11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Miro Veijalainen haki vauhtia EM-kisoihin mökiltä

Antti ja Pertti Ahokas veivät Miro Veijalaisen Kostioniemen uudelta kentältä Puumalan mökilleen latautumaan EM-kisoihin.

Monet olivat jo valmiiit pistämään neljättä kauttaan aikuisten sarjoissa pelaavan Miro Veijalaisen sarjaan menetetyt kyvyt. Voittoja ei ollut tullut sitten kesän 2006, esitykset olivat koti-ja ulkomailla vaatimattomia. Kunnes hän säväytti Master Golfissa SM-kisoissa pelaten tuloksen 63. Ennen EM-kisoja suomalaistoiveet lepäsivät Kalle Samoojan, Tapio Pulkkasen ja Toni Hakulan yllä. Nyt listaan on voidaan ainakin pienin kirjaimin lisätä Veijalaisen nimi.

”Olin täysin rauhallinen ja aiemmasta käyttäytymisestäni poiketen lopetin johtopaikassa tilanteen puolustamisen. Uskalsin pelata koko kierroksen suunnitelmani mukaan. Aiemmin olisin luultavasti jarrutellut oltuani muutaman alle”, kertoo Miro Veijalainen SM-lyöntikisojen ennätystuloksestaan 63 joka pitkälti ratkaisi kullan lappeenrantalaiselle jo avauspäivänä. Muut jäivät toiselle kymmenluvulle.

Siihenkin, mistä rauhallisuus ja mielenmaltti on syntynyt, tulee 22-vuotiaalta Veijalaiselta vastaus salamannopeasti.

”Kunnia kuuluu pitkälti Staffan Johanssonille, liiton päävalmentajalle joka on ollut koutsini vuodenvaihteesta. Hän on yksinkertaistanut tekemisiäni ja saanut minut keskittymään olennaiseen. Ei ole sattumaa, että Suomi on hänen aikanaan ollut jo kahdesti peräkkäin joukkueiden EM-kisoissa ensimmäisessä flightissa, Miro suitsuttaa ruotsalaista jonka sopimus liiton kanssa on katkolla vuodenvaihteessa.

Viipurin Golfin edustajat ovat juhlineet SM-kisoissa viiden vuoden välein. Toni Karjalainen oli paras vuonna 2000, Antti Ahokas 2005, nyt oli Kuopiossa syntyneen, mutta koko uransa VG:ta edustaneen Veijalaisen vuoro.

Vanajanlinnassa on kuitenkin uusi haaste edessä kaikilla kahdeksalla suomalaisella. Kärkisijoituksia ei ole tullut pitkään aikaan, edellisvuonna Tapio Pulkkanen oli 17:s, kesällä 2008 kaikki suomalaiset karsiutuivat kisan puolivälissä.

”Käyn salilla päivittäin, treenaan ja pelaan jonkinverran. Yksi päivä menee Lappeenrannassa mökillä joka sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Tuosan kentältä, Veijalainen suunnitteli torstaina pitäessään ”lehdistötilaisuutta” yhdessä Antti Ahokkaan kanssa Puumalassa.

Veijalainen oli juniorina Suomessa iso tähti, jolta odotettiin aikaista läpimurtoa. Aikuisuuteen kasvaminen ei ole sujunut golfissa odotetusti. Master Golfissa tullut SM-kulta oli uran ensimmäinen täysikasvuisten sarjassa.

”Ei ole vaan loksahtanut. Ensimmäinen aikuisvuosi oli alkupuoleltaan hyvä, sitten ote katosi. Kaksi viimeistä ovat olleet toki pettymyksiä, mutta itseluottamusta en ole menettänyt. En aseta EM-kisoihin tulostavoitetta. Teen esivalmistelut mahdollisimman hyvin, sieltä se tulos lähtee. Lyönti kerrallaan”.

Antti

Antti Ahokas ja Miro Veijalainen pelasivat näytöottelun Kostioniemen kentällä, tuloksena tasapeli.

