksista, ja molemmat olisivat olleet lost balleja, mutta onneksi löytyi ykköspallo väylän alusta. Pääsin siitä sitten pelastamaan bogin”, helpottunut voittaja naureskeli.

Tero Peltolalle SM-kisamenestys on tuttua puuhaa. Kuva: Juha Hakulinen

Vaikka Peltolan kaapissa mestaruuksia löytyy, mikään niistä ei ole tullut helpolla – ei tämäkään.

”Kyllähän aina pitää pelata, ei nämä ilmaiseksi tule. Tänään oli varsin kova päivä”, 80 lyöntiä päätöskierrokseen käyttänyt Peltola muistutti.

Pronssimitali ojennettiin tulokseen +21 päätyneelle David Barberille.

Onnistumisia monella suunnalla

Pickalassa nähtiin hienot kilpailut, joissa pelaajien oli helppo onnistua. Isoin yksittäinen onnistuminen nähtiin torstaina, kun Erika Kilpeläinen teki hole in onen Parkin 6. reiällä.

”Kyllä se vähän hämmensi. Juhlistin sitä jäätelöllä kierroksen jälkeen”, Vaasan Golfin pelaaja kertoi 137-metrisestä holaristaan.

Monissa liemissä keitetty ja urallaan kymmenissä SM-kilpailuissa pelannut Keijo Jaakola paketoi Pickalan kisat komeisiin sanoihin.

”Monet SM-kisat olen elämässäni pelannut, mutta kyllä nämä menevät järjestelyissä kärkeen.”

Ensi vuonna lyöntipelin Suomen mestaruuksista pelataan Koski-Golfissa.

Lähde: Golfliiton tiedote