20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Molinari unelmansa kimppuun – Saako Woods italialaiselta jälleen kyytiä?

Francesco Molinari on sunnuntaina ison mahdollisuuden edessä. Kuva: Getty Images

Tony Finaulle sovitellaan sunnuntaina mustan hevosen viittaa.

Masters Tournamentin voitosta käydään eurooppalaisittain mielenkiintoinen taistelu, kun Italian Francesco Molinarilla (-13) on kärjessä kahden lyönnin etumatka Tiger Woodsiin ja Tony Finauhin.

Tuloksen 66 pelannut Molinari selvitti kierroksensa lauantaina toisen kerran peräkkäin ilman paria heikompaa merkintää. Birdiejä kertyi kuusi, joista neljä putkeen reikien 12−15 jaksossa. Ainoan bogeynsä hän on tehnyt avauskierroksen 11. reiällä.

Openin hallitseva mestari tavoittelee Augustassa toista major-voittoaan kolmen edellisen kilpailun sisällä. Samassa ryhmässä pelaava Woods onkin kohtalaisen savotan edessä, mikäli aikoo syrjäyttää kovakuntoisen torinolaisen paalulta.

Molinari voitti kesäkuussa Woodsin isännöimän turnauksen Washington DC:ssä kahdeksan lyönnin marginaalilla ja näytti hänelle muutamaa viikkoa myöhemmin kaapin paikan Carnoustiessa käydyssä Open Championshipissä.

Woods sai katsella vielä syksyllä kolmen ottelun verran aitiopaikalta, kuinka Molinari haali joukkueelleen yhtä monta voittoa Ryder Cupissa. Molinarilla, jos jollakin, on näistä lähtökohdista etulyöntiasema Augustan yleisön suureen suosikkiin.

Huippugolfissa voi tapahtua nopeastikin, eikä vanhoilla tapahtumilla ole silloin merkittävää painoarvoa. Woodsin kiikarissa on viides Masters-voitto, viimeisen tultua 14 vuotta sitten. Sitten vuoden 2005 Tiger ei ole päässyt yhtä herkullisiin asetelmiin päätöskierroksen alla, eikä luonnollisesti halua antaa hyvän tilaisuuden kuivua kokoon.

Lauantaina loistavan 64 lyönnin kierroksen pelannut Finau on alkanut viihtyä isoissa turnauksissa, joskin voittaminen on muodostunut ongelmaksi. 29-vuotiaan pelaajan ainoa pääkiertuetason ykköstila on peräisin yli kolme vuotta sitten käydystä Puerto Rico Openista, joka kuuluu PGA Tourin pienempiin kisoihin.

Finau on kuitenkin sunnuntain kärkiryhmän musta hevonen. Hän saavutti viime kaudella 11 top 10 -sijoitusta, joista kolme oli kakkostiloja. USA:n Ryder Cup -ryhmään Pariisissa kuulunut Finau oli myös loppusuoralle saakka yksi FedEx Cupin voittajakandidaateista. Jossain vaiheessa on alettava ”ropista”, ja se voi olla terävät otteet huomioiden 83. Mastersissa.

Utahilainen sivusi lauantaina Mastersin etuysin ennätystä tuloksellaan 30 (-6). Kisan toistaiseksi merkittävin tähtihetki oli koittaa kahdeksannella reiällä, missä albatrossi jäi vain parinkymmenen sentin päähän.

Viidettä sijaa jakavalla Ian Pouterilla (-9) on – etenkin vahvalla aseellaan, hyvällä puttipelillä –mahdollisuutensa kiriä vielä kärkikahinoihin. Britin ohella muut eurooppalaiset lienevät voittoa ajatellen turhan kaukana.

Tanskan Thorbjørn Olesen (-6) jakaa parhaana pohjoismaalaisena 14. sijaa. Norjan Viktor Hovland (-2/T31) puolestaan jatkaa neljännelle kierrokselle turnauksen kärkiamatöörinä.

Augustan seudulle on luvattu sunnuntaina epävakaata säätä, minkä vuoksi lähtöaikoja on jouduttu aikaistamaan. Kilpailijat pelaavat kolmen pelaajan ryhmissä, johtopallon startatessa yli viisi tuntia alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin, kello 9.20.

Ennusteet povaavat iltapäivällä 80 prosentin todennäköisyydellä kaatosadetta ja ukkosta, joten ratkaisulle oli vahvat perusteet. Kisan huipentuman pitäisi siten olla käsillä noin kello 14.30 eli 21.30 Suomen aikaa.

Lähdöt ovat myös ensimmäistä kertaa Mastersin finaalikierroksella kahdelta tiiltä. Maanantai-ratkaisuun Augustassa ei ole jouduttu kertaakaan turvautumaan sitten vuoden 1983.

Lue seuraavaksi: Sää laittoi aikataulut uusiksi Mastersissa – myös televisiointi aikaistuu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Utelias says:

    Tiger ei ole koskaan pystynyt voittamaan Italialaista Ryder Cupissa – eikä voita nytkään – jos uusintaan joutuvat.

  • BobbyJ says:

    Kyseessä ei käsittääkseni ole reikäpeliottelu, vaan voitosta kilpailee useampi pelaaja. On säälittävää Eurooppalaista vastakkainasettelua, kun Tigerin lähtökohdat jatkuvista selkäkivuista ym. Ovat aivan erilaiset, kuin Molinarilla, joka on saanut terveenä harjoitella ja kilpailla. Suomalaiset voisivat jo herätä siihen, että Molinari ja muut eurooppalaiset edustavat itseään ja omaa maataan normikilpailuissa ja eurooppaa Rydercupissa!