Henkilökohtaisissa EM-kisoissa hän on ollut kolmasti aiemmin, jokaisella kerralla kohtalona on ollut karsiutuminen. Edellisvuonna Miro pääsi mukaan myös Vanajanlinnassa pidettyyn Challenge Tourin kisaan. Kierrostulokset 77-78 jättivät hänet häntäpäähän. Miro Veijalainen on EM-kisoissa ennakkoon melkoinen arvoitus.

”Pallo on hyvä pitää väylällä avauksissa. Lähestymisissä Hämeenlinnassa saa olla erittäin tarkka, viheriöitä ei kannata missata väärälle puolelle, up&downin tekeminen on Vanajanlinnassa keskimääräistä huomattavasti vaikeampaa.Luotan kylllä lähipeliini, olen oppinut pelin Kahilanniemessä jossa pieniin spotteihin sijoittelu tuli kyllä tutuksi”

Hologrammiranneke antaa voimaa?

Miro Veijalaisen kädessä on X-Balance merkkinen ranneke jonka hän hankki juuri ennen kisoja pro-shopista. ”Holgrammeihin ohjelmoitu taajuus reagoi positiivisesti kehon oman energiakentän kanssa, antaa liikkuvuutta, tasapainoa ja voimaa”, kuuluu markkinamiesten väittämä.

”Kyllä se nyt saa olla ranteessa, ei sitä voiton jälkeen oikein uskalla ottaa poiskaan”, Veijalainen järkeilee.

Tiina kannustaa

Miro

Miro on täysipäiväinen golfari jolla on liiton ja seuran lisäksi omia henkilökohtaisia tukijoita jotka mahdollistavat pelaamisen. Näihin kuuluu monella tavalla myös lastentarhan opettajana toimiva avovaimo Tiina, parivaljakko on pitänyt yhtä noin 1,5 vuotta.

”Koti on Lappeenrannassa, siellä on hyvä olla. Tiinan tuki ja mukanaolo on tärkeää, hän kiertää usein kisoissa mukana ja tulee myös Hämeenlinnaan, sunnuntaina Etelä-Suomen läänin pääkaupunkiin siirtynyt Miro kertoo.

Maanantaina Vanajanlinnassa pelataan am-am kilpailu, myös tiistaina suomalaiset tutustuvat kenttään jonka toki tuntevat muita kilpailijoita paremmin.

”Kuluvalla kaudella kierroksia Linna Golfissa on takana ennen maanantaita kolme, koko uran aikana ehkä 20. Se on aivan riitävä määrä, kyllä nuotit ovat käytännössä valmiina”.

MM-kisat päätavoite

EM-kisojen jälkeen golfamatöörin kisat jatkuvat Talissa Erkko Trophylla. Syksymmällä pelejä on Suomen lisäksi ainakin Turkissa. Veijalainen toivoo olevansa mukana myös MM-kisoissa Argentiinassa. Sinne valitaan kolme pelaajaa, valinnan tekee puhtaasti harkinnalla maajoukkueen valmentaja Staffan Johansson.

”Tuleva talvi menee puhtaasti golfin parissa. En ole vielä päättänyt million ryhdyn ammattilaiseksi. Varmaa on kuitenkin se, että se ei tapahdu lähimmän 1,5 vuoden aikana. Haluan olla valmis ottaessani tuon ison askeleen”.

Suomalaisten menestystä Vanajanlinnnassa Miro Veijalainen ei lähde ennakkoon arvailemaan. Hän uskoo Staffan Johanssonin puhaltavan tiimiin hyvän tekemisen meiningin.

”Siinä hän on erinomainen, me-henki ja itseluottamus syntyvät hyvin porukalla. Edessä on upea viikko joka on meille kaikille näytönpaikka myös MM-valintoja silmälläpitäen”, Miro Veijalainen lopettaa

EM-kilpailut pelataan Linna Golfissa 4-7.8

Teemu Tyry

EM-kilpailut, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje