14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Loistokierroksen pelannut Matilda Castren kolkuttelee top-kymppiä LPGA Tourilla

Matilda Castren mahtuu maailmantähtiä vilisevän kilpailun kärkitusinaan. Kuva: Getty Images

Castren pelasi uransa kovimman tuloksen naisten Yhdysvaltain kiertueella.

Matilda Castren (-5) selvitti perjantaina ensimmäisen kerran karsintarajan LPGA Tourin USA:n maaperällä pelattavissa kilpailuissa. Pitkään ei Castrenin tarvinnut tätä odottaa, sillä hän pelaa naisten ykköskiertueella vasta kolmatta turnaustaan.

Castren pelasi Sylvaniassa Ohiossa meneillään olevan Marathon LPGA Classicin toisella kierroksella mainion 66 lyönnin tuloksen, ja nousi hienosti jaetulle 12. sijalle. Eroa johdossa olevaan maailmanlistan entiseen ykköspelaajaan Lydia Kohon (-13) on kahdeksan lyöntiä.

Lyönnin päässä kahdeksatta sijaa jakavista pelaajista oleva Castren aloitti kierroksensa Highland Meadows Golf Clubin kentän 10. reiältä. Hän teki kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella pelkkiä par-tuloksia, jonka jälkeen tehtaili kolmen birdien suoran.

Toinen kenttäpuolisko käynnistyi bogilla, mutta tämä jäikin päivän ainoaksi tahraksi. Toisen kierroksen neljänneksi kovinta tulosta jakanut Castren kuittasi heti perään kaksi birdieä ja vielä yhden toiseksi viimeisellä reiällä.

”Tänään oli hyvä päivä. Tätä on odotettu, sillä peli on tuntunut hyvältä. Sain paljon paikkoja, ja putit upposivat. Kolmen birdien jälkeen oli hyvä fiilis lähteä takaysille, kun ei tarvinnut jännittää cutin rajalla. Annoin vain palaa”, kisassa parhaana pohjoismaalaisena oleva Castren sanoi.

”Samoilla suunnitelmilla lähden kohti huomista. Ei tässä mitään ihmeempää. Koitan osua väylille ja viheriöille. Tässä on kaksi päivää vielä aikaa näyttää, mitä täältä löytyy.”

Castren pelasi ensimmäisen LPGA-kilpailunsa helmikuussa Australiassa, jossa hän karsiutui kisan toisessa cutissa. Viime viikolla pitkän koronatauon päättäneessä Toledon turnauksessa hän jäi lyönnillä karsintarajan väärälle puolelle.

Kisan kärkitaistelussa Englannin Jodi Ewart Shadoff on lyönnin päässä johdossa olevasta Lydia Kosta. Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat myös Espanjan Carlota Ciganda ja Saksan Sophia Popov, jotka ovat lyönnin Castrenia edellä.

Castren pelaa kolmannella kierroksella kolme LPGA-kilpailua ja yhden LET-turnauksen urallaan voittaneen Australian Katherine Kirkin (-5). Heidän starttinsa on lauantaina kello 20.55 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenilla tyylikäs kierroksen lopetus LPGA Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje