[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilla tyylikäs kierroksen lopetus LPGA Tourilla

Matilda Castren rutisti Sylvanian kisan ensimmäisellä kierroksella par-tuloksen.

Castren on Marathon LPGA Classicissa ennustetun cut-rajan yläpuolella.

Matilda Castren aloitti toisen pitkän tauon jälkeisen LPGA-turnauksen hyvin. Hän löi Sylvaniassa Ohiossa Marathon LPGA Classic -kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 71 (par), ja on jaetulla 66. sijalla.

Castren teki heti kierroksen alkuun kaksi bogia. Kolmas bogey tuli Highland Meadows Golf Clubin kentän seitsemännellä reiällä, mutta jatko oli vahvaa tekemistä. Päivän ensimmäinen birdie tuli 11. reiällä, ja 15:nnen bogin jälkeen hän kaivoi esiin todellisen taisteluilmeen päättäessään kierroksen kolmeen peräkkäiseen birdieen.

Ensimmäistä kauttaan LPGA:lla pelaava Castren on 18 reiän jälkeen niukasti karsintarajan oikealla puolella. Eroa kilpailun johtopaikkaa jakaviin Danielle Kangiin ja Lydia Kohon on seitsemän lyöntiä.

Suomalainen oli mukana viime viikolla lähes viiden kuukauden tauon kiertueella päättäneessä Toledon turnauksessa. Hän yltyi toisella kierroksella mukavaan loppukiriin, mutta karsiutui jatkosta yhdellä lyönnillä.

Marathon LPGA Classicin johdossa oleva Kang otti Toledossa uransa neljännen voiton nousten maailmanlistan kakkoseksi. Maailman entisellä ykkösellä Kolla vire on ollut pidempään laskusuuntainen. 15 voitosta viimeisin on yli kahden vuoden takaa, ja edelliskauden parhaiksi saavutuksiksi jäi kaksi kahdeksatta sijaa.

Saksan Sophia Popov (66) jakaa Sylvaniassa parhaana eurooppalaisena neljättä sijaa. Englannin Jodi Ewart Shadoff (68/T8) mahtuu myös top 10:een. Pohjoismaalaisista Ruotsin Madelene Sagström ja Linnea Johansson (69). ovat jaetulla 28. tilalla.