20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Sää laittoi aikataulut uusiksi Mastersissa – myös televisiointi aikaistuu

Tasaisesta voittotaistelusta voi tulla myös kamppailu olosuhteita vastaan. Kuva Getty Images.

Mastersin päätöskierroksella turvaudutaan poikkeukselliseen ratkaisuun

Pahaenteinen sääennuste sunnuntaille pakotti Augusta National Golf Clubin turvautumaan ratkaisuun, jollaista ei ole Mastersissa ennen nähty: päätöskierros pelataan kolmen pelaajan ryhmissä, ja kierrokselle lähdetään kahdelta eri tiiltä.

Ratkaisulla pyritään siihen, että sekä pelaajat että yleisö saadaan kentältä pois hyvissä ajoin ennen kuin iltapäiväksi ennustetut ukkosmyrskyt saapuvat. Vesisateita ja hajanaisia ukkosia saattaa esiintyä jo aamupäivällä, mutta iltapäivällä kello neljän jälkeen niiden todennäköisyys on jo 80 prosenttia. Iltapäiväksi ennustetaan myös 11–14 metriä sekunnissa puhaltavia voimakkaita tuulia.

Lähtöjä tiivistetään tuntikaupalla, ja kärkiryhmä Francesco Molinari, Tony Finau ja Tiger Woods, lähtee liikkeelle jo klo 16:20 Suomen aikaa – edellyttäen ettei aamupäivällä tule säästö johtuvia viivästyksiä.

Muuttuneen aikataulun vuoksi myös päätöskierroksen televisiointi aikaistuu. Ruutu-palvelun lähetys päätöskierroksesta alkaa jo klo 16:00.

Mikäli kisa onnistutaan viemään suunnitellussa aikataulussa läpi, tarkoittaa se sitä, että vihreä takki puetaan voittajan ylle jo illalla, suunnilleen samaan aikaa kuin päätöskierroksen televisiolähetykset ovat perinteisesti alkaneet.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje