9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä speedgolfin MM-mitalijahtiin

Kahden MM-turnauksen alla ”lämmitellään” USA:n mestaruuskilpailuissa.

Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä osallistuvat lauantaina, maanantaina ja tiistaina New Yorkissa pidettäviin kolmeen kovaan kansainvälisen tason speedgolf-turnaukseen.

Ensiksi on vuorossa Rome Country Clubilla pelattava U.S. Speedgolf Championship ja yhden välipäivän jälkeen Turning Stone Resortissa taistellaan perättäisinä päivinä lajin MM-mitaleista sekä yksilö- että joukkuekilpailussa.

Pelaajien varsin lyhyen palautumisajan ohella oman pulmansa tuo hirmumyrsky Michaelin seurauksena annettu huono sääennuste, joka lupaa seudulle kylmää ja sateista keliä kisapäiville.

”Vuoden 2016 MM-kisojen kokemuksen perusteella realistisen kova tavoite on henkilökohtaisissa kisoissa sijat 3–5. Toisaalta vaikea on spekuloida, kun ei olla kilpailtu muita osallistujia vastaan”, Suomen ylivoimainen ranking-ykkönen Rantanen sanoi.

USA:n mestaruuskilpailuissa pelataan 18 reikää, minkä jälkeen neljä parasta jatkaa kuuden reiän shoot outiin. Henkilökohtaiset MM-mitalit ratkotaan 18 reiän kilpailuna, kun taas tiistain joukkuekilpailussa pelataan ensin 18 reikää nelipallo-formaatilla, minkä jälkeen kuusi parasta etenee shoot outiin.

Kilpailuissa on mukana pelaajia kahdeksasta eri maasta, kuitenkin pääosin Yhdysvalloista.

MM-kisat organisoi International Speedgolf Alliance (ISGA), joka perustettiin tänä vuonna aiemmin kilpailuista vastanneen Speedgolf International -järjestön tilalle.

Tietoa speedgolfista:

Speedgolf-tulos on lyöntipelitulos + aika (minuutit ja sekunnit). Esimerkiksi: 80 lyöntiä + 62 minuuttia ja 30 sekuntia = 142:30. Speedgolfissa ei käytetä tasoituksia.

Speedgolf par on kentän par + 54 min, esim. Par 72 + 54 min = 126.

Pelaajan tulee korjata lyönti- ja pallon alastulojäljet sekä haravoida bunkkerit. Jos pelaaja saa edellä olevan kilpailijan kiinni, niin edellä oleva kilpailija on velvollinen päästämään takana olevan pelaajan ohi ilman, että tämän tarvitse odottaa. Valvojien tehtävä on auttaa ohitustilanteissa.

Mailoja saa olla enintään 7.

Mailoja tulee kantaa kädessä tai kantobägissä – golfautoa tai kärryjä ei saa käyttää.
Pelaajan saavat käyttää mittauslaitteita mukaan lukien GPS-laitteet.
Kengissä ei saa olla metallipiikkejä.

Putatessa pallo saa osua lipputankoon, mutta pelaajan tulee huolehtia, että pallo putoaa kokonaan maanpinnan alapuolelle (esim. lipputankoa kopauttamalla).

Kadonnut pallo, pelaamattomassa paikassa oleva pallo ja kentän rajojen ulkopuolelle (out-of-bounds) lyöty pallo: normaalien golfsääntöjen lisäksi pelaaja saa pudottaa uuden pallon yhdellä rangaistuslyönnillä linjalle, jolle alkuperäinen pallo lensi ko. paikkaan (ns. line-of-flight relief), mutta ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, kun missä alkuperäinen pallon on. Lisäksi out-of-bounds sääntöön saa soveltaa sivuvesiestesääntöä (kahden mailanmitan droppi).

Muuten kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton julkaisemat Golfin säännöt (voimassa 1. tammikuuta 2016 alkaen).

Mailoja tai bägiä ei saa asettaa viheriöille – rangaistus 2 lyöntiä.
Osaa mailoista tai bägiä ei saa jättää esim. 18 tiille tai väylälle – rangaistus 2 lyöntiä.
Pelaajalla ei saa olla caddietä eikä forecaddietä muuta kuin virallinen valvoja – rangaistus diskaus.

Lähde: Speedgolf Finland

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje