9.–16.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][49]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Molinari kiilasi Mastersin kärkeen: ”Saan sellaisen huomion minkä ansaitsen”

Francesco Molinarin ja caddie Pello Iguaranin suunnitelmat ovat toimineet Augustassa. Kuva: Getty Images

Voitosta taisteleva Tiger Woods kompuroi kentällä uhkaavan näköisesti turvallisuusmiehen kanssa.

Augusta National -kentällä pelattavan Masters Tournamentin toinen kierros toi kilpailuun mukavasti lisää sähköä. Kisan johtopaikkaa jakaa nyt viisi pelaajaa ja kaikkiaan 15 kilpailijaa on kolmen lyönnin sisällä kärjestä.

Eurooppalaisittain päivän myönteisin asia oli Francesco Molinarin nousu kärkeen. Italialainen teki 67 lyönnin kierroksellaan viisi birdieä ollen kisan puolivälissä kokonaistilanteessa seitsemän alle. Samassa tuloksessa ovat myös Jason Day, Brooks Koepka, Adam Scott sekä Louis Oosthuizen.

Vaikka Molinari on noussut nähdyillä esityksillään turnauksen suurimpien voittajasuosikkien joukkoon, ei hänen perässään ryntäile isoja yleisömassoja. Tähän hänellä oli oma rauhallinen selityksensä.

”Nyt on kärkijoukoissa runsaasti loistavia pelaajia. Saan sellaisen huomion minkä ansaitsen – se ei kuulu niihin asioihin, joita epätoivoisesti tavoittelen. Olen iloinen, että pelaan hyvää golfia, ja siihen yritän keskittyä”, Molinari sanoi.

Siitä ei paljon oppia saanut, koska sahasimme suurimman osan ajasta puolelta toiselle.

Maailmanlistan seiska on ollut viime aikoina yksi huippugolfin timanttisimmista ilmestyksistä. Open Championshipin voittoa puolustava pelaaja kuului Euroopan Ryder Cup -joukkueen menestyksen pääarkkitehteihin, ja on vajaan vuoden sisällä haalinut kolme ykköstilaa.

Molinari asteli ensimmäisen kerran Augustassa vuonna 2006, mutta tuolloin isoveljensä caddiena. U.S. Amateurin voittoa puolustanut Edoardo pelasi Tiger Woodsin kanssa ja karsiutui selvästi jatkosta.

”Siitä ei paljon oppia saanut, koska sahasimme suurimman osan ajasta puolelta toiselle”, kahdeksatta Mastersiaan tällä viikolla pelaava Francesco mietti.

Molinarin esitys on toistaiseksi ollut lähes virheetön, sillä ainoa bogey on peräisin avauskierroksen 11. reiältä. Tuloillaan on tältä pohjalta 36-vuotiaan torinalaisen kaikkien aikojen esitys Mastersissa, missä hän on parhaimmillaan sijoittunut 19:nneksi.

Muista eurooppalaisista Molinarin Ryder Cup -joukkuekaverit Ian Poulter ja Jon Rahm jakavat kymmenettä sijaa kaksi lyöntiä kärjestä.

Lyönnin päässä paalulta oleva Tiger Woods koki perjantain kierroksella pelottavan oloisen tilanteen törmättyään pelaajien turvallisuudesta huolehtivaan virkamieheen.

Tuloksen 68 pelannut Woods oli iskemässä toista lyöntiään 14. reiän karheikosta. Kävellessään pallonsa perään väylän suuntaan, yleisöä paimentamaan rynnännyt turvamies liukastui ja oli lähellä taklata myös tähden ruohikon pinnalle.

Woods pysyi pystyssä, mutta jalka otti törmäyksessä kontaktia turvamieheen. Pelaaja loikki hetken aikaa arveluttavan näköisesti yhdellä jalalla, mutta nähtävästi välttyi nilkka- tai polvivammalta.

Tiger teki 14. reiällä lopulta birdien, mikä sai ”taklaajankin” mielen huojentuneeksi.

”Olen todella iloinen, että hän teki birdien. Se taitaa osoittaa hänen olevan kunnossa”, turvamies kertoi Golf.comille.

Karsiutujien joukossa oli useampi yllätysnimi. Pelit Augustassa päättyivät kahteen kierrokseen muun muassa maailmanlistan ykköseltä Justin Roselta, toissa vuoden takaiselta voittajalta Sergio Garcialta, par 3 -kisan ykköseltä Matt Wallacelta sekä kärkipäähän ennustetulta Paul Caseyltä.

Viime vuonna U.S. Amateurin voittanut Viktor Hovland (-1) saa tänä vuonna automaattisen kutsun kolmeen majoriin. Näistä ensimmäinen on alkanut 21-vuotiaalta norjalaiselta tyylikkäästi, sillä hän jakaa Masterissa parhaana amatöörinä 29. sijaa.

Lue seuraavaksi: Majoreissa viihtyvä Brooks Koepka antoi myrskyvaroituksen: ”En välitä toisten puheista”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje