11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Matteo Manassero haluaa kohdata Ryo Ishikawan

Matteo Manassero pääsee näyttämään taitojaan Aasian ykköspelaajia vastaan © Getty Images

Matteo

Vuoden 2011 kilpagolf käynnistyy tulevana perjantaina Hua Hinissa, jonne jo alkuviikosta kokoontuvat Euroopan ja Aasian joukkueet kapteeniensa Colin Montgomerien ja Naomichi Ozakin johdolla.

Eurooppa on voittanut neljästä aiemmasta kohtaamisesta kolme, myös edelliskertaisen. Nyt Aasia on saanut niin vahvan joukkueen kasaan, että Eurooppa voi joutua nöyrtymään.

Molemmissa joukkueissa on kokemusta, mutta nimenomaan nuoria ja nousevia tulevaisuuden tähtiä. Matteo Manassero saa tulikokeensa miesten joukkueessa pelaamista vasta 17-vuotiaana. Kauden tulokas ET:lla saanee nelinpeleihin parikseen maanmiehensä Edoardo Molinarin, joka on noussut kahdessa vuodessa kadotetusta lupauksesta maailmantähdeksi.

Manassero on luonnollisesti intoa täynnä päästessään mukaan painoarvoaan vuosi vuodelta kasvattaneeseen Royal Trophyy. Yksi toivekin hänellä on koskien päätöspäivän kaksinpelejä.

”Toivoisin, että saisin vastaani Ryo Ishikawan. Tutustuin häneen Shanghain kisan aikaan syksyllä. Olemme molemmat nuoria, viihdymme toistemme seurassa ja ajattelemme monista asioista samalla tavalla. Tulemme varmasti vuosien varrella pelaamaan paljonkin samoissa kisoissa, joten kaksinpeli hänen kanssaan olisi todella ”cool”. Uskon Ryon olevan samaa mieltä”, Manassero kertoi median edustajille ennen kisan alkua.

Thomas

Euroopan joukkueen rungon muodostavat pitkälti skandinaavit. Henrik Stenson, Peter Hanson ja Johan Edfors saavat toiseksi isähahmoksi Montyn lisäksi Thomas Björnin. Joukkueen kahdeksas pelaaja on maailman parhaisiin puttaajiin luokiteltava Rhys Davies, joka pelasi ensimmäisellä ET-kaudellaan loistavasti, mutta jä lopulta taistelussa kauden tulokkaan tittelistä Manasseron varjoon.

Ishikawa Aasian joukkueen keulakuvana

Thaimaan kuninkaan suojeluksessa järjesettävä The Royal Trophy tulee saamaan hyvin suuren huomion Aasiassa. Thongchai Jaidee on ollut jo vuosien ajan isäntämaan golfin suurlähettiläs. Kiina lähettää kisaan ykköspelaajansa Liang Wen Chongin, Intia kautta aikojen rutinoiduimman menestyjänsä Jeev Milkha Singhin.

Koreasta tulevat sekä Aasian Tourin rahalistan voittaja, vasta 19-vuotias Noh Seyng -Yul ja Japanissa samaan yltänyt Kim Kyung-Tae. Noh voitti jo Euroopan Touriin kuuluvan Malesian avoimen. Hän kävi loppuvuodesta silmäleikkauksessa, jonka odotetaan entisestään kirkastavan nuorukaien katsetta viheriöillä linjojen lukemisessa. Kim on melkoisen kääntämätön kortti kansainvälisissä arvoturnauksissa. Kolmessa pelaamasaan majorissa hän pääsi kaikissa jatkoon, Japanissa rahalistan ykköstilan varmistivat kolmen voiton lisäksi lukuisat top-ten sijoitukset.

Ryo

Suurimman mediahuomion saa kuitenkin Japanissa kansallissankarin viittaa jo kantava 19-vuotias Ryo Ishikawa. Voitettuaan 2009 rahalistan olivat odotukset Japanissa taivaissa kansainvälisen läpimurron osalta. Sitä ei tullut, Ishikawa voitti kahdesti kotimaassaan, pelasi kerran 58, mutta jäi muuten hieman taka-alalle. Tuleva kausi on luonnollisesti hyvin merkittävä sen suhteen, miten ura lähtee kehittymään.

Royal Trophy on erittäin tärkeä markkinointikanava koko lajille Aasiassa, sekä kaikille kolmelle Tourillle ( ET, Asian Tour, Japan Golf Tour).

Aasialaiset ja japanilaiset hallitsevat omia Tourejaan, mutta noustakseen maailmantähteyteen, heidän pitäisi nykyistä enemmän menestyä myös ET:lla ja USA:ssa.Hyvä vertaus on se, että piskuisen Tanskan pelaajat ovat voittaneet Euroopan Tourilla 22 kisaa, Thaimaan (6), Japanin (1),Kiinan (2), ja Korean (6) pelaajat yhteensä vain 15.

Naiset ja amatöörit ovat Euroopan ja maailman valloituksessa avanneet latua, nyt odotetaan miesten läpimurtoa.

The Royal Trophy 7-9.1.2011 Black Mountain, Hua Hin

-Järjestyksessään viides haasteottelu.

-Kolmen päivän aikana pelataan yhteensä 16 reikäpeliottelua

-Eurooppa voittanut aiemmista neljästä ottelusta kolme

Joukkueet:

Eurooppa

Captain

Colin Montgomerie, (pelaava kapteeni)

Thomas Björn

Henrik Stenson

Peter Hanson

Johan Edfors

Edoardo Molinari

Matteo Manassero

Rhys Davies

Aasia

Noh

Kapteeni Naomichi ”Joe” Ozaki

Thongchai Jaidee

Liang Wen-Chong

Jeev Milkha Singh

Noh Seung-Yul

Kim Kyung-Tae

Ryo Ishikawa

Shunsuke Sokoda

Yuta Ikeda

TEEMU TYRY

The Royal Trophy

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje