[14][27]
Kilpagolf

Mikko Rantaselle toinen peräkkäinen speedgolfin suomenmestaruus

Mikko Rantanen (vas.) uusi speedgolfmestaruutensa. Jari Pitkälä venyi kakkoseksi.

Rantanen pelasi Talissa 36 reikää yksi yli parin käyttäen kierroksiinsa vain noin 50 minuuttia.

Speedgolfin viimevuotista SM-voittoaan puolustanut Mikko Rantanen otti Helsingin Talin kentällä perjantaina päättyneessä kilpailussa ylivoimaisen mestaruuden. Eroa toiseksi tulleeseen Kytäjä Golfin Jari Pitkälään kertyi seitsemän minuuttia ja 26 sekuntia.

Rantasen valttina oli tasaisuus pelattuaan kierrostulokset 72–71 aikaan 49.25 ja 50.10.

Pickala Golfia edustava Rantanen sai toisella kierroksella tarkkuuden kohdalleen; hän osui 17 kertaa viheriöille ja tilastoi 12 väyläosumaa. Tämä antoi mahdollisuuden juosta rauhallisemmin, sillä Rantasella oli haasteita palautumisen kanssa torstain kuumalta kierrokselta.

Pitkälä nousi vahvan toisen kierroksen ansiosta hopealle golftuloksella 72 ja lähes samalla ajalla kuin torstaina, 49,08. Pitkälän toisen päivän menestystä siivitti putterin vaihto.

Kolmanneksi sijoittuneen Aura Golfin Marko Kuninkaan pelivauhti oli koko kilpailijajoukon kovin kierrosajoilla 46,23 ja 46,52, mutta nopeimmasta kierroksesta (42,51) vastasi perjantaina kisan kuutonen Henrik Honkalehto.

En palautunut kunnolla toiselle kierrokselle ja lähdin pelaamaan hitaasti, joka toimi.

Speedgolfin suomenmestaruus oli Rantaselle kolmas.

”Ensimmäinen kierros oli ehkä speedgolfurani rankin. Hukkasin pallon ekan draivin jälkeen, jossa kului aikaa, ja Marko tuli perässä kovaa vauhtia. Jouduin lisäämään vauhtia ja kuumassa kelissä syke nousi aivan liian korkealla heti kierroksen alussa, eikä se siitä enää tasaantunut. Lyönti oli koko kierroksen epävarmaa, mutta tehokas lähipeli toimi ja kierros pysyi kasassa”, Rantanen sanoi.

”Keskisyke oli avauskierroksella 168 eli noin 90 prosenttia maksimista. En palautunut kunnolla toiselle kierrokselle ja lähdin pelaamaan hitaasti, joka toimi. Lyönti oli luotisuora ja 17 griiniosumaa mahdollisti kevyellä juoksulla mestaruuden. Siitä olen erittäin ylpeä.”

Rantasen, 50, tavoitteena on puolustaa vuonna 2018 voittamaansa speedgolfin maailmanmestaruutta, mutta kilpailun ajankohta on koronatilanteen takia epävarma. Kilpailu on jo kaksi kertaa peruttu Japanissa ja se järjestetään todennäköisesti ensi vuonna.

Speedgolfin naisten sarjan SM-kullan vei odotetusti Pickala Golfin Milla Hallanoro hienolla 74 lyönnin tuloksella aikaan 53,42. Hallanoro oli mukana myös avoimessa sarjassa sijoittuen viidenneksi. Senioreiden suomenmestaruuden vei niin ikään Pickala Golfia edustava Timo Eskeli.