18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Mastersin ystävillä on yksi lempireikä ylitse muiden

Punaisina kukkivat atsaleat antavat Augustan 13. reiälle nimensä. Kuvassa puttaava Sergio Garcia, vuoden 2017 Masters-voittaja, nimesi esikoistyttärensä Azaleaksi. Kuva Getty Images

Takaysin reiät saivat Golfpisteen Facebook-sivujen lempireikä-äänestyksessä yli 90 % kaikista annetuista äänistä.

Ensi sunnuntaina, hieman ennen Mastersin loppuhuipennusta ratkeavista eduskuntavaaleista on tulossa tasainen ja jännittävä kamppailu. Se, mihin järjestykseen puolueet lopulta laitetaan, on vielä pitkälti arvoitus. Paljon selvempi äänestystulos saatiin sen sijaan Golfpisteen Facebook-sivuilla järjestetyssä lukijoiden lempireikää Augusta Nationalissa kartoittaneessa kyselyssä.

Voittaja oli odotettu ja ylivoimainen: Mastersin ystävien lempireikä on Azalea, Augusta Nationalin kolmastoista reikä, 466-metrinen par-viitonen. Se sai Facebook-äänestyksessä lähes puolet (46,9 %) yli 300 annetusta äänestä.

Augusta Nationalin 13. reikä, Azalea. Rae’s Creekin puro vaanii sekä väylän vasemmalla puolella että griinin edustalla.

Azalea on Augustan luultavasti valokuvatuin reikä. Draivien alastuloalueelta kohti punasävyisten atsaleapenkereiden ja valkohiekkaisten bunkkereiden taustoittamaa griiniä avautuva maisema on sekä Mastersille että Augusta Nationalille suorastaan ikoninen.

Reiän pariin suhteutettuna Azalea on myös koko kentän helpoin reikä. Viime vuoden Mastersissa keskiarvotulos reiällä oli 4,58 eli 0,42 lyöntiä alle parin.

Amen Corner sai äänistä lähes kaksi kolmasosaa.

Kakkossijasta käytiin tiukka taistelu takaysin par-kolmosten, reikien 12 ja 16, välillä. Azaleaa edeltävä kahdestoista, kentän lyhin reikä Golden Bell, sai lopulta yhden äänen enemmän ja keräsi 13,9 prosentin äänisaaliin. Redbud-nimeä kantava kuudestoista reikä, jolla on nähty Mastersissa lähes vuosittain myös hole in one, joskus useitakin, oli äänestyksen kolmas (13,5 % äänistä).

Mastersin kestoltaan varsin suppeissa televisioinneissa Augustan jälkimmäisen yhdeksikön reiät saavat huomattavasti etuysiä suuremman näkyvyyden, mikä heijastuu selvästi myös äänestystuloksiin. Vaikka takaysin aloittava kymmenes reikä jäi kokonaan ilman ääniä, reiät 11­–18 keräsivät peräti 91,7 % kaikista annetuista äänistä. Rei’istä 11–13 koostuva kentän eteläinen nurkkaus, Amen Corner, sai äänistä lähes kaksi kolmasosaa (64 %).

Etuyhdeksikön suosikkireiät olivat tasan kolmen prosentin kannatuksella ykkönen ja kakkonen. Kukaan kyselyyn vastanneesta ei nimennyt suosikkireiäkseen reikää 3, 6 tai 8.

Äänien jakaumagraafista saa hyvän käsityksen siitä, miten Augustan takaysin reiät dominoivat äänestystä.

Lue seuraavaksi: Mastersin pelikirja: Augusta National on kakkoslyöntien kenttä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)