Miki Kuronen: Olemme valmiita taisteluun - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Miki Kuronen: Olemme valmiita taisteluun

Miki Kuronen on yksi Suomen joukkueen ensikertalaisista miesten EM-turnauksessa.

Suomen kuusimiehinen golfjoukkue viimeisteli Vanajanlinnassa maanantaina lopullisia kuvioitaan, ennen huomenna käynnistyvää EM-joukkueturnausta. Yhdeksän reiän pelin jälkeen vuorossa oli lounas ja rangeharjoittelua. Joukkueiden valokuvauksen jälkeen 16 maan pelaajat ja kapteenit siirtyvät Hämeenlinnan kauppatorille, jossa vietetään alkuillasta virallisia avajaisseremonioita.

Hyväntuulinen joukkue on asettanut tavoitteekseen pääsyn kahdeksan joukkoon ja mitalipeleihin. Ensimmäiseen miesten EM-turnaukseensa starttaava Miki Kuronen on sitä mieltä, ettei tavoitteista anneta piiruakaan periksi.

”Meillä on ollut todella hauskaa yhdessä nämä valmistautumispäivät, yhteishenki on huipussaan. Jokainen on valmis taistelemaan joukkueen eteen kovista sijoituksista.”

Maanantaina pelaajien valmentajista paikalla olivat ainakin Timo Rauhala (Albert Eckhardt), Janne Eskola (Lauri Ruuska) ja Esa Lehti (Kristian Kulokorpi). Kuronen tapasi valmentajansa Peter Hagströmin eilen.

”Kävimme ’Petskun’ kanssa läpi pelistrategiaa, ja mietimme hieman pallon sijoittelua ja lähestymisiä. Rangella tsekkasimme suunnat ja tarkastelimme perusasioita. Mitään ei tarvinnut muuttaa”, Vanajanlinnassa Finnish Tourin 2014 avauskisan voittanut Kuronen sanoi.

Urheilussa puhutaan aina kotikenttäedusta, mutta Kuronen on EM-kisojen suhteen kahden vaiheilla.

”Varmasti jotain etua on siitä, että olemme kilpailleet täällä aiemminkin. Viheriöiden slopet (kallistukset) ja griinien ympäristön tunteminen on hyödyksi, mutta en sanoisi että nautimme varauksetonta kotikenttäetua. Vanajanlinna on kuitenkin rehellinen kenttä ja avautuu tiiltä katsottuna pelaajalle hyvin selkeästi.”

Hän sanoo eniten luottavansa siihen faktaan, että joukkueen jokaisen jäsenen lyönti toimii ja peli sujuu. Tuttu asia nousee silti tärkeimpään rooliin: ”Ilman muuta lähipeli on tulevina päivinä kuningas. Up and down -tilanteet ja ennen kaikkea chipit on pidettävä hallinnassa”

Hämeenlinnassa vallitsi maanantaina helteinen sää, ja lämpötila saattaa nousta ensimmäisenä pelipäivänä jopa 30 asteen tuntumaan. Mutta minkälaisia olosuhteita lyöntipelin ja puttaamisen vahvuuksikseen mainitseva Kuronen toivoo tiistain koittaessa?

”Toivoisin tuulta reilusti enemmän. Kenttää vähemmän tuntevat voivat olla silloin haavoittuvaisempia, etenkin par-kolmosilla.”

Kuronen arvioi kisan kärkipäähän Skotlantia, Irlantia, Englantia ja Espanjaa.

”Useimmalla maalla on joukkueessaan kovia pelaajia, Skotlannilla esimerkiksi British Amateurin tämänvuotinen voittaja Bradley Neil. Yhdellä syömähampaalla tätä ei silti voiteta, riittävän laadukas ja yhteinen joukkue on tällä viikolla kuumaa valuuttaa.”

Marko Kuivasaari

Miesten EM-joukkueturnaus pelataan Hämeenlinnassa 8.-12.7. Mukana on 16 maata. Kahtena ensimmäisenä päivänä ovat vuorossa lyöntipelit, joiden perusteella joukkueet jatkavat kilpailua sijoista 1-8 ja 9-16. Torstaina, perjantaina ja lauantaina joukkueet pelaavat vastakkain reikäpeliotteluita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje