[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenin finaalikilpailu sai positiivisen alun – Kärkeen nousseen Lydia Ko’n putteri kuumana

Tuulinen keli oli pelaajien haasteena Tiburon Golf Clubilla torstaina. Kuva: Getty Images

Aamun ensimmäisissä ryhmissä pelannut Castren oli jo maalissa, kun viimeiset ryhmät vasta starttasivat kierrokselleen.

Hyvä startti on kilpailuissa tärkeää, ja sellaisen Matilda Castren onnistui torstaina käynnistyneessä LPGA Tourin Tour Championshipissa pelaamaan. Castren oli pelivuorossa heti aamutuimaan, jolloin hän kiersi Tiburon Golf Clubin kentän 70 (-2) lyönnillä.

Avauspäivän päätteeksi Castrenin nimi löytyy tuloslistan sijalta 15. Innokkaimmin kahden miljoonan dollarin voittoshekin perään lähti Uuden-Seelannin Lydia Ko. Maailmanlistalla kolmantena oleva Ko pelasi huippuhyvän 65 (-7) lyönnin kierroksen.

LPGA Tourin rankingpisteissä ykkösenä ennen finaalia ollut Ko esitti komean lyönti- ja puttinäytöksen avauspäivänä. Kaikkiin väyliin osunut Ko upotti kierroksen loppuvaiheilla useamman 3–4-metrisen birdien peräkkäin, jotka nostivat hänet kilpailun kärkeen.

Ko oli odotettu nimi kilpailun voittotaisteluun, mutta toista sijaa yhdessä Danielle Kangin kanssa jakava Thaimaan Pajaree Anannarukarn oli positiivinen yllätys kärkipäässä. Kang ja Anannarukarn kirjasivat tuloksen -6.

Terävästi birdiet heti kolmannelle ja neljännelle reiälle upottanut Castren pelasi nopean alun jälkeen loppukierroksen tasaisesti. Hän teki päivän ainoan boginsa yhdeksännelle reiälle, mutta paikkasi sen komeasti kierroksen toiseksi viimeisellä reiällä tulleella birdiellä.

Castren ennakoi ennen kilpailua, että tulostaso tulee olemaan kova, mutta torstaina puhaltanut navakka tuuli piti pelaajat varpaillaan. Castren oli kuitenkin mielissään päivän päätteeksi.

”Ihan hyvä startti kilpailuun”, hän viestitti Floridan Naplesista.

Pelinsä hyvään kuntoon viime viikkoina saanut Castren ei ollut moksiskaan muutamasta huonosta lyönnistä, joita kierrokselle mahtui.

”Siellä oli monta hyvääkin lyöntiä tänään. Alkukierroksesta meni myös hyvin putteja sisään, mutta kierroksen lopulla olisi muutama putti saanut vielä upota”, Castren kertoi päivästään.

Castren oli maaliin tullessaan kymmenen parhaan joukossa, eikä hänen sijoituksensa lopulta laskenut päivän aikana niin paljon kuin alkuun näytti. 15. sijalta on hyvä lähteä kohti perjantain kierrosta, jonka hän pelaa Etelä-Korean Jeongeun Lee6:n kanssa. Heidän lähtöaikansa on kello 18.30 Suomen aikaa.