9.–16.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][49]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Majoreissa viihtyvä Brooks Koepka antoi myrskyvaroituksen: ”En välitä toisten puheista”

Liiallisesta laihduttamisesta arvosteltu Koepka esitti Mastersin avauskierroksella virheetöntä peliä.

Challenge Tourilla ammattilaisgolfin salaisuudet oppinut Brooks Koepka osoitti jälleen torstaina, miksi häntä kutsutaan isojen turnausten pelaajaksi. Hän iski Masters Tournamentin ensimmäisenä päivänä tuloksen 66 (-6), mikä oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan Bryson DeChambeaun kanssa.

Koepka oli kentällä kuin itse varmuus. Ulosmenon ainoa birdie syntyi kakkosella, kunnes hän sivalsi takaysin alussa viisi birdieä lisää kuuden reiän jaksossa.

Maailmanlistan nelonen ei ole säkenöinyt alkuvuoden turnauksissa, lukuun ottamatta Honda Classicin kakkostilaa. Abu Dhabissa tuli yhdeksäs sija, mutta yhdeksästä kilpailusta ei löydy näiden jatkeeksi edes top 20 -sijoituksia.

WGC-sarjan reikäpeliturnauksessa Koepka jäi lohkovaiheeseen ja Players Championshipissä kirjattiin sama 56. tila. Näitä ennen hän karsiutui Arnold Palmerin nimikkokilpailussa. Kehnot otteet ovat näkyneet maailmanlistalla, jolla hän tähyili vuoden alussa vielä kärkipaikkaa.

Heti kun laihdutan, olen sitten kuulemma liian köykäinen… Teen sitä mikä tuntuu hyvältä, enkä välitä toisten puheista. Hyvin näyttää toimivan.

Koepka, 28, on osoittanut saavansa itsestään eniten irti tärkeimmissä koitoksissa: uran kuudesta pääkiertuevoitosta puolet on tullut majoreissa. Näistä kaksi perättäisinä vuosina kaikkein vaikeimmin voitettavana pidettävässä U.S. Openissa.

Floridalainen on joutunut viime aikoina arvostelun kohteeksi, kun hän kertoi viime kuussa laihduttaneensa lähes kymmenen kiloa. Pelaaja ei ollut aiemmin perustellut syytä painonalentamiselleen, mutta hänen avaustensa mitat ovat lyhentyneet keskimäärin kymmenisen metriä.

Golf Channel -kanavan kärkäs analyytikko Brandel Chamblee nimitti tällä viikolla Koepkan dieettiä ”holtittomimmaksi itsesabotaasiksi, mihin on koskaan törmännyt”.

Koepka kertoi harjoitelleensa liikaa painojen kanssa, ja olevansa turhan isokokoinen golfiin.

”Heti kun laihdutan, olen sitten kuulemma liian köykäinen. Teen sitä mikä tuntuu hyvältä, enkä välitä toisten puheista. Hyvin näyttää toimivan”, hän totesi osoittaen Mastersin tulostaulua.

Bryson DeChambeaun ensimmäisen major-voiton jahti käynnistyi mallikkaasti. Kuva: Getty Images

Jos Koepka ei ole joidenkin mielestä dieetteineen oma itsensä, saman tuloksen pelannut Bryson DeChambeau jatkaa omalla tutulla linjallaan. Hän kertoi viettäneensä viime viikolla 14-tuntisen rangesession Dallasissa testatessaan viittä erilaista wedgen vartta.

Pitkät tuokiot harjoitusalueella eivät ole DeChambeaulle uutta, sillä hän kertoi aloittavansa rangella valmentajansa kanssa toisinaan aamulla puoliseitsemältä jatkaen aina pimeän tuloon saakka.

”Yritän vain tulla hyväksi”, hän totesi kaiken tieteellisen litanian jatkeeksi.

Yhdysvaltalaisten kolmoisjohdon Augustassa täydentää Phil Mickelson (67). Eurooppalaisista parhaiten pelin avasi nousujohteisella 68 lyönnin kierroksellaan Englannin Ian Poulter (T4). Myös Espanjan Jon Rahm (69/T6) mahtuu kymmenen joukkoon.

Rahmin kanssa kenttää kiertänyt kisan seuratuin pelaaja Tiger Woods (T11) lähti tasapainoisesti liikkeelle. Tulos 70 oli rohkaisevan hyvä, sillä neljästä Masters-voitostaan kolmessa hän on aloittanut samalla noteerauksella. Jaetulta 11. sijalta löytyy myös paras pohjoismaalainen, WGC Match Playssä kunnostautunut Tanskan Lucas Bjerregaard.

Listan alapäässä eurooppalaisiin menestystoivoihin lukeutuva Paul Casey oli tuuliajolla, eikä 81 lyönnin kierros anna liiemmin toivoa jatkopaikasta. Myös maailmanlistan ykkösen Justin Rosen esitys (75) oli pettymys. Samaan tulokseen jäi pidempään vaisusti pelannut Masters-spesialisti Jordan Spieth.

Lue seuraavaksi: Masters 2019 alkaa! – Esittelyssä 10 voittajaehdokasta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje